Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Pentax K200D


Summering

10,2 megapixel.
Cirka 3 bilder per sekund.
Batterigrepp kan köpas till.
ISO 1600.
Vädertätning.



Betyg


(4.75/5)
(4.75/5)
(5/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Henrik Wiberg
2010-01-13 HenkanW

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Tyngden, väderskydd, robust, bra menyer, topdisplay'n
MINUS: Batteritid, AF i skymmande ljus,

Jag har haft denna kameran i ungefär 1½år. Som andra har nämnt är den väldigt gedigen, robust och personligen tycker jag väldigt mycket om tyngden. Med batterigrepp på ligger den otroligt stadigt i handen. Skyddar du objektivet kan du i fuktiga miljöer ta bilder med gott samvete. Den klarar kyla, och står emot situationer då risk för kondens inträffar tämligen väl. Använts ett par dagar under den sibiriska vintern utan skavanker, men att vara aktsam för kondens är förstås givet. Upplever att AF är snabbare m. batterigrepp.

På senare tid även jämfört med D3000 och D5000 som mina bekanta skaffat och ej givits lika gediget intryck. K200D är i en annan division gentemot dem.

Liknande produkter: 450D, D50, D70, D80

Kundtjänst: Kameran startade inte, kundservice i Sverige lagade det på garantin. Batteriluckan glappade, fick ingen kontakt m batterierna. Kanonbra!

Detta hände när jag var i Kina dock. Gick där till Pentax Service Centre i Beijing och de hävdade att det var kamerans processor som gått sönder, 2-3000yen skulle det kosta att fixa. Så kompetensen på deras Service Centre i Beijing ifrågasätter jag.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7000
2009-10-10 icho

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, Logiska menyer, Anti-skak i huset, Fina färger även med kitt objektivet.
MINUS:

Har haft min kamera i 4 månader nu och har inte hittat någonting negativt med den. Har tidigare fotat med en analog Ricoh kamera, och steget till digital kändes som ett måste.
Bildkvaleten är enligt mig helt suverän, och menyer mm. är fullständigt logiska. Precis som jag vill ha dom. Levererar bättre bilder än mina vänners nikon d5000 och Sony alpha 350. Kan givetvis bero på vem som står bakom kameran och, men jag har lekt med deras kameror och skulle aldrig byta någon av dom mot min pentax.

Liknande produkter: Sony Alpha 300/350, Canon 400/450D,

Kundtjänst: Inte använt än

Köpt hos: ONOFF

Pris: 4900
Dan Bergman
2009-08-16 bergmania

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vädertätad , Robust, funktionsrik
MINUS: Burstar bara 4-5 raw bilder, AF blir långsammare om man använder uppladdningsbara batterier, troligen för den lägre spänning dom ger

Jag valde att köpa en K200D för att den inte känns som en
leksak om man jämför med motsvarande Canon/Nikon kameror.
Min första digitala kamera så jag var inte riktigt säker på
på hur mycket jag verkligen ville lägga på den. Men nu känns
det som om att jag verkligen gjorde rätt val. Troligen bästa
kameran man kan få för pengarna jag la om man inte är sugen på begagnat..

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 4600
Sverker Eriksson
2009-04-05 Zeeke71

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust och vädertätad,topp lcd
MINUS: Få direktknappar

En rejäl kamera för prisklassen som har många fördelar,tx vädertätning,antiskak i hus,topp lcd och ett ok kittobjektiv.Det man kunde önskat är fler direkt knappar.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 3990
Anders Nilsson
2008-12-29 andnils

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mkt hög kvalitet
MINUS: Saknar direktknapp för ISO. Inte världens snabbaste serietagning.

Det var framförallt byggkvaliteten som gjorde att jag valde Pentax framför konkurrenterna i samma prisklass. K200:an känns mer som en "proffskamera" - inte alls lätt och plastig.
Bildkvaliteten är mkt bra - ärligt talat så skiljer det inte sååå mycket mellan de senaste modellerna i denna kategorin.
Funktionsmässigt är den OK: vissa funktioner är suveräna (gröna knappen, Sv-läget, raw-knappen etc). Det jag saknar är direktknapp för ISO-inställning.
Jag har sett många recensioner där det klagas på AA-batterier i en sådan här kamera. Jag förstår inte problemet! Jag kör med Litiumbatterier och tar 1300 bilder innan jag behöver byta.

Liknande produkter: Canon EOS450D

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 5200
Fredrk Törner
2008-12-25 fretor

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen, genomtänkt, bra balans,vädertätad, chassie av rostfritt stål. bildstabilisator i kamerahus istället för i objektiv, vilket ger billigare optik. laddbara AA batterier som räcker länge. Saknar displaysökare, vilket är bra och sparar batteri.
MINUS: Hittar inga av vikt.

Pentaxen är en kamera som man kan ta med sig överallt eftersom den tål alla väder och ger hög kvalitet på bilderna. Kameran är byggd på ett chassie av rostfritt stål.Det är en välutrustad entusiastkamera mer än en semesterkamera. Bra objektivprogram. Marknadens mest prisvärda kamera.

Köpt hos: Import
stefan källander
2008-07-24 källe

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vädertätning. AA batterier Sitter bra i handen då jag har storlek 12
MINUS: Kanske Live view , men har faktiskt inte saknat det.

Man får verkligen mycket kamera för pengarna. Har nu tagit ungefär 3000 bilder och kör med jpg och raw samtidigt.
Det verkar som Pentax har stora problem med sin marknadsföring
om man jämför med Nikon och Canon som verkar köpt alla foto tidningar. Tror jag bara läst två opartiska recensioner och det var Digital Foto och Foto

Liknande produkter: Nikon D80 och Canon eos 450 och Sony A serie

Kundtjänst: Mycket vänligt bemötande, ville bara ha hjälp med lite teknisk inf. innan köp.

Köpt hos: Göte Karlsson Foto AB

Pris: 7190
Jonas Ax
2008-05-23 jonas_ax

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, bra grepp, fina färger, stabilisering, logiska inställningar.
MINUS: Kan inte säga något negativt i nuläget egentligen. Visst, det kunde väl vara roligt om den var snabbare i seriebildtagning, men det är inget jag prioriterar.

Precis nyinköpt. Haft den ett par dagar när detta skrivs så förstås är det egentligen för tidigt för ett omdöme...men,men. Jag skriver lite ändå. Oerhört behaglig att fota med, bra grepp och överhuvudtaget känns den väldigt robust och förtroendeingivande. Smidiga inställningar och överskådligt gränssnitt. Har nu endast fotat i JPEG och i grundinställningarna verkar den underexponera bilderna och klämma på lite väl mycket mättnad. Smidigt att ändra på, så det är definitivt inget bekymmer. Många motivprogram för novisen, men ändå mycket möjligheter för den mer erfarne skulle jag tro (anser mig tillhöra den första kategorin).

Liknande produkter: Nikon d60, Sony a350, Canon EOS450

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6695
ANNONS