Annons

Tamron AF 17-50mm f2,8 SP XR Di-II LD Aspherical (IF)

Artiklar om produkten


Betyg


(4.33/5)
(baserat på 83 recensioner)
Skriv en egen recension



2016-09-25 janne68nilson



PLUS: Ljuskänslig och fin zoom optik, fungerar kanon. Ferfekt brännvidd.
MINUS: Kanske ev att AF motorn är något långsam men det stör inte mig.

Bra alround zoom, täcker det vanligaste brännvidderna. Mycket ljusstarka för att vara en Zoom med F2.8 rakt igenom. Fin känsla o bra byggkvalite, skarp och fint, denna modellen utan VC (bildstabilisering) skall vara något bättre o skarpare. Helnöjd.

Liknande produkter: Sigma 18-50

2015-08-23 ola.rabiusmagnusson



PLUS: Ganska skarpt, fast bländare
MINUS: Låg kontrast, bleka färger, slö AF

Ett snäpp upp från kitobjektivet, men inte ett jättestort steg. Misstänker att Sigmas version är bättre.

Pris: 1000

2015-01-31 Rollrcostr



PLUS: Robust, stora glas och bra bilder
MINUS:

Känns välbyggt som objektiv med ordentliga glas. Ett jättelyft från de klassiska kit-objektiven.

Är nöjd över kvalitén på bilderna och zoom omfång mellan 17-50 känns kanon. Detta objektivet följer alltid med mig då jag tar med kameran.

Efter att jag kikat runt på nätet så valde jag detta objektiv utan VC (bildstabilisator) då detta tydligen skall leverera bättre bilder. Om det stämmer vet jag inte, men jag har inte saknat bildstabilisering så därför är jag nöjd över att inte lagt ut extra pengar på VC.

2014-08-04 Peterleijon



PLUS: Bländare 2,8 lagom zoom omfång 17-50
MINUS:

Köpte detta för att det var billigt samt bländare 2,8

Liknande produkter: Sigma 17-50 2,8

Pris: 1300

2014-02-14 MrRapala91



PLUS: Skarp till 100% även i hörnen, Färgåtergivningen, Låg vinjetting vid F/2.8, Prisvärd, Byggkvaliten, Snabb fokusering, Bra kontroll av flare och ghosting. Det är någonting som Canon's 17-55mm F/2.8 lider av extremt!
MINUS: Made in China, Chromatic Abberation och Purple Fringing vid 17mm. Inte mycket men ändå synligt vid vissa tillfällen.

Sålde min Canon EF-S 17-55mm F/2.8 IS USM för att jag skulle kunna ha råd att köpa en 6D. Sedan trodde jag att jag bara skulle använda mig utav min nya kamera. Men jag hade visst fel. Jag kunde bara inte ge upp på min gamla trovärdiga APS-C kamera Canon EOS 600D. Och eftersom mitt 17-55 var sålt så behövde jag en ersättare. Då blev det denna glugg, Tamron's AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di-II LD.

Jag tycker definitivt att detta objektiv förtjänar en guldmedalj med tanke på pris och dess prestanda. Visserligen har den inte stabilisator men det är ju inte så konstigt eftersom den är så otroligt billig jämfört med sina rivaler.

Om vi ska gå till det positiva. Skärpan är mer än perfekt, den är oslagbar. För ett pris på 2990kr finns det inget annat objektiv i samma prisklass som kan slå denna. Den är helt enkelt "The one and Only"

Färgåtergivningen: Kanon!

Vinjetting: Helt otrolig! Det är väldigt ovanligt att en normal-zoom i denna prisklass presterar så otroligt bra med vinjetting. Den har mindre vinjetting än Canon's 17-55 som ligger vid 8000kr. Om du älskar att ta bilder på stjärnorna liksom jag så kommer du att älska detta objektiv.

Prisvärdhet: Går inte att beskriva...

Byggkvaliten: Bra! För mig känns den bättre än Canon's 17-55. På Canon's känns det som ömtålig tunn plast. Tamron's 17-50 är lite av samma sak fast något bättre (tycker jag).

Fokusering: Den är snabb men inte den snabbaste givetvis. Den har visserligen inte manuell fokusering hela tiden så att du kan fokusera manuellt utan att skada autofokus motorn. Men för det priset (What do you expect).

Flares och Ghosting: Om man jämför denna mot Canon's 17-55 vid F/2.8 så vinner Tamron:en lätt! Väldigt lite flares och ghosts synliga. När du väl bländar ner så kommer du se att det blir lite mer flares och ghosts synlilga med Tamron:en fast den slår helt å hållet Canon's 17-55. Canon's lider jättemycket av flares och ghosts. Men... andra tycker om att ha mycket flares och ghosts i sina bilder.

Det finns inte så mycket negativt om Tamron's 17-50 men vad jag vet finns det en och det är chromatic abberation och purple fringing vid 17mm. Notera, BARA vid 17mm. När du väl zoomar in så minskar chromatic abberation och purple fringing dramatiskt.

Made in China: Har inte direkt varit ett fan av produkter som gjorts i Kina. Jag föredrar hellre ursprungslandet som är Japan. Dåligt av Tamron att de flyttade produktionen från Japan till Kina. De tillverkade deras 17-50mm i Japan förut.

Detta är helt klart en av de bästa normal-zoomarna av alla. Ifall du kan klara dig utan stabilisator så skaffa denna! Sedan har du ju Tamron's 17-50 med stabilisator fast är känd för att inte vara lika skarp som denna utan stabilisator. Sedan har du ju också Sigma's 17-50 med stabilisator som ligger nära 3500kr. Har aldrig använt den så kan inte berätta hur den presterar.

Jag rekommenderar detta objektiv starkt för alla!! Nybörjare till proffs.

Liknande produkter: Canon EF-S 17-55mm F/2.8 IS USM

Kundtjänst: Perfekt!! Personalen på MediaMarkt i Västerås är jätte trevliga och kunniga!!

Pris: 2990

2013-08-10 crille_80



PLUS: Ljusstarkt och skarpt objektiv
MINUS: inget just nu iaf

Bra Objektiv för en rimlig peng.

Liknande produkter: Sigma 17-70 2.8-4 Tamron 28-75 2,8

Pris: 1000

2013-03-22 engli



PLUS: Skärpa. Färgåtergivning. Att kunna fota i svagt ljus.
MINUS: Bokeh är ganska nervös och lite för skarp för att jag ska kalla den för krämig och mjuk.

Efter mycket vånda och noggranna studier av omdömena från olika fotobloggar och framför allt Fotosidans egen fantastiska recensionsforum så köpte jag denna ljusstarka normalzoom. Jag tänkte att med den brännvidden är det inte samma behov av vibrationsreducering som när man fotar med längre brännvidder och då det verkade som att varianten med stabilisator hade sämre skärpa blev det utan sådant. Nu har jag haft objektivet i en månad och fotat ca 500 bilder med det i olika miljöer och ljusförhållanden. Jag har testat handhållet och med stativ. Omdömet är att det är tungt, vilket passar väl med min Nikon d7000 som blir en balanserad enhet. Det är ljusstarkt och har en ganska fin bokeh, (det går inte upp emot mina fasta objektiv, men det visste jag redan före), och är framför allt skarpt. Objektivet har en fin färgåtergivning också. Jag är mycket nöjd med mitt köp. Mycket objektiv till ett bra pris.

2013-01-28 Der Steppenwolf



PLUS: Skarp, ljusstark, liten och lätt.
MINUS: Lite orolig bakgrundsoskärpa i vissa lägen samt lite CA vid 17mm

Skarp, liten glugg med 2.8 genom hela omfånget. Om du inte vill betala 4 gånger mer pengarna för Nikons motsvarighet köp denna.
Jag valde versionen utan stabilisering då den är skarpare, mindre, mycket billigare samt att jag aldrig behövt stabilisering med "normala" zoomar då jag plåtar saker som rör sig och där är stabilisering värdelöst.
Min Zoom ring är inte alls hackig utan löper mjukt med lagom motstånd.

Liknande produkter: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM samt Nikons överprisade version.

Kundtjänst: Ingen

Pris: 1400

2012-08-24 Carpe Imago



PLUS: bra skärpa
MINUS: trög och hackande zoomring, omöjlig att jobba med.

Beställde detta objektiv då det fått mycket bra omdömen. Fick hem det och efter en dag returnerade jag. Zoomringen var extremt trög och "hackig", vilket jag aldrig tidigare upplevt med varken sigma eller nikon. Det kändes budget och svårjobbat. Kanske var det något fel på mitt ex - men jag tappade intresset för Tamron och kommer att se mig om efter ett sigma eller nikonobjektiv framöver.

Tack till Cyberphoto som utan knussel tog emot objektivet och stoppade fakturan.

2012-08-14 hallengren



Mycket bra

Pris: 2800

2012-03-12 Zoran Ladinek



PLUS: Skärpa, vikt
MINUS: Något plastig

En mycket skarp glugg. Har Tamrons superskarpa 28-75 sedan förut och när jag bestämde mig för en normalglugg så föll valet på Tamrons 17-50. Har fått skicka in 28-75 på kalibrering, men det blev aldrig riktigt bra. När jag fick hem 17-50 så frontfokuserade den sjukt mycket. Men det var något jag hade räknat med. Skickade in både den nya och den gamla gluggen, tillsammans med min Pentax K5 till Kameraservice i Kungsör, och nu sitter fokus som ett smäck på båda gluggarna. Min gissning är att de som upplever gluggen som oskarp i själva verket har en glugg som felfokuserar. Få det fixat och ni kommer att bli supernöjda.

Kundtjänst: Fantastiskt bra!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2890

2012-02-21 Canonkille



PLUS: Mitt exemplar är skarpt
MINUS: Högljudd och något osäker autofokus

Jag har ägt objektivet i ca två år nu och är överlag nöjd med mitt köp. Dock drabbades jag av wobblande front för ca fyra månader sedan. Det är inte helt ovanligt att fronten blir lite lös efter ett tag lärde jag mig efter en snabb sökning på Internet. Idag tog jag mod till mig och åtgärdade problemet. Det finns guider på youtube om hur man går till väga för att åtgärda problemet, stabila händer är en stor fördel.

Autofokusen är den mest högljudda jag stött på, den är uppriktigt störande. Och ganska långsam. Mycket långsam i dåligt ljus.

Jag tycker att det är mycket objektiv för pengarna och kan du leva med autofokusen är det ett OK köp.

Jag har Canonversionen.

2012-02-11 Ulf Ohlsson



PLUS: Skarpt, snabbt, tyst och prisvärt. Får för ovanlighetens skull mer än man betalar för
MINUS: Ännu inga

Har bara haft mitt en vecka men förstår utifrån vad mitt presterar inte kritiken som skrivs. Betalade under 3000 för ett nytt och det skall mycket till för en amatör att se skillnaden mot original för 12000. Det är lika snabbt och lika tyst som mina Nikon linser. Tror inte man kan få mer eller kan begära mer för detta pris

Liknande produkter: Nikons motsvarighet

Kundtjänst: Imponerad beställde kl 13.15 på onsdagen och hämtade på posten kl 13.00 på torsdagen

Pris: 2865

2012-02-10 Lars_E



PLUS: Ljusstark, lämnar fina färger. Tips till Canon: Det låg med ett motljusskydd i lådan. Bra byggd, mumma jämfört med plastpytsarna från Canon.
MINUS: Det lutar lite hit och dit vid låga brännvidder Mjuk ända upp till 5.6 Högljudd och slö AF Det är en tredjepartsglugg som tydligen inte är helt enligt Canons standard vad gäller mjukvaran.

Kört denna glugg på två olika crophus och min bedömning är att skärpan som vitt omskryts inte riktigt infinner sig i det ex jag har. Däremot hade jag ett annat ex som var sketskarpt till låns. Kvalitetskontrollen och toleranserna kanske förtjänar att nämnas som en fallgrop att se upp för.
Kanske därför som man ser en hel del av dem säljas vidare bara nån månad efter inköp?
Hade ivf det här gluggen i halvannat år innan jag valde brännviddsomfång före ljusstyrka jag ändå inte kom åt.
Köpte en 17-85 istället och den känns solidare inte minst tack vare USM.

Till sist, det verkar som om AF inte är helt genomarbetat (förutom AF-motorn som låter som en trampad katt) eftersom den kan hålla på och smådutta läänge innan den bestämmer sig för att "det är rätt" och ändå missar lite.
Åt vilket håll verkar slumpmässigt.

Pris: 3400

2012-02-03 filip71



PLUS: Skärpan, priset
MINUS: Saknar VR, lite väl trög zoomring. Vill man fokusera manuellt så måste man stänga av autofokusen. Lite plastig

Var ganska nöjd med mitt kit-objektiv (Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 f/3.5-5.6G ED VR) men saknade möjligheten till kortare skärpedjup (som är f5 vid 50mm på Nikons 18-105). Funderade på om det var mycket bättre än kit-objektivet och hur mycket sämre det var än Nikons motsvarande original som kostar fyra gånger mera. Skärpemässigt är den väldigt mycket bättre än kit-objektivet (se https://picasaweb.google.com/109474597867040097826/1750test#5687574350322417970 ). Autofokusen låter aningen mer än ett Nikon original S-objektiv men inte mer än ett gammalt AF och är ingenting jag stör mig på. AF-hastigheten på en D7000 är bra. Tycker den är en mycket prisvärd normalzoom. Saknar inte de sista 50-105mm eftersom jag använder normal-zoomen oftast inomhus.

Liknande produkter: Tokina och Sigmas motsvarande f2.8

Köpt hos: Netonnet

Pris: 2990

2011-12-08 Spirit night



PLUS: Bra skärpa, lagom tungt, ja det tar bra bilder helt enkelt.
MINUS: Lite högljud focusring "manuellt", plastig

Köpte först Tamrons 28-75, som man hört så mycket bra om. Men till cropsensor blir det inte bra som normalobjektiv. Tamrons 17-50 passar som handens i handsken för mej, att man ska göra så många fel innan man förstår det bästa för en.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2800

2011-10-06 ordlund



PLUS: Bra mittskärpa och ljusstyrka, kompakt format
MINUS: Bildfältskrökning, surrande AF

Mitt exemplar har fungerat bra, på nära håll med stor bländare mot plana ytor ger objektivet bara bra skärpa i mitten, men på mer normala och längre håll fungerar det bra skärpemässigt. Mitt ex är relativt tyst vid AF men givetvis inte ljudlöst. Har fungerat bra vid nattfotografering och vid motljus.

Liknande produkter: Nikkor AFS 18-70

Köpt hos: Cyberphoto

2011-06-30 Rogueswede



PLUS: Skarpt
MINUS: Långsamt, högljutt, dålig kvalité

Ganska missnöjd med den här gluggen. Betalade 4000 2008 men rätt snart insåg jag att det glappade, då och då tappade kameran kontakt med objektivet. Skickade in på reparation i två omgångar utan att det blev bättre.
Efter en dag i dimma blev zoom-ringen trög.
Men på en bra dag är gluggen betydligt skarpare än Nikons kit-objektiv till D90.

Liknande produkter: Nikkor 17-55 f/2,8
Nikkor 17-55 f/3,5-5,6
Nikkor 18-200 f/3,5-6,3

Kundtjänst: Sådär. Skickad till Tamron-reparatör två gånger utan framgång, menade att det inte var något fel på objektivet. Men kameran fungerade felfritt med alla övriga objektiv.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3990

2011-06-06 Älvetoft



PLUS: Pris
MINUS: Ej f2,8

Det märks tydligt att detta ej är f2,8 utan mera som f3,5. Detta kan man se på DxOMark. Plastigt och prisvärt med ok bildkvalité.

"Pentax"

2011-01-25 Bostrom1



PLUS: Fin skärpa, även oskärpan är snygg tycker jag. 2.8 säger det mesta. Ruggigt prisvärd!
MINUS: Egentligen inga, men för att jämföra med dyrare originalobjektiv är det såklart byggkvalitet, ingen vädertätning. Men det får man inte för 4000 kr!

Köpte denna då jag var sugen på en uppgradering från 18-55 kitobjektivet till Nikon. Väldigt överraskad över bildkvaliten och faktiskt även byggkvaliten. Man får väldigt mycket för pengarna!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4000

2010-12-15 eorl



PLUS: Skärpan, storleken, brännviddsomfånget, närgränsen
MINUS: Seg och oprecis autofokus. CA och kantoskärpa vid stora bländare.

Fin skärpa, redan från stor bländare. Dålig reflexbehandling som gör att det kan bli riktigt trixigt i motljus... Men när man väl lärt sig kontrollera reflexerna kan det bli kreativt effektfullt. Autofokusen är seg, framför allt i dåligt ljus, då den dessutom har svårt att hitta fokusen (sämre än andra objektiv i jämförelse alltså, jag är medveten om att inget objektiv kan hitta fokus i beckmörker). Jag tycker att det har ett lagom brännviddsomfång, och den där skillnaden mellan 18 och 17 mm gör det där lilla extra i vidvinkelläget.

Det låga priset, ljusstyrkan och den höga skärpan är det här objektivets styrkor. Hanterbarheten i dåligt ljus och actionfyllda situationer dess svagheter. Behöver du inte de två sistnämnda egenskaperna - köp det!

Liknande produkter: Nikon 18-55 3,5-5,6; Nikon 17-55 2,8; Sigma 18-50 2,8

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3200

2010-07-24 kristinf



PLUS: 2,8 rakt igenom, att det ingår motljusskydd, man får mycket för pengarna
MINUS: att zoomning är "bakvänt" mot på original Canon objektiv, att objektivet ändrar längd när man zoomar, att det är lite "plastigt"

Är nöjd med det här objektivet, det tar riktigt bra och skarpa bilder med f 4.0 och mindre bländare. Lite sämre skärpa om man använder f 2.8 upplever jag, men inte så att det är störande. Köpte detta efter att ha tröttnat på Canons kitobjektiv 17-55, och det är stoooooor skillnad! Ger verkligen valuta för pengarna. Gillar att Tamron skickar med motljusskydd så att man slipper köpa det separat, som man måste göra med Canons originalobjektiv. Är dock inte så förtjust i att Tamron zoomar "bakvänt" i förhållande till Canon och att objektivet har utombordszoom så att objektivet blir längre när man zoomar (det känns lite billigt, men okej då, det är ju inte världens dyraste objektiv det här, så det är väl sånt man får acceptera).

Köpte det här på Fotosidan i en radannons begagnat som ett "övergångsobjektiv" till jag kan byta upp mig till L-optik. Rekommenderar andra att lägga detta till kameraväskan för det är väldigt prisvärt.

Kundtjänst: Ej aktuellt då jag köpte det begagnat av privatperson

Köpt hos: Privat

Pris: 2800

2010-07-24 SonnyOboy



PLUS: Skärpa, färger, konstant största bländare, kvalitetskänsla gentemot kitobjektiv.
MINUS: Plastigt motljusskydd, "avsaknad av VR med samma kvalitet", distortion och vinjettering.

Testade att köpa Sigmas 18-50 variant, men ångrade köpet då båda exemplaren jag fick hem och testade fokuserade fel (även efter justering!) på min Nikon D300. Köpte den här istället, och BAM, perfekt från första sekunden jag satte på det.

Valde att köpa den lite äldre versionen utan VR från Cyberphoto (en av få ställen som fortfarande sålde den), eftersom jag läst och sett att VR-versionen har en betydligt sämre skärpa, och dessutom är det få tillfällen då VR kommer till nytta för min del (och skulle det vara så kan jag använda kitobjektivet med VR). Och jag ångrar mig inte en sekund.

Grym skärpa, även vid full bländaröppning (i mina ögon) och en snygg bakgrundsoskärpa. Färgerna och kontrasterna blir fullkomligt briljanta och objektivet känns gediget. Håller definitivt inte med om att det skulle kännas mer plastigt än min D300, och inte heller i förhållande till Sigmas variant (förutom motljusskyddet som känns plastigare). Det uppstår dock en tydlig distortion och vinjettering på den lägre brännvidden, men det är inget som stör mig, eftersom det både kan vara snyggt och är lätt ordnat i photoshop i efterhand!

Fullständigt värt sina 3500kr, och det känns som om snäppet upp till Nikons variant INTE är värd de 10000kr man får lägga på i priset.

Köp, du blir garanterat nöjd!

Liknande produkter: Sigma 18-50 f2,8
Nikon 17-55 f2,8

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3500

2010-06-29 Spectre



PLUS: samma bländare hela tiden
MINUS: inga än så länge

Nyss inköpt begagnad.
efter allt man läst om detta objektiv så kommer det bli välanvänt.

Liknande produkter: Sigma

Köpt hos: Privat

Pris: 2400

2010-05-25 patrik_p



PLUS: Ljusstark f2.8 över hela zoomen, snyggt, ganska gediget. Skarpt! Fina färger.
MINUS: ganska livligt, i allafall om man är van vid USM.

Alltid varit tveksam till "pirat"-objektiv. Men testade ett och upplevde det MYCKET bra iförhållande till priset.

Ska man jämföra med Canons motsvarighet så har jag svårt att motivera det nästan dubbla priset för ett objektiv med samma bländarförutsättningar. Dock saknar detta objektiv stabilisering. Men jag anser att går man ner på så långa slutartider är stativ för en mer avancerad fotograf ett krav. Att objektivet kan leverera bra kort redan vid bländare 2.8 är helt fantastiskt. Riktigt fina färger och kontraster. Där i mot kan man se viss distorsion vid 17mm, lätt rätat i photoshop. Inte mkt vinjettering att tala om. något mer vid 17mm, men ett par bländarsteg upp försvinner det mer eller mindre.

Objektivet känns ganska fint byggt, bromsad zoom, vilket ökar kvalitetskänslan avsevärt. Snyggt motsolsskydd som ingår. Perfekt uppgradering från kitobjektiv.
kan kännas tungt, men en kamera med batterigrepp ( 50D som jag använder mig av ) känns kameran väldigt balanserad!

Bättre objektiv för pengarna hittar du ej. inte med fast bländare f2.8 över hela zoomen.

KÖP!

Liknande produkter: Canon EF-S 17-55 2.8 IS , Canon 4L 24-105mm

Kundtjänst: beg köp

2010-05-24 Mechanical



PLUS: Riktigt trevligt för att vara så billigt.
MINUS: Plastig annars inget riktigt att klaga på.

Jag köpte objektivet för att få en bättre ersättare till mitt Tokina 19-35/3-4,5 och tja, det var underbart. Dock känns tamronet litet, lätt och plastigt. Lite trist för mig som älskar rejäla objektiv, samtidigt får man ju vad man betalar för.

Är nöjd med autofokusen och gillar att man kan låsa objektivet i 17mm-läget.

Jag har haft stor glädje av objektivet under några månader, fram tills det för någon dag sedan flög i marken tillsammans med kameran. Objektivet flög i två bitar och går inte att laga, men det är nog inte många objektiv som klarar en sådan smäll.

Köpt hos: Begagnat

Pris: 2500

2010-05-22 Mattias Andersson



PLUS: Skärpa, storlek, vikt
MINUS: Plastigt, högljudd AF, varm färgton

Denna recension gäller objektivet utan motor och använd på en D300.

Denna glugg e skarp redan på 2,8 och över hela bilden från 4.
Den är betydligt mindre och lättare än dom flesta andra 2,8 normalzoomar. Dock är den lite plastig.
Af är träffsäker, dock lite slö och relativt högljudd.

Som dom flesta Tamron objektiv jag provat är inte heller denna glugg fullt neutral utan drar lite åt det varma hållet i färgtonerna.

Liknande produkter: Nikon 18-70, sigma 18-50, Canon 18-55

Köpt hos: Göte Karlssons Foto

2010-05-02 Mys-pysan



PLUS: Skärpan är bra
MINUS: Långsam autofokus

Nöjd med detta, är det som jag använder mest till vardags.

2010-02-28 birves



PLUS: Allt som rör bildkvalitet
MINUS: AF är ljudstarkt

Klart bättre på alla punkter än mitt kit-objektiv. Upplever skärpa,bra färg och kontrast över hela omfånget även vid största bländare så långt jag hunnit med hittills.

Liknande produkter: Jag kikade på alla alternativ under 10000:- lusläste alla rescensioner jag kunde hitta på internet i ca 6 månader. Kunde aldrig utesluta detta objektiv då det fått bra betyg överallt.

Köpt hos: Privat

Pris: 3000

2010-02-26 Björn_



PLUS: Optisk prestanda
MINUS: Till detta priset så är det svårt, byggkvaliten kanske kunde vara bättre.

Bra objektiv. Har haft en del fast optik som jag sålt av efter att jag skaffade detta. Har ett KM17-35 som eventuellt är lite skarpare. I övrigt tycker jag det går mycket myter om gamla objektiv som påstår vara så himla bra bara för att de är byggda i metall osv. Jag har haft ett Tamron 11-18 som var riktigt uselt i byggkvalité men som gav bra bilder. Detta känns MYCKET bättre i kvalite. Inte topp-kvalle, men helt ok. Har som sagt sålt några fasta linser till fördel för detta.
Det är inte skärpemässigt på topp på 2,8 men det finns många 2,8:or som måste bländas ner. Överlag är det väldigt bra skärpa. Inta lika skarp på 50mm men helt ok. Denna kommer jag aldrig sälja. Hyffsat snabb AF på Sonyhus.

Liknande produkter: KM 17-35, KM 28-75, Minolta 24 2,8, sony 16-80

Köpt hos: Bytte privat

2010-02-25 mighty mattis



PLUS: Smidig, skarp, ljusstark, billig i jämförelse med "orginal" gluggarna
MINUS: Kanske något plastig

Tamrons 17-50 2.8 blev en mycket positiv överaskning. Gluggen är förvånansvärt smidig för att vara en "2.8" zoom. Det bästa är att den är skarp över så gott som hela omfånget. gillar man bra grejer för lite pengar är tamrons 17-50 2.8 något att titta närmare på. Det enda negativa är att gluggen är något plastig.

Liknande produkter: sigma 18-50 2.8, pentax 16-50 2.8

Köpt hos: Scandinavian Photo

2010-01-10 J-ett



PLUS: Lätt, Skarp i hela bilden ända ut i hörnen, Snabb fokus (I alla fall mitt exemplar.)
MINUS:

Har inget annat att skriva än att detta Tamron 17-50 Di-II är skarp och har bra färgåtergivning i glasen. En kalasglugg helt enkelt. Du behöver inte leta vidare för detta klår det mesta, ända upp till Canons L-objektiv. Detta är vardagslinsen som alltid sitter på.

Har bytt objektiv till ett nyare dito och började fundera på de olika modellerna som finns. (Dvs med eller utan motor.)

Modellbeteckningen, A16NII eller A16N, finns bara på kartongen. Har du ingen kartong blir det lite svårare då modellbeteckningen endast skrivs A16 på objektivet. (A16NII har motor och A16N är utan motor.)

På objektivet står det bara A16, på den gula ringen. Något annat hittr du inte där, men det finns en knapp AF/MF på objektivfoten som bevittnar att den har en fokusmotor. Finner du inte denna knapp är objektivet utan motor.

Kan vara bra info för dem som sitter på ett D40/D60 hus utan motor inbyggt i kamerahuset.

Köpt hos: Privat

2009-10-14 perrypride



PLUS: Bra skärpa, snabb autofokus, priset, motljusskydd medföljer
MINUS: Högt läte på autofokus,

Jag köpte detta objektiv för några månader sedan och när jag tog ut det på min första fotosession blev jag oerhört positivt överraskad över hur skarpt det var. Bra närgräns och snabb autofokus.
Det enda negativa skulle vara att autofokusen låter lite väl högt men det är inget som stör men man bör hålla sig borta från miljöer som kräver att man är tyst, eller så fokuserar man manuellt.

En annan sak som var ovant till en början var att man vrider zoomen åt "fel" håll jämfört med mina canon och sigma objektiv.

Jag beställde från Simply electronics i England för ett bra pris. Dock blev det rätt lång leveranstid då paketet var skadat när företaget fått det från sin leverantör men när det väl kommit till england tog det en dag tills jag hade det levererat av DHL till min dörr.

Kundtjänst: Väldigt bra service och uppföljning

Köpt hos: Simply electronics

Pris: 3100

2009-10-09 waconda



PLUS: Skärpan. Bildkvaliteten. Ljuskänsligheten
MINUS: Kanske lite plastig mot konkurrenterna

Mitt huvudsakliga objektiv. Bra skärpa och färger. Bra ljuskänsla

Liknande produkter: Sigma 18-50 2,8

Kundtjänst: Cyberphoto är cyberbra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4295

2009-08-03 sedanwer



PLUS: Färgerna, inkluderat motljusskydd
MINUS: Front fokus på min 40D, ganska kraftig distortion vid låga brännvider.

Till en början relativt nöjd, tills jag började granska bilderna. Lägre brännvidder alternativt stor bländare ger front fokus. Kunde lika gärna valt ett objektiv som låg från 28mm och 3.5.

Alla säger att priset är ett plus. Tycker inte jag. Skall aldrig mer köpa annat än Canon så länge som jag har Canon hus. Hade hellre lagt det dubbla (eller mer) och valt ett Canon objektiv, därav inget plus för priset. Jämfört med Canon är väl pluset att motljusskydd medföljer.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4400

2009-03-08 Jonas.W



PLUS: Skarp, bra kontrast
MINUS: MF-ringen har för hög utväxling, framfokus (kan vara mitt kamerahus också), lite för varm färgåtergivning

Hade först tänkt att köpa fast optik, men en kompis visade bilderna från motsvarande 28-75mm tamron, och jag förstod att detta var något extra. Sätter "Bra" och inte "Mycket bra" enbart för att AF:en ej fungerar så bra för mig (den framfokuserar något), men vid MF är den mycket skarp (COF är betydligt mindre än vad min 12 mp sensor kan ge rättvisa för). Dessutom är kontrasten högre än mina Canon objektiv. Byggkvalitén är OK, någonstans mellan Canons kitobjektiv och Sigma 17-50. Mycket bra för detta pris. Säkert hade Canon 17-55 IS varit bättre men den kostar ju mer än dubbelt så mycket, och jag tror inte skillnaden är stor förutom IS.

Kundtjänst: Bra men de lovade att garantin gäller i sverige, men då jag ville lämna in den för kalibrering sade de att svenska leverantörer ej har avtal med tyska! Så en liten varning att köpa från utlandet. Dock hoppas man att det går att lämna in den i tyskland.

Köpt hos: Foto Erhardt

Pris: 3400

2008-12-25 larsten



PLUS: Ljusstarkt och bra bildegenskaper för en rimlig peng
MINUS: Plastig, rasslig motor.

Gillar detta objektivet väldigt mycket. Brännvidden är perfekt att ha som standardzoom. Ger en ok skärpa ända ut förutom när man zoomat ut helt och har stor bländaröppning. Om man bländar ner 2 steg försvinner oskärpan nästa helt.

För att vara ett icke original tycker jag det är super. Självklart mäter det sig inte med mina fasta Nikkor...men det är en orättvis jämförelse.

Rekommenderar objektivet

Köpt hos: Privat

2008-12-23 micketj



PLUS: Ljusstarkt, skärpan, dämpad zoomring. Användbart till mycket. Prisvärt!
MINUS: Vinjettering, hög ljudnivå, dålig närgräns.

Köpte det tack vare bättre ljusstyrka än 17-85:an.
Mycket nöjd med skärpan och den robusta känslan. Plus för dämpningen i zoomringen.
Tycker dock att det blir mycket vinjettering vilket är lite störande när man fotar i dagsljus.
Närgränsen är väl nite heller den bästa men man klarar sig ofta hyfsat ändå.
Eftersom jag jämför det med 17-85:an så får det väl också betraktas som relativt högljutt. Men fokusen sitter där den ska (lite sämre i sämre ljusförhållanden dock).

Liknande produkter: Sigma 18-50 f2.8, Tokina 16-50 f2.8, Canon 17-40 L f4.0

Köpt hos: Genom annons på fotosidan.

Pris: 2500

2008-12-01 sirwilliam



PLUS: funkar
MINUS:

måste ju ha något och denna var det bästa för det priset

Liknande produkter: nikon 17-55mm

Köpt hos: Swefo

Pris: 6500

2008-11-29 fredtiger



PLUS: Ljusstark. Välbygd.
MINUS:

Ville ha ett ljusstarkare alternativ till canon 17-85 IS som jag kunde fått billigt till min 40D. Valde istället detta objektiv och mycket nöjd. Skulle inte vilja ha en normalzoom med sämre ljusstyrka. Tycker kvaliteten känns väldigt bra, AF ljudet har jag inte ens lagt märke till och den presterar väldigt skarpa bilder enligt mitt tycke.

Liknande produkter: Sigma 18-50 2.8

Kundtjänst: Strålande. Alltid bra bemöttande och grym service

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2400

2008-11-04 Matts Olof



PLUS: Bildmässigt helt okej, billig 2.8 vidvinkelzoom som presterade för pengarna
MINUS: Helt värdelös byggkvalitet. Frontlinsen lossnade efter en veckas användning. Slog i kameran vid ett fall häromdagen, obs slog ej i objektivet, men det gick av på mitten. Lite för mycket plast för min smak.

Inte många plus för Tamron...

Liknande produkter: Tokina vidvinkelzomm 2.8, Sigmas dito, nikons dyra dito.

Kundtjänst: Privatimport - tänker inte ens försöka reklamera...

Köpt hos: Privatimport

Pris: 3000

2008-09-21 thundercat



PLUS: Billigt, skarpt, litet!
MINUS: något plastigt

Mycket skarpt, bra med 2,8 i hela zoomomfånget. Går att använda hjälpligt på canons 1d med cropfaktorn 1,3, om man står ut med en _hel_ del vinjettering (som förvisso kan se snyggt ut på vissa bilder!).

Autofokusen låter såklart en del när det fokuserar, men jag upplever den ändå som snabbare än en del andra icke-usm-gluggar.

Visserligen är det något plastigt, men inte så att det stör, prova att känna på det i en affär och bilda din egen uppfattning! Plasten verkar vara av god kvalité som tål en del stötar.

Bäst av allt är kontrasten, bilderna blir inte alls lika "mjölkiga" som hos sigma och speciellt tokinas motsvarigheter, av vad jag sett på testbilder!

Kan bli din instegskameras bästa kompis om du letar efter en ny glugg efter kitobjektivet.

Visserligen är L-gluggar bättre, likaså canons och nikons egna 17-55mm, men med priset i åtanke kan det inte bli annat än fullt betyg för den här gluggen!

Liknande produkter: Sigma 18-50 2,8, sigma 17-70 2,8-4,5 tokina 16-50 2,8

Köpt hos: Tin Cheung Camera HK

2008-09-21 mayro



PLUS: Skarpt hela tiden.. Bra i dåligt ljus..Zoomar på min Sony A300 mycket exakt samt snabbt...
MINUS: Minus?? Vad skulle det vara..

Förbaskat glad jag köpte detta objektiv.. Min Sony A300 blev så glad så glad.. Samt gav som tack ännu finare bilder än jag ens förväntade mig i dåligt ljus..Och med stabiliseringen i huset vart kombon rent guld...

Liknande produkter: Carl Z samt Sony o sigma..

Köpt hos: Cyberphoto

2008-07-31 NG87



PLUS: Ljusstark, skarp, relativt snabb AF, bra i mörker.
MINUS: Blir längre när man zoomar.

Väldigt prisvärt objektiv, var lite sugen på Nikon's 17-55/2.8 men det skulle bli lite för dyrt i slutändan. Så valet föll på detta och det har jag inte ångrat.

Den är i stort sett lika bra optiskt, men inte lika välbyggd.
Har hört att många klagar på att den känns plastig, men jag upplever den som ganska gedigen.

AF:en är helt klart godkänd, den låter kanske en del, men det är inget jag störs av.

Liknande produkter: Sigma 18-50/2.8
Nikkor 17-55/2.8

Köpt hos: Privat

Pris: 2900

2008-07-25 mange75



PLUS: Skarp, 2.8, liten och lätt mot canon 17-55 2,8
MINUS: Ingen IS, AF låter en del, lite långsam mot canon. Mitt första ex hade ganska rejäl front fokus.

Mycket skarp fullt i klass med Canon 17-55 IS USM i alla fall i centrum. Lättare och smidigare än Canon. Kanske aningen plastigt. Lite högljud och långsam AF.

Första exet hade rätt mycke front fokus. Märktes på i stort sett alla kort med bländare 2,8.

Fantastiskt prisvärt. Men Canon 17-55 IS USM är ett står vassare om man inte har nått emot vikten och storleken.

Liknande produkter: Canon 17-55 IS USM

Kundtjänst: Otroligt bra service

Köpt hos: Polyfoto Borlänge

Pris: 3995

2008-07-25 joel_lehtonen



PLUS: Gedigen byggkvalitet, förhållandevis ljusstarkt med 2.8/f över hela omfånget. Otroligt skarpt och genomgående hög kvalitet på bilderna. Antagligen prisvärt i sin prestandaklass. Bra närgräns som får objektet man fotograferar röra i motljusskyddet som ingår, genom hela zoomomfånget.
MINUS: Ibland missar autofokus, speciellt inomhus med lite sämre ljusförhållanden.

Letade efter en ersättare till kitobjektivet som följde med EOS 400D (18-55) och fastnade till slut för denna. Svår produkt att recensera då det finns många faktorer att ta hänsyn till, men är i det hela mycket nöjd med denna glugg, se ovan.

Liknande produkter: Sigma 18-70

Köpt hos: Kina, Nanning

Pris: 2950

2008-07-21 KennethH



PLUS: Närgräns, ljusstyrka, storlek/vikt.
MINUS: Ibland tveksam AF, tunnformig och vinjett vid full vidvikel.

Jag använder detta objektiv på en Nikon D80 och har den version av optiken med inbyggd AF-motor. Har använt den ca 2 månader och tagit 3-400 bilder med den, med varierande miljö och motiv.
Helhetsintrycket är att den presterar rätt bra och bör betraktas som prisvärd. Det finns dock några plus och några minus, som kan vara bra att veta.

På plus-sidan:
Mkt bra närgräns, på dryga 100 mm från frontlins till motiv, vid 50 mm brännvidd.
Den är relativt lätt och kompakt, men ändå inte överdrivet plastig.
AF är ganska snabb och inte överdrivet ljudlig.
Den har den vanligaste filtergängan, d.v.s. 67 mm, vilket kan vara en fördel.
Bra ljusstyrka, men det är väl rätt givet med tanke på specifikationerna? (f2,8)

På minus-sidan:
Jag bytte från en instegsmodell från Sigma, som kostar ca 1200 kr och hade väntat mig skarpare bilder. Vid "landskapsfotografering" och längre avstånd, ser jag ingen större skillnad mot mitt Sigma. Närbilder blir dock bättre och självklart ljusstyrkan.
AF är inte alltid 100% exakt, på längre avstånd.
Ibland har AF problem att låsa, inom rimlig tid (händer oftare än för mitt Sigma 50-150/2,8).
Kraftig tunnformighet och viss vinjettering vid full vidvinkel. Enligt ett tyskt mätlabb är det dock inte värre än på motsvarande Nikkor zoom, så man får väl acceptera faktum.
Något plastig, då det knäpper i höljet ibland när man lossar mottljusskyddet.

Det låter kanske negativt och vissa problem kan bero på kamerahusets egna begränsningar, men jag tycker man ska poängtera negativa saker tydligt, så läsarna kan väga in det mot sina krav innan köp. På det hela taget är jag dock nöjd med tanke på betalat pris.

Tillägg efter 1 års användning:
Fokuserar rätt. Jag har kontrollerat kallibreringen. Kommentaren om vidvinkel och landskapsmotiv kvarstår och det är endera objektiv eller kamerahus som inte riktigt lever upp till mina förväntningar. Fick problem med kontakten mellan objektiv och kamerahus, med felmeddelande på kameran att objektiv utan CPU användes. Rengjorde kontakterna och problemet borta tillsvidare.

Liknande produkter: Sigma EX 17-50/2,8 HSM, Tokina AT-X Pro 16-50/2,8, Nikon AF-S DX 17-55/2,8 G ED.

Kundtjänst: Har ej behövt

Köpt hos: i USA

Pris: 2550

2008-06-01 bjoersa



PLUS: F2.8, skärpa ett steg nerbländad
MINUS: Kantskärpa på F2.8, lite långsam AF.

Fungerar väldigt väl till okay pris. Mycket mycket bättre än kitobjektiven och nära Canon/Nikons egna "high end APS-C objektiv". Har använt till både Canon och Nikon-hus med väldigt bra resultat. Kantskärpan på 2.8 är inte den bästa men det är hanterbart. Kolla objektivet noggrannt då du får det, jag har sett ex i butik vilka inte varit skarpa, men det vara bara att säga till och få ett annat ex.

Liknande produkter: Många många....

Kundtjänst: Ej behov

2008-05-21 JohanAxelsson



PLUS: Väldigt prisvärt. Skarpt (om fokus är rätt). Låg vikt.
MINUS: Känns plastigt. Fokuseringen är inte alltid 100%.

Kan inte förneka att detta tar bra bilder. Dessutom är det ganska billigt (jämfört med motsvarande från Nikon). Byggkvaliten är väl dock inte så där respektingivande, dock har det fungerat väl för mig i ett år nu. Men det känns plastigt och billigt. Gillar dock zoom-låset som finns, perfekt för transporter.

Sedan i oktober är detta inte längre min standardoptik, på min D80 sitter nu i vanliga fall Nikons 18-200VR, detta använder jag mest till inomhusfotografering när man inte vill köra med blixten i onödan. Funderar faktiskt på att sälja det och ersätta med ännu snabbare fast optik från Nikon t.ex. 50mm/1.4, kanske passar ännu bättre till ändamålet.

Liknande produkter: Nikon 17-55/2.8, letade även efter begagnad 17-35/2.8.

2008-04-16 HenryT



PLUS: Pris, ljusstyrka
MINUS: autofokusen, skärpan

En bra all around zoom med f/2.8 genom hela zoomomfånget. På det hela taget är jag mycket nöjd med denna glugg, framförallt med tanke på att alternativen blir väldigt dyra. Det man kan störa sig på är dock autofokusen som är långsam och låter mycket samt att det kan vara svårt att få ordentligt skarpa bilder (speciellt vid f/2.8). Vinjetteringen är också kraftig vid 2.8 och 17mm samt den tunnformiga distortionen. Båda de problem går dock lätt att rätta till efteråt och verkar dessutom vara svåra att undkomma överhuvudtaget.

Köpt hos: buydig

Pris: 2500

2008-03-10 hamsi



PLUS: Hållbarheten,knivskarp,bästa gluggen jag har efter nikkor 70-200mm F/2.8 VR,lätt,kopia av designe av nikkor gluggar GRYMT GRYMT GRYMT !!!!
MINUS: Det kan vara eventuellt att det inte går att välja AF/M från gluggen själv men om man har det på sin systemkamera så spelar det ingen roll alls

Jag köpte från början Sigma 18-50mm f/2.8 efter all läsning som alla har skrivit och trodde att det skulle vara en super glugg men blev besviken. Sedan ringde jag scandinavianphoto och fick byta den till Tamrons 17-50mm . Ska bara säga att den e EXCELLENT SUPER bra på alla sätt. Första bilden fick mig att tappa hakan på golvet så bra var bilden i knivskarpt. Rekkomenderar denna glugg till 200% den bästa i klassen och det stämmer att den har blivit årets kamera 2006/2007 och tror på att den kommer vinna 2008 också lätt sigma e tyst i motorn men de spelar ingen roll så länge man inte tar macro bilder och vill skrämma bort motivet. Jag tycker att ljudet och bilden e super bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3990

2008-03-01 Anton Broberg Holm



PLUS: + Skärpa + Byggkvalité + Innrefokus
MINUS: - Mina andra objektiv blev oanvändbara - Omvänd zoomring jämfört med Canon

Det bästa i sin prisklass. I mångt och mycket jämförbart med betydligt dyrare märkeszoomar. Ytterligare en positiv sak är att motljusskydd medföljer.

Liknande produkter: Sigma EX 18-50/2,8 DC Macro for Canon, Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di for Canon, Canon EF 17-40/4,0 L USM och Sigma 17-70/2,8-4,5 DC Macro for Canon

2008-02-15 Calle Stahl



PLUS: Fin färgåtergiving, skarp.
MINUS:

Min lider lite av backfocus eller om det bara är så att min A100 inte klarar att sjustera det tunga glaset korrekt. Endast ett problem vid f2.8 annars prickar den rätt.

Klart nöjd med köpet trots allt och använder ofta både inomhus och när jag är ute i naturen. Bra färgåtergiving.

Sweet-spot ligger runt f5.6-f8.

Lite tungt glas för min A100 så den blir inte så snabb som önskvärt men det kan vara så att den är lite trög, svårt att säga. Köpte den beg. på ebay så den var välanvänd innan jag tog över den.

Edit 2009-08-07: Måste uppgradera mitt betyg till klar 5:a. På min A700 levererar denna glugg allt man man hoppas på. Skarp i princip rakt över hela f-skalan. A700 klarar att flytta det tunga glaset bra mycket bättre än den svagare A100. Inga spår av fokusfel på A700:an.

Liknande produkter: Sonys 17-70

Kundtjänst: beg köp, men varit i kontakt med Tamron i tyskland om en service och dom svarade snabbt.

Köpt hos: E-Bay

Pris: 2300

2007-12-12 proohrling



PLUS: Ljusstyrkan, skarp, priset
MINUS: Plastig, högljudd autofokusering

En mycke billig och skarp glugg, bra ljusstyrka.
riktigt skarpt på bl,8.

Prisvärt objektiv

Kundtjänst: duktiga

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4100

2007-11-05 JoakimOlsson



PLUS: Skärpa, Autofokus, Ljusstyrka
MINUS: Inget speciellt

Ger mycket skarpa bilder, till helt ok pris. Prisvärt!
Snabb autofokus.
2,8 i ljusstyrka är ju inte heller helt fel ;o)

Liknande produkter: Sigmas motsvarighet

Kundtjänst: Bra!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4100

2007-10-26 hans-olov



PLUS: Optiska prestanda och priset. Icke roterande frontlins = bra för pol-filteranvändning. Bra motljusskydd.
MINUS: Roterande fokusring och lägre mekanisk kvalité jmf med premiumobjektiven från märkestillverkare.

Innan jag köpte en zoom med detta omfång studerade jag noggrant vad som fanns på marknaden, jag fastnade så småningom för tre kandidater: Tokina 16~50/2,8, Tamron 17~50/2,8 och Sigma 18~50/2,8. Nikons egen optik hade jag redan uteslutit pga det allt för höga priset. Slutligen blev det Tamron vilket jag INTE har ångrat.

Vad får jag då för pengarna? Jag får en optik som faktiskt är skarpare än Nikkor 17~55/2,8 (se länk här nedanför) men till en fjärdedel av priset . Dessvärre får jag även nöja mig med en mekanisk kvalité som visserligen är högre än de flesta "kit-zoomar" men klart lägre än premiumobjektiven från märkestillverkare. Jag får inte heller AF-S (Nikon) eller anti-skak (Canon) eller de extra millimetrarna upp till 55mm. Dessutom får jag lära mig att inte nypa till kring fokusringen då denna roterar vid fokusering.

SUMMERING: Med tanke på priset är detta ett fynd - spring till din favoritåterförsäljare och köp! Om du förutom optisk toppnivå även vill ha mekanisk toppkvalite är mitt tips tveklöst Tokina 16~50/2,8 - helt jämförbar med Nikon och Canons bästa men till nästan halva priset(den har inte AF-S eller anti-skak).

På nedanstående länk kan du finna tester av de flesta objektiv.
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Liknande produkter: Tokina 16~50/2,8, Tamron 17~50/2,8, Sigma 18~50/2,8 och Nikkor 17~55/2,8.

Kundtjänst: Kundtjänsten på Cyberphoto är MYCKET bra - rekommenderas!

Köpt hos: Cyberphoto

2007-09-20 Andreas Lehmus



PLUS: Skärpan, priset och gediget objektiv
MINUS: Autofokus ljudet kan vara lite störande

Trodde det skulle vara plastigt men får säga att den känns ganska gedigen. Bra pris för prestandan man får av detta objektiv. Skärpan samt färgåtergivning, kanon. Jämför med canons kit objektiv EFS 18-55.

Kan hålla med om att autofokusering är lite högljudd...men som sagt allt annat är riktigt bra för priset.

Kundtjänst: Grym kundservice

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4100

2007-09-18 Dockland



PLUS: Skarpt, bra konstruktion
MINUS:

Efter att ha haft kitobjektivet till Canon 300D, 350D, 400D och nu 40D kände jag att det var dags att byta till ett liknande zoomomfång fast med bättre kvalitet.
Det blev detta Tamron 17-50 f/2.8. Jag är supernöjd. Bilderna är kristallklara jämfört med kitobjektivet. Skärpan, färgerna sitter där det skall. Kul med 2.8 bländare för porträtt etc.

Liknande produkter: Tokina 16-50 2.8, Sigma 18-50 f/2.8

Kundtjänst: Köpte på fotovideos butik i Stockholm.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 4000

2007-09-17 Ceogar



PLUS: skarp, priset.
MINUS: högljuddautofokus

Fick tidigare idag och tagigt lite testbilder och den känns mycket skarp och bekväm att jobba med. Den låter dock lite mycket vid fokusering men det var inget nytt.

Liknande produkter: sigma 17-70 canon 17-40

Köpt hos: via ebay (urgalaxy) ingen ingen skatt, 6 års garanti. NY

Pris: 2600

2007-09-08 fotografmanuelek



PLUS: Kvalitetskänsla i bygget. Inget glapp här inte. Skarp, ljusstark.
MINUS: Mitt är ett måndagsex. får se hur det blir med service.

En välbyggd glugg trots plast i många av delarna. Skön känsla i fokusring. Har fått ett ex som tyvärr har lite backfokus, och dessutom är fokusen ocentrerad. Har kontaktat butiken som nu väntar svar från leverantör på vad som skall göras.

Liknande produkter: Sigma 18-50 2.8

Kundtjänst: Väntar svar

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 3900

2007-08-22 jesseboy



PLUS: billigt ok kvalitetskänsla motljusskydd medföljer
MINUS: "fel" håll på ringarna enl. oss canonister viss kantoskärpa, dock inte mkt värre än andra gluggar jag testat. Lite trög zoomring

Känns oväntat "rejält."
Plast, men ändå OK.
Fokusen är ganska snabb, inte märkvärdig dock. Högljudd.
Verkar skarp, i alla fall från bländare 8 och mindre.
Helt ok.

Redigerar efter att ha använt denna glugg i över ett år.
Skärpan är helt sjuk, mkt bättre än mitt fasta 50mm Canon.
Gillar denna glugg skarpt.

Liknande produkter: Canon 17-85
Sigma 18-50

Kundtjänst: Cyberphoto är kanon.
Bara positivt.

Köpt hos: Cyberphoto

2007-08-15 mehgha



PLUS: skärpa, pris
MINUS: kantskärpa, dåliga kvaliten (jmf Nikkor objektiv i samma prisklass)

Köpte denna optik från FOTOKUNGEN. Skärpan och kontrast är mycket bra och Bokeh är fin för en optik i denna prisklass. Efter fler testbilder med min D80 visade sig att optiken har 10-15% sämre kantskärpa i den vänstra delen av bilden (decentrering) som jag tycker är oacceptabelt. Objektivet är inskickat till laboratorium för inspektion.
Fick byta objektivet efter några dagar.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 3895

2007-07-31 Fredde13



PLUS: Skarpt,välbyggd, stor och tyng
MINUS: konstigt pipigt ljud på af, långsamt

blev aldrig nöjd med denna..
aldrig så skarp som jag förväntade mig

sålde det således och köpte canon 50mm

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2300

2007-07-21 Billy Jern



Nöjd med min lins bortsett att den var glapp i fronten....Köpte den på postorder i NYC i fick den leverad på ett annat ställe i USA....Jag tog mod till mig o skruvade lite på front skruvarna o nu funkar den utmärkt

2007-07-06 Hexus



PLUS: Knivskarp
MINUS: Inga minus

Mycket nöjd med detta objektiv, ett riktigt lyft från kit objektivet canon 18-55.
Mycket bra skärpa och färgåtergivning.
Hittar inget negativt att skriva om detta objektiv.

Köpt hos: Cyberphoto

2007-06-29 Sacki



PLUS: Skärpa. Ljusstarkheten (F 2.8 över hela brännvidden behövs för inomhusfoto).
MINUS: Priset möjligtvis?

Har haft gluggen i ~6mån nu och är mycket nöjd. Skarpa bilder! Kvalitetskänsla. Iofs har jag inte större erfarenheter av andra gluggar men jag kan inte klaga på en enda sak på Tamron-gluggen.

Liknande produkter: Sigma 17-70/f2.8-3.5 (3300kr)

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 4000

2007-06-23 nvrmnd



PLUS: Skärpan.
MINUS: Avsaknaden av AF-motor på Nikon-versionen gör att den presterar olika beroende på hus, och därför uppfattas den som "högljudd" av vissa.

Mycket trevligt objektiv, skärpan är underbar! Jämfört med mitt Nikkor 18-135 AF-S DX så är detta betydligt bättre kvalitetsmässigt, känns mer gedignare och går ej att jucka i sidled.

Edit: Nu när jag haft objektivet ett tag måste jag säga att jag inte är så himla nöjd ändå. Fokusringen går att flytta på något efter att fokus är låst, vilket gör att bilden lätt hamnar ur fokus. Inget man kanske stör sig på så länge man håller fingrarna borta från fokusringen. Men detta är självklart ett problem som alla objektiv har som använder "skruven". Nikons AF-S-objektiv har inte detta problemet t ex...

Liknande produkter: Sigma 18-50 2.8 Macro HSM är ett bättre val.

Kundtjänst: Fick ett måndagsexemplar med en kärvande bländare, fick för sig att underexponera tokmassor sporadiskt. Byttes över disk utan problem!

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 3895

2007-06-20 Magnus Grimmer



PLUS: Skarpt
MINUS: välvt skärpeplan, CA, ful bokeh

Jag ville ha en längre och ljusstarkare zoom än min KM 17-35mm F2,8-4 som hängde med kameran. Den enda zoomen som uppfyllde kraven utan att tappa på vidvinkelsidan var Tamron 17-50 F2,8 så valet var inte svårt. Tamronet visade sig vara riktigt skarpt redan vidöppen och kameran har lättare att sätta skärpan rätt. Byggmässigt så känns det plastigt men välbyggt, men det borde det väl göra eftersom det är helt nytt och gjort av just plast. Frontlinsen är helt plan och ligger nära kanten så ett skyddande UV-filter är lämpligt.
Det jag reagerade negativt på när jag fick det var att skärpan inte var bra ute i hörnen. Det visade sig att skärpeplanet var välvt, så skärpan var bra men låg längre bak. Irriterande men syns oftast inte. En annan sak var en tendens till blå kanter vid starka kontraster. Båda felen kan undvilkas om man bländar ner. Lite vinjettering i vid 17mm finns också.
Oskärpan(bokeh:n) är faktiskt ganska ful men det är svårt att hitta en zoom i det området som ger snygg oskärpa.
Sammanfattningsvis så har objektivet gett mig, trots väldigt fina bilder från 17-35:an, nya fotomöjligheter och en flexibilitet som jag inte skulle vilja vara utan.

Liknande produkter: Sigma 18-50 F2.8

Kundtjänst: Kösa skruvar vid frontlinsen, fixat på tre dar. Tack för det!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4185

2007-05-08 Tony Lönnmyr



PLUS: Ljusstarkt, skarpt, relativt gediget, prisvärt, motljusskydd ingår, zoom-/fokusringar vrids a la Nikon
MINUS: Motljusskyddet kunde vara gjort av lite vridstyvare material

Har inte haft objektivet i mer än några dagar nu men har hunnit med att fotografera ett bröllop med bra resultat. Så här långt känns objektivet klockrent. Har inte haft några problem med fokuseringen utan skärpan sitter där den skall. Läste att folk tyckte autofokusen lät för mycket men jag undrar om det inte bara gäller i kombination med Canonkameror. Tycker inte att ljudet är det minsta störande vid fokusering med min Nikon D50. Rekommenderas!

Liknande produkter: Nikon 17-55/2.8, Sigma 18-50/2.8 och Tokina 16-50/2.8.

Köpt hos: JapanPhoto i Malmö

Pris: 4298

2007-05-03 tevensso



PLUS: Relativt billigt, bra kvalitet.
MINUS: Inga jag kan komma på.

Väldigt nöjd med detta objektiv. Det ger mycket bra skärpa om man försöker. Rekommenderas helt enkelt.

Liknande produkter: Canons egna objektiv.

Kundtjänst: N/A

Köpt hos: AFA-Fotohandel, Tyskland

Pris: 3070

2007-04-21 MLFoto



PLUS: Skärpa, färgåtergivning, välbyggd
MINUS: Lite högljud autofocus.

Oj vilken skillnad mot kitgluggen EF-S 18-55. Tyngre, känns betydligt mer välbyggd. Bättre skärpa, bättre färgåtergivning.

Liknande produkter: Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM, Canon EF 17-40/4L USM, Sigma EX 18-50/2,8 DC Macro till Canon

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4185

2007-04-03 fredrikt



PLUS: smidig, lätt, konstant ljusstyrka, mycket skarpt
MINUS: byggkvaliteten!! ingen tyst fokusmotor, objektivet ändrar längd vid zoomning, inte världens snyggaste bokeh

Har haft objektivet en månad nu. Skärpan är mycket bra, dock lite tveksam på 2.8. köpte den för ljusstyrkans skull och prisets. nu i efterhand så ångrar jag mej tyvärr.. Skulle nog ha sparat ihop till Nikons 17-55 2.8 istället.
Byggkvaliteten är inge vidare på denna, då front fattningen började glappa efter ett par veckor, tydligen ett rätt vanligt problem. Kan tilläggas att jag inte har stött objektivet eller på annat vis varit oförsiktig. Det enda jag kan tänka mej har fått den att glappa är när jag sätter kameran i väska och tar ut den, vilket den absolut inte borde börja glappa av.
Löste problemet genom att böja och bända lite för att komma åt skruvarna i fronten på objektivet, drog åt dom och nu funkar det perfekt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4185

2007-04-02 _Edge_Of_Sarcasm_



PLUS: Skärpan, ljusstyrkan, Kvaliten.
MINUS: AF motorn låter lite väl mkt kanske ?!

Underbar glugg att jobba med. Kanske inte så konstigt iom att jag gick från (s)kitgluggen Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 till den här.

Rekomenderas varmt.

Liknande produkter: Sigma EX 18-50/2,8 DC Macro, Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM

Kundtjänst: CyberPhoto, behövs det kommenteras ? Superb som vanligt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4185

2007-03-03 StaffanH



PLUS: Skarp, omfånget, ljusstyrkan
MINUS: Byggkvalitén

Trevligt allroundobjektiv. Litet, smidigt och bra omfång. Dock så är jag riktigt besviken på byggkvlitén. Frontlinsen blev lös efter väldigt kort tid och behövde lagas av verkstad. Ännu mindre kul var att det hände under en resa och att jag köpte ytterliggare ett likadant objektiv som gick sönder på exakt samma sätt efter bara ca 10 dagars användning.

Kundtjänst: Scandinavian Photo hänvsade mig direkt till Kameraservice som fixade objektivet utan problem.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2007-01-25 MiniApan



PLUS: riktigt skarp, 2,8 hela vägen, rejält byggd, tung.
MINUS: AF låter en hel del, inte den snabbaste heller, men tillräckligt.

Har haft objektivet ett tag nu och kan säga att jag är väldigt nöjd, för det priset man betalar så får man en väldigt bra glugg.
Det är riktigt skarpt även på full bländaröppning.
Det är även rejält byggt, känns stabilt och bra. nackdelen är AF:en den låter en hel del och är inte den snabbaste, men den duger gott och väl. man kan verkligen säga att det är värt priset om man jämför med liknande objektiv. rekommenderas varmt.

Liknande produkter: Canon 17-40 F/4 L, Sigma 18-50 2,8

Köpt hos: Scandinavian Photo

2007-01-18 Enicar



PLUS: Skarpt men vad hjälper det om det inte fokuserar rätt
MINUS: Kass autofokus

Vad ska man med autofokus till om den inte träffar rätt.

2006-11-26 M Kihlén



PLUS: Skärpan
MINUS: vikten

Jag gillar objektivet och jag upplever det som mycket prisvärt. Bra skärpa! Ser att några klagar på hörnskärpan men det har inte jag tänkt på. Enda optiska egenskapen man kan klaga på är distorsionen på 17mm, men jag tror inte den är långt efter motsvarande Canon-glugg. Byggkvaliten är helt och det är en bra känsla att arbeta med objektivet. Eftersom jag vandrar mycket och går på toppturer så är objektivetlite tungt för min smak. På toppturer föredrar jag EF 50mm II.

Står man ut med vikten så kan jag rekommendera det varmt.

Köpt hos: technikdirekt

Pris: 3500

2006-10-29 abbeman



PLUS: Grym skärpa redan på 2.8 (förutom i hörnen). Rapp och säker AF. Prisvärd.
MINUS: Byggkvalitet, distorsion, kantskärpa

Hade tidigare en Tamron 28-75 som jag inte alls var nöjd med, var därför lite orolig när jag beställde denna Tamron. Det visade sig dock att gluggen var riktigt, riktigt bra optiskt. Byggkvalitetkänslan känns väl sådär, men jag tror inte det finns någon annan variant i denna prisklass som skulle vara markant bättre. (Då har jag inte sett Tokina 16-50 ännu). Tamron 17-50 blev snabbt en favorit och konkurrerar ut mina fasta objektiv som jag har i samma brännviddsområde.

Liknande produkter: Sigma 18-50, tokina 16-50

Köpt hos: Dustin AB

2006-10-05 Makten



PLUS: Mycket bra mittskärpa ända från full bländaröppning, duglig byggkvalitet, mycket bra motljusegenskaper.
MINUS: Dålig kantskärpa och ganska mycket distortion.

En mycket trevlig normalzoom för APS-C-sensorformatet. Byggkvaliteten är finfin, och den känns mer gedigen än t ex Nikons 18-70, även om det inte ser ut så på bild. Innanför plastskalet är zoom-mekaniken av metall, till skillnad från den i 18-70, som är av plast. Dock är den självklart inte i närheten av t ex Nikkor 17-55/2,8.
Objektivet har mycket bra skärpa ända från största bländaröppning över större delen av bilden, men ute i hörnen är det istället riktigt oskarpt, och man måste blända ner till f/8 eller mindre för att få skärpa. Detta är dock sällan ett problem, eftersom det verkligen rör sig om yttersta hörnen. En hel del vinjettering kan också ses, främst vid kortaste och längsta brännvidd.
Distortionen vid 17mm är ganska ordentlig, och dessutom aningen vågformig, vilket kan vara bökigt att räta ut i efterhand.
Motljusegenskaperna är enastående bra, och det är rent av svårt att provocera fram störande flares även i svårt motljus.
Fokuseringen går relativt snabbt, och med Nikon D50 som jag använder låter det precis lika mycket som med övriga icke AF-S-objektiv, eftersom kamerans inbyggda fokusmotor är den som arbetar. Med Canonhus låter det lite mer, men går också aningen snabbare vad jag upplevt. Då är också ljudet väldigt skrikigt, då fokusmotorn sitter i objektivet.
En nackdel med fokuseringen är att fokusringen roterar även vid AF, då det inte finns nån omkopplare mellan AF och MF. Man lär sig dock snabbt att inte hålla fingrarna på fokusringen, och det är inget större problem eftersom den sitter längst ut på objektivet.
Zoomringen är bred och går lagom trögt. Bra känsla helt enkelt. När man zoomar in blir objektivet längre, och skjuter ut ungefär 3 centimeter extra. Lite glapp finns då, men inte så det stör.
Bländaröppningen är skapligt rund vid stora öppningar, men blir fult asymmetrisk vid nedbländning. Det tror jag inte spelar in alls bildmässigt, men det tyder på att det inte är riktigt toppklass på bygget i allmänhet.
Motljusskyddet är väldigt plastigt och ganska vekt.
Bokehn är duglig, men som hos de flesta zoomar blir den lite "skräpig" när ljusförhållandena är svåra. Emellertid ser det ofta riktigt bra ut om man inte fotar mot skarpa ljuskällor eller med bakgrunder som innehåller vassa kontrastrika områden.

I helhet är objektivet kanonbra för pengarna, men den finns några brister, och då framförallt den dåliga skärpan i hörnen, samt distortionen. Fotar man inte arkitektur så bör dock detta knappast vara ett problem. Det syns mest om man sitter och gör regelrätta tester som granskas i stora förstoringar på skärmen.

Angående zoomringen, så tycker jag att den roterar åt RÄTT håll, till skillnad från alla andra. Vridning medurs bakifrån sett ger inzoomning.

Liknande produkter: Sigma 18-50/2,8, Sigma 17-70/2,8-4, Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 18-70/3,5-4,5, Canon 17-55/2,8 IS, Canon 17-85/4 IS, Tokina 16-50/2,8

Köpt hos: Onoff

Pris: 4490

2006-10-01 Makten



PLUS: Mycket bra mittskärpa ända från full bländaröppning, duglig byggkvalitet, mycket bra motljusegenskaper.
MINUS: Dålig kantskärpa och ganska mycket distortion.

En mycket trevlig normalzoom för APS-C-sensorformatet. Byggkvaliteten är finfin, och den känns mer gedigen än t ex Nikons 18-70, även om det inte ser ut så på bild. Innanför plastskalet är zoom-mekaniken av metall, till skillnad från den i 18-70, som är av plast. Dock är den självklart inte i närheten av t ex Nikkor 17-55/2,8.
Objektivet har mycket bra skärpa ända från största bländaröppning över större delen av bilden, men ute i hörnen är det istället riktigt oskarpt, och man måste blända ner till f/8 eller mindre för att få skärpa. Detta är dock sällan ett problem, eftersom det verkligen rör sig om yttersta hörnen. En hel del vinjettering kan också ses, främst vid kortaste och längsta brännvidd.
Distortionen vid 17mm är ganska ordentlig, och dessutom aningen vågformig, vilket kan vara bökigt att räta ut i efterhand.
Motljusegenskaperna är enastående bra, och det är rent av svårt att provocera fram störande flares även i svårt motljus.
Fokuseringen går relativt snabbt, och med Nikon D50 som jag använder låter det precis lika mycket som med övriga icke AF-S-objektiv, eftersom kamerans inbyggda fokusmotor är den som arbetar. Med Canonhus låter det lite mer, men går också aningen snabbare vad jag upplevt. Då är också ljudet väldigt skrikigt, då fokusmotorn sitter i objektivet.
En nackdel med fokuseringen är att fokusringen roterar även vid AF, då det inte finns nån omkopplare mellan AF och MF. Man lär sig dock snabbt att inte hålla fingrarna på fokusringen, och det är inget större problem eftersom den sitter längst ut på objektivet.
Zoomringen är bred och går lagom trögt. Bra känsla helt enkelt. När man zoomar in blir objektivet längre, och skjuter ut ungefär 3 centimeter extra. Lite glapp finns då, men inte så det stör.
Bländaröppningen är skapligt rund vid stora öppningar, men blir fult asymmetrisk vid nedbländning. Det tror jag inte spelar in alls bildmässigt, men det tyder på att det inte är riktigt toppklass på bygget i allmänhet.
Motljusskyddet är väldigt plastigt och ganska vekt.
Bokehn är duglig, men som hos de flesta zoomar blir den lite "skräpig" när ljusförhållandena är svåra. Emellertid ser det ofta riktigt bra ut om man inte fotar mot skarpa ljuskällor eller med bakgrunder som innehåller vassa kontrastrika områden.

I helhet är objektivet kanonbra för pengarna, men den finns några brister, och då framförallt den dåliga skärpan i hörnen, samt distortionen. Fotar man inte arkitektur så bör dock detta knappast vara ett problem. Det syns mest om man sitter och gör regelrätta tester som granskas i stora förstoringar på skärmen.

Liknande produkter: Sigma 18-50/2,8, Sigma 17-70/2,8-4, Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 18-70/3,5-4,5, Canon 17-55/2,8 IS, Canon 17-85/4 IS, Tokina 16-50/2,8

Köpt hos: Onoff

Pris: 4490

2006-09-07 stefan.r



PLUS: Mycket bra skärpa. Bra byggkvalitet trots plastighet (jämfört med motsv. Sigma och Canon).
MINUS: Viss distortion på kortare brännvidder, men det är lätt att fixa i CS2.

Har haft objektivet i två veckor och är mycket imponerad av den tekniska kvaliteten. Har både haft ett Sigma 18-50/2,8 DC och ett Canon 17-40L tidigare, och den här linsen är skarpare än de båda. Skärpan ligger faktiskt i klass med mitt Canon EF 24/2,8, som ju är ett fast objektiv och ofta prisas just för den egenskapen.
Naturligtvis kommer detta Tamronobjektiv inte i närheten av 17-40L:s byggkvalitet, men då är det istället både ljusstarkare och billigare. Jag tycker dock att 17-40:n hade mindre distortion och tecknade mjukare på ett positivt sätt. Lite mer analog känsla på något sätt.
Sigman är likvärdig med denna lins på många sätt, bortsett från ett ltet övertag för Tamron vad gäller skärpa. Tycker faktiskt inte att Sigman är mer välbyggd heller trots ett mer gediget första intryck. Känns som om Tamronobjektivet är "tightare" byggt trots större plastighet. Ergonomiskt är det också bättre med bredare och greppvänligare zoomring som visserligen roteras åt "fel" håll (en ren vanesak).
Kan bara rekommendera detta objektiv, och med tanke på det överkomliga priset ger jag det högsta betyg trots en del små brister.

Köpt hos: Technikdirekt

Pris: 3500

2006-07-18 Omnicolor



PLUS: Mycket skarpt. Bra hörnskärpa tillochmed. Välbyggt.
MINUS: AF inte helt klockren. skrikig AF. Ganska kraftig distortion. Fick "error 99" ett antal gånger på min 350d.

Mycket trevligt objektiv på många sätt. Extremt skarpt. Tyvärr var distortionen för mycket för mina ändamål, så jag lämnade tillbaka det.

Har nu ett Tamron 28-75 2.8 istället. Lika skarp, ingen distortion att tala om, och bättre bokeh. Värt att fundera på om man inte behöver vidvinkel.

Liknande produkter: Sigma 18-50 2.8, Tamron 28-75 2.8

Kundtjänst: Bra att jag kunde lämna tillbaka objektiv, men synd att jag fick tillgodokvitto istället för pengar tillbaka....

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 3995

2006-07-14 Christer1



PLUS: Mycket bra skärpa och detaljrikedom över hela brännviddsområdet och AF ligger helt rätt.
MINUS: En aning tunnformig distortion vid 17mm men det fixar man lätt med värde cirka +3 i CS2´s nya lens- modul på objekt där det stör.

Jag hade ett Canon 16-35/2,8L innan och jag var inte nöjd med det. Lämnade in det till Canons Service för justering men blev inte nöjd med det ändå. Tyckte det var vansinnigt mycket pengar för det och jag sålde det och köpte detta Tamronobjektiv istället. Det är faktiskt skarpare.
Jag gjorde Canon Servicens AF-test på Canonobjektivet innan jag sålde det för att kunna jämföra och samma test på Tamronobjektivet och tog andra bilder som man kan jämföra och är nu helnöjd med bytet.

Detta är det skarpaste och detaljrikaste zoomobjektiv jag ägt i vidvinkelområdet men naturligtvis inte i samma klass som Sigmas fasta objektiv EX 14/2,8 som jag också haft men sålt, för det har ju i stället andra begränsningar.

Liknande produkter: Canon 16-35/2,8L

Kundtjänst: Har använt Focus Trading för justering av mitt Tamron 28-75/2,8 objektiv hos Tamron i Köln och det blev mycket bra.
Detta objektiv var helt OK inställt vid leverans.
Se test:

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/731456.htm

/

2006-06-22 pastor



PLUS: Ger intryck av kvalité. Autofokusen fungerar felfritt, Skärpan är bra över hela registret.
MINUS: Inte hittat några ännu

Jag har använt optiken ett par dagar och blev genast förstjust i det. Ett bra pris för bra kvalité...
Jag har testat gluggens skärpa med "Canonsupportkravet" och det ger ett förvånatsvärt bra resultat.

Uppdaterat 26 juli 2007
Nu har jag haft objektivet i ett år och jag är helnöjd med det.Finner inga skäl till att byta det. Det enda som i så fall lockar är Canons nya 16-35 2,8L - men att lägga ut ytterliggare 11 000 - nej!

Liknande produkter: Sigmas 17-70

Kundtjänst: DustinHome har skött sig klanderfritt vid de tillfällen nått "gått" fel...

Köpt hos: DustinHome

Pris: 3995

2006-06-22 mill



PLUS: Autofukusen är snabb och exakt. Känns gedigen. Frontlinsen roterar inte. Motljusskydd ingår. Skarp redan på 2,8.
MINUS: Autofokusen är högljudd. Zoom-ringen är "bakvänd".

Precis fått den och bara snabbtestat den lite. Lever upp till förväntningarna än så länge.

Liknande produkter: Canon 17-40 f/4L, Sigma 18-50 f/2,8

Köpt hos: Technikdirekt.de

2006-06-16 Gårdis



PLUS: Oerhört Skarp, bra ljustyrka, lätt, fin bokéh.
MINUS: I förhållande till priset finns inget.

Hämtade precis ut den, så har inte utvärderat särskillt mcyket. Men kan snabbt konstatera att den är riktigt fin ihop med min Nikon D200. Byggkvalitén är bra och bildkvalitén och skärpan är superb!

Liknande produkter: Sigma 18-50/2.8

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4200

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful