Annons

Nikon SB-400

Artiklar om produkten


Betyg


(4.32/5)
(4.84/5)
(4.42/5)
(baserat på 38 recensioner)
Skriv en egen recension



2017-06-10 bomalt



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten och lätt. Bra komplement till proffskamerorna som saknar inbyggd blixt. Kan riktas i taket (bara vid liggande format). Lågt pris.
MINUS: Kan inte riktas i taket vid höjdformat. Ingen bouncer ingår. Inga inställningsmöjligheter. Ingen styrning trådlöst.

Liten. lätt och behändig blixt som drivs med två penlight batterier (laddningsbara funkar också). Ingen display eller inga inställningsmöjligheter, bara en knapp för på/av och ett vred för att låsa fast den i blixtskon.

Blixten kan riktas i taket, men bara om man håller kameran för liggande bilder. Tar man bilder i höjdformat går det inte. Ingen bouncer följer med, men det finns "pirat" att köpa som ger ett mjukare ljus. Ingen "IR-lampa" som hjälper till vid fokusering när det är mörkt finns.

Blixten är ett bra komplement till Nikons proffskameror (t ex D3/D4/D5) som saknar inbyggd blixt. Den ger ett riktigt bra resultat trots sin "litenhet"...

Kundtjänst: Bara den bästa

Köpt hos: Tradera

Pris: 900

2014-09-19 filip71



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: Kan inte styras trådlöst.

Perfekt för makrofotografering. Lätt och liten. Drar lite batteri. Billig.

2012-06-14 sofia-eriksson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Mycket bra och lätt använd blixt. Liten och smidig att ha med sig.

2012-01-26 Dr No



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Smidig, liten, kraftfullare än väntat
MINUS: Få inställningsmöjligheter, kan ej användas som externblixt

Jag fick denna på köpet av en annan Nikon produkt då jag egentligen inte vara i behov av en ytterliggare blixt. Denna blixt är väldigt mycket mindre än de övriga i utbudet så den kan på intet sätt konkurrera med vad tex en SB 600/700 kan göra. Den har knappt några inställningsmöjligheter men kan med nöd och näppe vinklas uppåt för att studsa ljuset. Den är starkare än man kan tro.

Jag skulle säga att den fortfarande fyller ett syfte och de är att den är extremt liten och smidig att ta med sig om man inte ska göra nått mer avancerat. Den gör blixtfunktionen på en kompaktkamera 10ggr bättre och kan säkert fungera för enklare porträttsfoto med en D4a. Smidigheten är a och o men vill du ha en riktigt blixt så måste du upp i storlek!

Liknande produkter: SB600, SB900

2011-08-22 Tobber



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: priset,storleken,smidigheten
MINUS: för priset inga

En verklig prisvärd blixt,liten och smidig att ha med sig
Har den mest till upplättningsblixt utomhus (tillsammans med en bouncer från kaffebrus),där den gör sitt jobb som den ska
Producerar bra bilder tillsammans med min D5100

Köpt hos: Tradera

Pris: 700

2011-03-15 Hans Österlind



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, lätt, billig, enkel
MINUS: "Konkurrerar ut mina andra blixtar för ofta", finns inga, går ej använda på min G9, eller, är det G9:ans fel.

Den här blixten var den första blixten sedan jag köpte digital systemkamera (D50). Jag läste Rockwells recension och han har helt rätt tycker jag, jag borde kunna stanna här låta andra intresserade läsa på den hemsidan istället.

Jag vill säga att den är ett måste om man skall fota med motljusskydd på zoomarna, annars får man fula skuggor på motivet. Återuppladdningstiden jämfört med den inbyggda blixten är ju superb. Den går bara att rikta uppåt vilket kan vara bra ibland, då kan man sluta fundera och bara blixtra på i "landskapsläge", vad gäller effekt så räckte den väl till, i kyrkan på dop på ISO 1600, reflekterad i taket och kitzoom, som upplättningsblixt på soliga sommardagar.

Jag kan varmt rekommendera en blixtljusspridare (diffusor) då kan man blanda befintligt ljus med blixt på ett i det närmaste sömlöst sätt, det som är bra är att ”den vita delen” alltid pekar framåt till skillnad på en SB-600/700/800/900, och sprider ljus framåt även med blixthuvudet riktat uppåt. På en D300 går det att styra den helt manuellt om så önskas. Blixten känns nästan helt viktlös när den är monterad på kameran.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: Inte behövt

Köpt hos: Beggad/Ny i kartong efter en Nikon blixtkampanj

Pris: 800

2011-03-14 frwe



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, lätt. Mycket bra resultat med tanke på enkelhet och storlek.
MINUS:

En liten, lätt och smidig blixt som bara fungerar, ett stort plus på min Nikon P7000 när jag behöver blixt. Huvudet går att vinkla uppåt. Tar så liten plats att den alltid kan hänga med. Själva blixten har bara en på/av-knapp, resten styrs från kameran.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2011-01-18 Tompamann



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten och smidig sen är den simpel,
MINUS:

Jag fick med SB-400an när jag köpte min D5000 hos INETDATA. Är verkligen nöjd med, inte världsbästa blixten men den är ju inte dyr heller.. Så värd pengarna skulle jag säga att den är.

Läste tidigare nån som tyckte att sin orginalblixt var bättre än 400an, då lär det vara fel på din blixt.. Orginalblixtar förstör ju bilderna med det vassa ljuset, SB400 på 90 grader ger ett enligt mig väldigt bra mjukt ljus..

2011-01-06 erajjwe



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Bra o smidig blixt som är bra mycket bättre än den integrerade..

Skulle behöva mer kraft nån enstaka gång, men de ska ja inte tillskriva blixten till nackdel..

2010-07-04 Wallence78



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Prisvärd, liten o smidig, lättanvänd, batterisnål
MINUS: Går ej att vinkla vertikalt

Mycket prisvärd, extremt lättanvänd och smidig.
Ger en klar förbättring gentemot den inbyggda blixten.

2010-06-09 lena61



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten o lätt att använda
MINUS: Inget dåligt tycker jag

Den är smidig o lätt att använda, stor skillnad mot den inbygda blixten, perfekt för en nybörjare, jag anser mej inte behöva massa inst.typ SB 900 utan denna känns rätt för mej

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1290

2010-05-05 lonian



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Liten, lätt att använda.
MINUS: Går bara att vinkla uppåt i olika steg. Saknar möjligheten att vinkla upp i taket då man ställer kameran på högkant.

Ingen blixt jag rekommenderar dock för den som inte vill avancera sig alltför mycket i pris kan det vara ett alternativ.
Jag brukar inte fota med blixt speciellt mycket men köpte denna för att lära mig och testa lite mer. Det jag direkt kände efter jag köpt den, var att jag vill ha något mer.

Köpt hos: Tradera

Pris: 900

2010-04-20 MarkusLundqvist



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Går att vinkla upp/rätt fram,ger bra ljus
MINUS: Går inte att vrida mer än upp

Riktigt bra blixt för den som inte kräver expert-fotografi.
Fick den av far min så vet inte var den är köpt.
Priset var ca 1200,men inte 100% säker

Pris: 1200

2009-12-25 Tyaro



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Man kan rikta/vinkla blixten uppåt
MINUS: Kort räckvidd i mörker. En mörk vinterkväll är räckvidden ca 3 meter.

Jag fick blixten gratis i samband med mitt köp av kameran Nikon D60.
Bra till macro och stilleben-fotografering både inomhus och utomhus.
Smidid att ta med sig, ryms i fickan. Mycket bättre än kamerans inbyggda blixt.

2009-12-15 Lussetjej



Hållbarhet: 4

Liten och lätt att tas med sig. Har inget att klaga på än. Glömmer bort att jag har den ibland.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1094

2009-11-30 widfeldt



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, smidig, tillräcklig
MINUS: Går inte att studs i taket när man vrider kameran

Förbättrar inomhusbilder dramatiskt jämfört med inbyggda blixten.

Liknande produkter: SB800, SB600

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 1000

2009-09-10 Anders Berlin



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, lätt, bra blixt.
MINUS: Stödjer inte CLS för trådlöst blixtsystem, men vad kan man vänta sig för det priset?

Extremt smidig blixt. Laddar snabbt, kan studsas i taket och gör 90% av det jag oftast behöver utan att krångla. Den går alltid ner i kameraväskan.

Köpt hos: Cyberphoto

2009-07-19 tumadre



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt att hantera, billig, liten i storlek så att den alltid kan följa med överallt.
MINUS:

Bra som förstagångsblixt! Jag gillar att man kan höja och sänka blixten i olika grader så att man kan variera ljuset. Denna är enkel att hantera, så det är inget krångel med inställningar och ger ett gott resultat.

Liknande produkter: SB-600, SB-800

Pris: 1250

2009-02-26 fritte3000



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Lätt och liten vilket gör att den alltid får följa med när man lämnar hemmet.
MINUS:

Ett enkelt sätt att få bättre inomhusbilder.

Köpt hos: Ingick vid köp av Nikon D40x

2009-02-09 Broberg123



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Basic - inget krångel eller inställningar i menyer. Perfekta resultat med bouncer gång efter gång. Bra batteritid. Kan alltid vara med!
MINUS: Basic - inga möjligheter med CLS

Bra blixt som blir fantastisk med en Omni-Bounce. Det går nästan inte att göra fel med denna. Går alltid att ha i väskan

2008-11-18 frippe71



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: En bra nybörjarblixt! Enkel att använda..
MINUS:

En helt ok blixt för en annan som är nybörjare! Går att vinkla i flera olika lägen.

Köpt hos: Tradera

Pris: 600

2008-10-27 Mr.Berg



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Enkel
MINUS: Går inte att vrida åt sidan.

Detta är ingen proffsblixt och ska heller inte vara det. Mycket enkel att använda. Lyfter bildkvalitén vid blixtfoto väldigt mycket jämfört med den inbygda blixten.

Jag gillar enkelheten i att man inte "behöver" hålla på med massa inställningar utan att den fungerar på samma sätt som den inbygda blixten. Det enda negativa är att man inte kan vrida den i sidled.

Tips till nikon:
sb-450, en sb-400 där enda skillnaden är att den går att vrida också i sidled.

Köpt hos: Nikon flashback kampanj.

2008-09-03 Miffox



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Enkel att hantera, bra spridning för de justeringsmöjligheterna som finns, Betydligt bättre än inbyggda blixten! Prisvärd!
MINUS: Går inte att vrida i sidled, kan upplevas som lite velig när den sitter i skon, kan inte avfyras manuellt

Sb-400 har jag haft nu i ca ett år och fick med den när jag köpte min d40. Första gången jag satt på den på huset och började plåta så märkte jag direkt hur mycket bättre den var än kamerans inbyggda blixt eftersom man kan studsa ljuset i olika grader uppåt. Och bara den inställningsmöjligheten gör fotografierna betydligt livligare! Dock har jag börjat växa ur blixten eftersom jag vill kunna avfyra den manuellt och vrida den i sidled.

Kan starkt rekomendera den här blixten till nybörjare som inte använder blixt så ofta och inte har allt för höga krav eller för den som vill ha en smidig blixt

Men vill du Avfyra manuellt och ha mer inställnings möjligheter köp sånna fall en Sb-600

Liknande produkter: Ingen eftersom att Nikon skickade med blixten när jag köpte kameran

Kundtjänst: Har inte behövt

2008-08-01 Buchmann



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: lille, billig, simpel, super snyg sammen med et TTL kabel
MINUS: mangler slave funktion

Rigtig fin lille flash, der kan det den skal.. Fungere rigtigt bra med et TTL kabel!

Liknande produkter: Nikon SB600

Köpt hos: B&H -New York

2008-07-31 Fatholla Zand



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Efter läste Ken Rockwll recension,skaffade jag den!Enkek & bra,lätt att använda,mycket bra batteritid & snabb uppladningstid.

Köpt hos: Privat

Pris: 800

2008-03-11 Nicke78



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, bra batteritid.
MINUS: Går ej att vrida i sidled

Enkel och bra blixt, lätt att använda och med bra batteritid. Verkar gedigen och hållbar. Fick den gratis från Nikon med Flashback-kampanjen.

2008-01-02 martin2000



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, lätt, bra batteritid, kraftig i förhållande till sin storlek, får plats i tillbehörsfacket till lilla kameraväskan.
MINUS: Kan ej vridas i sidled, vid seriebildstagning varierar blixtstyrkan något även i manuellt läge.

En liten smidig rackare. Med D40ns synktid på 1/500 fungerar den oftast även som upplättnadsblixt i solljus. Den har givetvis sina begränsningar men största plusset är litenheten och den låga vikten=lätt att bära med sig när man turistar t.ex. Med ordentliga batterier (Sanyo 2500NiMH) laddar den upp riktigt snabbt, men den har lite dålig kontroll på blixtstyrkan om man pressar på och inte låter den ladda fullt mellan avfyrningarna. Går man upp till ISO400 räcker den att studsa i taket även i hyfsat stora rum. Jag har inte märkt att den skulle glappa i blixtskon och jag lyfter ändå upp hela kameran i den ibland. Betygen är i relation till vad den utger sig för att vara och det är ingen SB-800 och kostar inte heller som en sån.

Kundtjänst: Köpt på Expert ihop med D40. Fick hämta den i en annan butik som fick in blixten snabbare än "min" butik. Bra!

Köpt hos: Expert, fysik butik

2007-11-26 bjahlb



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten smidig och fungerar perfekt
MINUS:

Nu förstår jag varför KenRockwell.com gillar den så skarpt.
Jag kan bara hålla med honom se länken
http://www.kenrockwell.com/nikon/sb400.htm

Liknande produkter: Sb-600

Köpt hos: Adorama USA

2007-10-26 angervo



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Liten och lätt att ta med sig.
MINUS: Känns väldigt plastig...

Fick blixten i Nikon flashback kampanj då jag köpte min D40. Den räcker bra åt mig, men när jag köper en mer avancerad kamera ryker nog blixten

Kundtjänst: Fick "bråka" med Nikon för att få blixten. Dom ville inte skicka den eftersom det skulle skickas 2 st till samma adress...

2007-10-07 JÄgarn 11



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Röligt blixt huvud upp & ner. Litet.
MINUS: Går inte att vrida i sid led.

Ja en enkel blixt som en amatör/nybörjare.....som jag tycker att den duger gott.

2007-09-08 Terriermonster



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Lätt att använda, liten och smidig.
MINUS: Kan inte vinklas i sidled.

Blixten ingick i flashback-kampanjen då jag köpte min Nikon D40. Som nybörjarblixt är den väldigt bra, snabb att starta och batterierna räcker länge.
Det som gör att blixten stannar som nybörjarblixt är att den bara går att vinkla uppåt till 90grader.

Kundtjänst: Tog väldigt länge innan Nikon skickade den. Annars bra.

Köpt hos: Expert Stormarknad

2007-08-27 Tobban



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel att använda, lätt, få batteribyten. Uppladdningstiden är kort. Nästan redo direkt att ta nästa bild. Billig.
MINUS: Man kan inte rotera den sidled, vilket är en klar nackdel då man tar porträttbilder. Ser inte lika "cool" ut som en mer tradionell blixt som till exempel sb-600 och sb-800 ;)

Köpte till den med min D40. Har använt den några gånger inomhus, istället för den inbyggda blixten. Stor skillnad, särskilt om man sätter den på 90 grader och låter blixtljuset stutsa i taket. Tar bort alla skuggor, och motiven får ett mer naturligt ljus.
Den är värd varje krona, för bilderna blir så mycket bättre än om man skulle köra med den inbyggda blixten.

Nu ett halvår efter jag köpt den inser jag begränsningarna i denna blixt. Kommer inom en snar framtid uppgradera min kamera till D80 eller D200, och kommer då kränga av denna blixt tillsammans med min nuvarande D40 och köpa en Sb-600 eller 800:a alternativt något från något annat märke.

Kundtjänst: Utmärkt kundservice från Hegethorns!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 1395

2007-08-14 Lidenkatten



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Lättanvänd, liten blixt. Lätt att ha med sig, men det är väl allt man kan säga...
MINUS: Den orkar inte lysa upp i ett mörkare rum med ISO 200. Det går inte att vinkla annat än upp till 90 grader. Tar man bilder på höjdled blir bilderna inte bra. Den inbyggda blixten i kameran är i mitt tycke bättre än SB-400. Men man kan ju inte begära så mycket för något som kostade noll kronor. Ingen blixt jag skulle betala för - ALDRIG!!!

Jag fick med den här blixten då jag köpte Nikon D40. Jag blev besviken när jag skulle använda den, rikta blixten i taket för att få mjukare ljus osv... Denna blixt är för den nybörjaren.

Köpt hos: Nikon Nordic AB

2007-06-24 aeriksson91



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Riktigt bra,Lättanvänd
MINUS: Glappar lite i blixtskon. Kan inte vinklas i sidled

Denna lättanvända blixt ingick när jag köpte min Nikon D40X. Mycket lättanvänd blixt. Om man är nybörjare och vill ha nåt annat än den inbyggda blixten så är detta nåt för dig. Kan vinklas ända upp till 90 grader uppåt.

Liknande produkter: Nissin Di622

Köpt hos: El-Giganten

2007-05-15 nifo



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, vinklingsbar (en väg), bra pris, enkel att använda. Det finns bouncer att köpa för den som är intresserad.
MINUS: Ej vinklingsbar för porträtt "på höjden". Glappar något i blixtskon, men inget man tänker på eller som stör.

Nikon kvalitet i lite mindre fattning. SB-400 är en riktigt bra blixt om man kan leva med att den bara går att vinkla åt ett håll.

Skillnaden när man slår blixten i taket (eller mot väggen vid porträtt) jämfört med ett "rätt på ljus" ifrån den inbyggda blixten blir som natt och dag. Det är alltså så här som bilder inomhus ska bli! *aha-upplevelse*

Liknande produkter: Nissin Di622 (burr..) Nikon SB-600 (för dyr dock)

Kundtjänst: Scandinavian Photo i Mölndal. Säljaren visste inte så mkt om blixten, men var ändå mycket hjälpsam.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1345

2007-04-04 ChribbaF1



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt utom en grej...
MINUS: Går ej att vinkla i sidled.

Lätt och välbyggd blixt. Blixtsko i metall. Jag har tagit över 200 bilder och batterierna håller än.

Kundtjänst: Mycket trevlig och snabb service hos Nikon, ang. en försvunnen manual

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 1195

2007-02-06 Magnus Edström



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lika enkel att hantera som den inbyggda blixten. Diskret - man slipper se ut som en foto-nörd med blixten monterad.
MINUS: Endast vinklingsbar i en ledd. För att studsa blixtljuset i vägg måste bilden tas i höjdled.

En smidig blixt som är enkel att hantera och ta med. Laddar upp snabbt, vid stora bländare följer blixten med vid serietagning. Blixtexponeringen är grymt säker. Blixtstyrkan räcker till i vanliga bostadsrum, först vid liten bländare (typ 10 eller högre tal vid ISO 200, bl 4) börjar den få svårt att räcka till.

Köpt hos: Foto Master

Pris: 1495

2007-02-06 Mattias Scholz



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, prisvärd, enkelt handhavande.
MINUS: Blixten är ej vridbar i sidled, det enda negativa med den.

En lite smidig blixt, drives av 2st AA batterier. Smart, då det finns att tillgå överallt om det krisar. Enkelheten passar mig mycket bra, då jag inte är någon van fotograf.

Köpt hos: Hobbytorget.se

Pris: 1200

Elinchrom ELB 500 TTL - Get the Right Shot