Nikon 600/4 IF-ED New AIS: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Objektiv > Fasta objektiv > Nikon 600/4 IF-ED New AIS
Recension / Test / Priser / Fakta

Nikon 600/4 IF-ED New AIS


Summering

Sista manuella versionen av 600/4 fick beteckningen NEW och innebar bl.a. ett av Nikon monterat UV-filter som yttersta frontlins, förutom inbyggt motljusskydd kom objektivet även med löstagbart dito ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Sista manuella versionen av 600/4 fick beteckningen NEW och innebar bl.a. ett av Nikon monterat UV-filter som yttersta frontlins, förutom inbyggt motljusskydd kom objektivet även med löstagbart dito HE-5, stativfoten rundades och fyller mer en funktion i ett bär-handtag. Man lyckas också banta vikten med 650 g. till 5650 g.

Tillverkare: Nikon

Recensioner

Daniel Papic
2011-11-07 Daniel Papic
PLUS: Optisk prestanda, mjuk fokusering i toppklass.
MINUS: Ergonomin & vikten.

Mekanisk kvalitét som man kan förvänta sig. Den optiska kvalitéten är mycket hög med anmärkning på CA i kontrastrika bilder. Jag misstänker att den bästa lösningen för rörliga bilder är nå´t slags Wimberley-huvud då gluggen är framtung. Man får passa sig när man släpper vredet på kulledden....ergonomi & vikt är inte som på dagens super-telen så det drar ner betyget något. Objektivet ger en tydlig men mjuk vinjettering vid F4 på 24x36-sensor. Bäst fungerande convertrar till denna är TC-14B, TC-301 eller ett bra APS-C-hus. 301:an har jag skaffat & har hunnit testa lite, den bör bländas ner åtminstone ett steg för att lyfta skärpan samt för att slippa CA som annars är tydlig. TC-14B lär funka riktigt bra på detta objektiv. Totalt sett ett optiskt mkt bra objektiv som kommer kräva mycket träning för att komma till sin rätt.

Liknande produkter: 500/4 P

Kundtjänst: Mkt bra.

Köpt hos: eBay

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Daniel Papic 2011-11-07 12:20:04


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS