Annons

Pentax Converter A 2X-S

Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Erik Andersson
2010-05-30 Pentax K-7
PLUS: bra byggkvalité, bländarstyrning från kamerahuset, slipper släpa med sig en massa tunga objektiv
MINUS: Ingen autofocus, dyrt

Kan inte vara mer nöjd med denna. Den fungerar klockrent med alla brännvidder som jag har testat (från 40mm till 400mm). Hade tidigare varit snål och köpt billiga konvertrar med så dåligt resultat vid fotograferandet att de inte gick att använda (vinjetteringsproblem m.m.).

Jag kan inte se någon märkbar försämring när jag använder konvertern men det kanske skulle vara möjligt att se om man gjorde ett "laboratorietest".

Köpt hos: eBay.Japan

Pris: 990
2009-04-24 bilybianca
PLUS: Så bra bildkvalitet man kan få med en 2X konverter. Har alla elektroniska kontakter för bländarstyrning från kamerahuset.
MINUS: Inga, jämfört med andra 2X konvertrar. Ingen autofocus, dock.

Förmodligen är det svårt eller omöjligt att hitta en 2X konverter som är bättre. Men autofocus får man leva utan. Men det går inte att komma ifrån att bildkvaliteten sjunker. Om man börjar med ett mycket skarpt objektiv kan det bli riktigt bra ändå, men visst kan man se skillnaden.
Konvertern går att använda med alla Pentax-objektiv utom K- och A 15mm, samt M 24-35mm. Framgår tydligt av manualen, http://www.pentax-manuals.com/manuals/accessories/converter_a_s.pdf. Den är avsedd för kortare objektiv (<200mm) eftersom konvertern kan vinjettera med längre telen. Men med digital kamera och APC-sensor faller detta bort, jag använder konvertern med ett A*600mm utan vinjetteringsproblem.

Liknande produkter: Pentax Rear Converter 2X-L. Svår att hitta, dyr som xxx. Passar bara ihop med vissa längre telen.

Köpt hos: ebay

Pris: 1000
anders vilhelmsson
2007-08-13 anersimyra
vid kontakt med tom pentax uppsala har ingen haft svar på vilka gluggar s respektive l konvertrarna är avsedda för.förvirring råder tom om 1,4 sl samt 2 sl finns kvar på marknaden,svaret blir ofta det finns en c 1,7.just det den är menad att ge af till m-gluggar,kompatibel med vad,öö ää vet ej har svaret varit i många år,
ANNONS