** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Pentax K-r


Summering

- 12,4Mpixel CMOS-sensor
- 3,0" LCD med 921.000 bildpunkter
- Live View med ansiktsigenkänning
- HD Filmning, 720p, 25 bilder/sek
- 11 AF-punkter varav 9 korslagda
- Inbyggd bildstabilisering
- ...

Läs mer


Betyg


(4.5/5)
(4.5/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



John Pavval
2011-02-09 Vanheden

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Rekommenderas starkt, det är väldigt, väldigt mycket kamera för pengarna! Bakåtkompatibel, du kan sätta dit en högklassigt objektiv köpt för under 1000 kr bara du klarar att hantera manuell fokus!
MINUS: Var bara medveten om att det är plast, den är liten och den är lätt utan vädertätning.

Hade ögonen på en K5 men den verkade ha lite barnsjukdomar när jag var i köpartagen, så det blev en Kr i väntan på ett riskfritt inköp.

Nu har jag hunnit leka lite med Kr:en och är redo att säga något om den!

Första intrycket är ju... plast. Den är gjord av plast. Jag kommer nu senast från en canon Dxx och dessförinnan en helmanuell halvformatare så det spelar såklart in.

Greppet är förvånandsvärt bra, passar som handsken fast inte med handskar, ligger bra i handen helt enkelt och fingrarna ligger bra på huset.

Iso´n är ju helt otrolig, bilderna blir helt okej med kitgluggen, har inte hunnit bedöma riktigt med fasta linerna än. En massa skoj grejjer inbyggt i huset redan, en photoshop light kan man väl säga med olika effekter och filter att leka med om andan faller på.

Snabb som ögat är den, 6b/sek tror jag specifikationen säger. Kan inte säga emot, undan går det. AF:en är inte alls dålig, hittar även i svagt ljus även om man kanske får rikta mot en kontrast ibland.

Batteriet laddar fort, 240 minuter tror jag manualen säger. Hur länge den räcker kan jag inte svara på men den klarar då en heldag i minusgrader.

Liveview är skoj och bra i folksamlingar, bara att sträcka upp kameran och komponera som behagar, istället för att chansa sig fram.

Sökaren är klar och fin, vald AF punkt lyser upp även om jag gärna hade sett att jag kunde få fram alla samtidigt.

HDR funktionen kan jag inte säga någon om än för den har jag inte hunnit prova ordentligt, men nightscene läget var imponerande! Klockrena bilder på iso 6400!

Jag är kort sagt väldigt impad av vad den klarar av att prestera!

Rekommenderas starkt, det är väldigt, väldigt mycket kamera för pengarna! Men var bara medveten om att det är plast, den är liten och den är lätt utan vädertätning.

Liknande produkter: Pentax K5

Kundtjänst: Topshot.fi är inge vidare ska sägas. Beställde på söndagen med leverans till nästa dag, tänkte att den nog dyker upp på tisdagen. Först på fredagen hade jag den, den skickades inte före onsdag trots dagliga påtryckningar och förfrågningar... Sen fick jag en vit istället för en svart. Men den är rätt snygg ändå.

Köpt hos: Topshot
Robert Ingerlund
2010-11-18 Roboman67

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket kamera för pengarna.
MINUS: Ingen autofokus i filmläget.

Snabb och stark autofokusmotor. Lågt brus. Minst lika bra som en dubbelt så dyr kamera. Lagom storlek. Bra med möjlighet att både ha laddbart batteri eller 4 AA. Måste dock ha en adapter för det. Den har en massa bildfilter som man inte har hunnit testa. HDR direkt i kameran tror jag kan vara kul att utforska.

Liknande produkter: Pentax K-x

Kundtjänst: Kompetent personal med lång erfarenhet av foto.

Köpt hos: Swefo

Pris: 6995
ANNONS