Minolta Dimage 7

Betyg


(3.69/5)
(2.46/5)
(4.08/5)
(3.46/5)
(baserat på 13 recensioner)
Skriv en egen recension



2008-12-02 gumart



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Väldigt bra zoom omfång .
MINUS: väldigt batterihungrig .

Första digitala kameran.
Ville komma åt systemkamerans egenskaper men i kompaktkameran.

Är numer ett minne blott . såld till förmån för canon eos 400d

Köpt hos: fuji fotocenter

2007-07-15 micke.w



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

tyvärr så slukar den batterier

Köpt hos: privat

Pris: 3000

2006-08-07 aleba1



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: + kompakt "systemkänsla " + bra som porträttkamera + tar även bra bilder utan blixt + ljusstyrka 2.8 bra ! för att vara en digitalkamera
MINUS: - bateritider - bättre i senare modeller som 7 i och 7 Hi - Inget att tillägga

Min enda digitalkamera ! Tycker mycket om denna med systemkänsla , att man manuellt ändrar objektiv, lättöverskådliga reglage o bra på många sätt. Minolta har tänkt till när de skapa denna kamera och jag är glad ägare till denna. Tycker att den är en kamera i mellan segmentet melllan digital sytemkamera o kompaktkamera.

Liknande produkter: Inte testat liknande produkter utan bestämde mig för ett mellanting mellan kompakt o system o då blev de denna .

Kundtjänst: Ingen faktist..Men har även andra Minolta produkter .

Köpt hos: Privat anons

Pris: 3500

2006-06-29 Ergotype



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 2

PLUS: Lätt att förstå. Tar bra bilder i bra ljus. Skön att hålla i.
MINUS: En aning plastig. Kännslig i svagt ljus. Slukar enormt mycket batteri. Sköra luckor.

En trevlig kamera då den är mycket lätt att sköta. Synd att den slukar så mycket batteri. Är mycket svår att få fina bilder med i svagt ljus. Har du bra med ljus blir bilderna kanon fina. Många inställningar att välja på som ger flera möjligheter.

Liknande produkter: Dimage 7i, Dimage 7Hi

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Tradera

Pris: 2000

2005-08-10 Flint



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 2

PLUS: Ligger bra i handen, en bra nybörjarkamera
MINUS: Går ej att byta objektiv, kass sökare, och krävs en del av användaren för att få fin bild.

Detta är kameran för dig som just börjat fotografera. Utmärkt att börja med och får fina bilder, dock krävs det att man kan kameran för att veta vilka inställningar man behöver för att få bra bilder. Batterierna håller väldigt kort tid och man behöver därför ha med sig ett par extra varje gång man ska ut och fotografera längre tid.
Bra zoom och kameran ligger mjukt i handen.

Köpt hos: privat

Pris: 3800

2005-08-04 Digi



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Haft den ca 3 år och den fungerar fortfarande. Superskärpa på bländare 2.8. Kvalitetsoptik!
MINUS: Slukar väldigt mycket ljus, men om man använder stativ ger det ett bättre resultat. Mycket seg kamera, Att spara en Raw-Tiff fil tar ca 14-20 sek! Mitt zoomring har ått sönder, inge bra.

Haft den ca 3 år och den fungerar fortfarande. Superskärpa på bländare 2.8.
Slukar väldigt mycket ljus, men om man använder stativ ger det ett bättre resultat.

2005-08-03 Maj-Britt



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb, bra optik & design,tar bra bilder, fin färgåtergivning
MINUS: Dåligt batteri, kinkig på minneskort - en klar fördel med ett större..

Hade tur och fick köpa denna kamera begagnad, då jag inte har råd med en ny.
Gummihöljet är dock lite slitet men kameran är förövrigt i mycket god skick, och det ska bli spännande att fota digitalt;)
Jag tycker mycket om denna kamera!

Liknande produkter: Canon, Nikon

Köpt hos: Privat

Pris: 3800

2005-02-11 Digi



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: En mycket greppbar kamera som både tar bra bilder och jag gillar de avancerade inställningarna.
MINUS: Dålig autofokus men mycket exakt. När man fokuserar tar den lång tid på sig, men den är mycket exakt.

Jag tycker att man borde satsa på en sådan semiprofessionell kamera för den som gillar en massa inställningar. Men autofokusen är en besvikelse. T.e.x när man fotograferar fåglar är det väldigt svårt att autofokusen är snabb och exakt. Bilderna blir då brusiga och man blir missnöjd. Annars en jättefin kamera.

Kundtjänst: Dustin, mycket bra köp!

Pris: 14000

2005-02-11 Digi



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: En mycket greppbar kamera som både tar bra bilder och jag gillar de avancerade inställningarna.
MINUS: Dålig autofokus men mycket exakt. När man fokuserar tar den lång tid på sig, men den är mycket exakt.

Jag tycker att man borde satsa på en sådan semiprofessionell kamera för den som gillar en massa inställningar. Men autofokusen är en besvikelse. T.e.x när man fotograferar fåglar är det väldigt svårt att autofokusen är snabb och exakt. Bilderna blir då brusiga och man blir missnöjd. Annars en jättefin kamera.

Kundtjänst: Dustin, mycket bra köp!

Pris: 14

2004-12-08 Fredrik_1985



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: -Bra zoomomfång (28-200) -Tar bra bilder
MINUS: -Dålig autofokus (även med uppgraderad firmware) -Dålig batteritid -Rätt ful -Gummigreppet man zoomar med har lossnat på min

Rätt bra kamera om man hittar en billig begagnad som jag.

Liknande produkter: Olympus E-10 Fuji S5000

Köpt hos: Privat

Pris: 3500

2002-10-24 HenningE



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Bra kompromiss, bra optik, många manuella möjligheter
MINUS: batterilivslängd (bättre med rätt inställingar av displayen) elektronisk sökare (seg)

Jag är rätt nöjd med kameran, tycker den ligger bra i handen och har funktionerna jag vill använda på ett hyfsat lättåtkomligt sätt. För att ha elektronisk sökare är den ok. Jag tycker dock att den elektroniska sökarens nackdel är seghet snarare än upplösning. Fördröjningen gör det svårt att fånga snabba förlopp. Upplösningen stör inte nämnvärt. Optiken är bra för zoomomfånget, trots att jag är van vid mycket skarpa småbildsobjektiv är jag oftast nöjd med resultatet skärpemässigt. Möjligheten till manuell fokusering är ett stort pluss. Jag har nästan alltid kameran i läget där jag kan korrigera autofokusens resultat, och gör det ofta. Inte så mycket för att autofokusen här är speciellt seg, utan för att jag trivs med att ha konrollen själv.

Batterilivslängden är inte jättebra, men om man har rätt läge inställt, dvs bara sökardisplayen på automatisk, är det inte så illa. Fördelen av att kunna använda standardbatterier tycker jag uppväger nackdelen med kort batterilivslängd. Tre uppsätningar 1800 mah batterier har jag aldrig gjort slut på.

2002-10-07 KGS



Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: En bra elektronisk sökare, många manuella möjligheter, inbjuder till experimenterande.
MINUS: Batterislukare, speciellt om du använder "fel" batterier! Svag, men avancerad, inbyggd blixt

Jag har nu haft min D7:a ett par månader och tagit åtskilliga tusen bilder. Jag har haft olika digitala kameror sedan Apple kom med sin Quick Take 1993 eller nåt sådant... (8 bilder i högsta kvalitet (640x480), ingen display, finns idag på Museum of modern art i NY).

I början använde jag samma batterier, uppladdningsbara, som jag använde i min förra kamera en Olympus C3000Z och blev nästan chockad över hur fort batterierna tog slut, men sedan jag ställde in kameran på ett snålare läge och skaffade ännu bättre batterier GP1800 o GP2000 och Kodak 1850 mah, de sistnämnda är ett fynd (fyra st för 89:- i Västerås!). Att ange antal bilder för att sätta betyg på batterilivslängden är fel. Att ta femtio 14 MB bilder drar mer ström än 200 1 MB bilder, så är det bara. Jag har en gång fått ut 500 MB bilder på en omgång batterier med D7:an. Ibland får jag bara ut 50. Det beror på hur man använder kameran, men i genomsnitt är den en batterislukare jämfört med Olympusen t ex.

Zoomen är bra på D7, 28 mm vidvinkel till 200 mm tele, ungefär vad man kan klara på fri hand om man har bra ljus.Det är nog lätt att förledas av långa brännvidder, men de har sina begränsningar, jag sneglade länge på D5 som täcker 35-250 mm, men har till min egen förvåning återupptäckt vidvinkeln.

Att minsta bländare är 8 förklarar Minolta i sin utmärkta bruksanvisning med att det är skillnad i mätning av bländare på en CCD kamera och en konventionell kamera, jag tror dem, det är ju helt andra brännvidder vi jobbar med också, men vi "översätter" dem till 35 mm för att det ska bli jämförbart.

Efter firmwareuppgradering har kamerans autofokus blivit snabbare, jag har fått fler inställningsmöjligheter i sökaren och fler möjligheter att styra blixten.

Kamerans ena svaghet är just blixten. Det är en ADI blixt som utnyttjar kamerans alla möjligheter,men tyvärr, ledtal 11 eller nåt räcker inte så långt, men när den räcker är den bra, mycket bra. De enda (?) externa blixtar som fungerar är Minoltas egna ADI blixtar och de är inte billiga, men säkert väldigt bra, läs kommentarerna kring 5600 HS(D) här på recensionssidan. Den andra svagheten är att man avstått från ljud när man filmar. Det är tillrättat på 7i modellen.

Jag ska inte göra ohämmad reklam för kameran, jag har tagit många misslyckade bilder pga att jag inte hunnit med att starta upp den när den varit i viloläge, inte fått fokus rätt, rörelseoskärpa är lätt att få när man nyttjar zoomen fullt ut, men allt det är nog nåt man får sätta upp på lärokontot.

Dessutom är den inte särskilt liten och diskret... men ta några bilder med den, du som gillar spegelreflexkameror av konventionell sort, lyssna, Minolta har lagt in ljudet! och när du tar bilden blir sökaren svart när bilden exponeras. En gammal fotograf sa "det är ju som en kamera" när han provtryckte... antar att det var beröm.

Sökaren som nån tyckte var dålig kräver en viss tillvänjning, men den visar 100% rätt bildutsnitt, och den ger all tänkbar information, eller ingen alls, du väljer... Den förstärker dessutom ljuset när det är svagt.Dessutom visar sökaren genast hur bilden kommer att förändras när du ställer om bländare och/eller tid osv...

Att betygssätta hållbarheten är vanskligt. Får se vad jag tycker efter vintern, men kameror ska väl behandlas varsamt, inte minst digitala sådana.

Liknande produkter: Många, men mest Dimage 5 som är billigare och som jag nog skulle ha varit nöjd med om jag inte ramlat på en D7 med 1 GB microdrive till bra pris. Nikons fina kamera valde jag bort pga att den tarvar specialbatteri.

Kundtjänst: Jag har talat med Minolta några gånger angående tillbehör och det har varit lätt att komma fram till Minoltas "expert" på digitala kameror och han har givit nästan rätt svar varje gång. Men bara nästan *s*.

Köpt hos: privatköp

2002-09-27 Oscar



Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 2

PLUS: Bra bilder. Elektronisk sökare.
MINUS: Kort batteritid, liten sökare, ful, brusiga bilder.

dimage 7i

En allround kamera som passar utmärkt för digitalamatören.
Två halvtaskiga displayer som borde varit en bra.
Tyvärr minimi bländare f/8-9.5
Fördel med elektronisk sökare att man ser under/över exp. dock är sökaren alldeles för kass.

Pris: 12500