Eizo FlexScan SX3031W: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Eizo FlexScan SX3031W


Summering

Unna dig lyxen att jobba med en LCD som ger dig hela 30-tum arbetsyta! Du kan välja att använda skärmens hela yta för en PC eller utnyttja fördelarna med funktionen Bild-vid-Bild (ger dig möjlighet ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Unna dig lyxen att jobba med en LCD som ger dig hela 30-tum arbetsyta! Du kan välja att använda skärmens hela yta för en PC eller utnyttja fördelarna med funktionen Bild-vid-Bild (ger dig möjlighet att ansluta två datorer samtidigt till skärmen) utan besvärande och störande panelkanter. SX3031 har Eizo's DUE (Digital Uniformity Equalizer) funktion, som jämnar ut ljusstyrka och färg över hela bildytan.

(Taget från eizo.se, samt bilden)

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Daniel Jansson
2008-12-20 danieljansson
PLUS: bra färgåtergivning, otroligt jämn belysning över hela stora arbetsytan, 97% täckning av adobe RGB (1998)
MINUS: kontrastförlust snabbare märkbart på mörka partier av ett foto än på ljusa när man flyttar på huvet, där verkar IPS paneler ha en liten fördel över PVA gällande betraktningsvinkel, men samtidigt så verkar svärtan mer svart på denna PVA panel

Nu har ju jag inte haft den här skärmen någon längre tid men jag har ju hunnit fått en uppfattning om dess karaktärer i alla fall som kanske kommer till hjälp för andra som kanske är intresserad av den.

Först och främst så är den STOR, men det är bara positivt. Upplösningen som är native 2560x1600 är helt underbar att köra... man får plats med mycket på skärmen utan att saker är i vägen hela tiden. Det blir mycket arbetsyta i Photoshop.

Inställnings möjligheterna är många men skärmen presterar riktigt riktigt bra out-of-box. Min förra skärm (NEC LCD2690WUXi) hade mer saker att pilla med i menyerna men det är inget som jag saknar. Dock så saknar jag NEC's sätt för en användare att använda menyerna, det vill säga text förklaring på lcd'n bredvid respektive knapp. Jag måste lysa med en lampa på min Eizo för att hitta knapparna jag ska trycka på då de inte ens går att särskilja när man har taklampan tänd i rummet. Irriterande men knappast en deal breaker då jag väldigt sällan bläddrar i menyerna efter jag väl har ställt in allt en första gång.

Det första riktigt positiva när jag började använda denna skärm var dess otroligt jämna belysning över hela ytan, från centrum ända ut i kanter och hörn. Jag kan allvarligt talat inte se någon skillnad någonstans med blotta ögat. Vitt är vitt överallt och svart är svart utan någon som helst bleeding. Min NEC var ganska ojämn i belysningen speciellt ute i kanterna där det vita var mer grått medans mitten var vit som snö. Detta förvånade mig väldigt mycket då det är svårare att få jämn belysning desto större skärmen är. Men denna 30" är till synes perfekt. Väldigt imponerande med tanke på att den är hela 4" större än min förra skärm.

Det lilla negativa jag har märkt har med gradients att göra (från svart till vitt) i de väldigt mörka, näst intill svarta partierna. Det blir lite banding, typ som när man sparar en gradient som en .gif fil. Detta är dock inget fenomen jag har sett i något annat än en självskapad situation i Photoshop och jag är tveksam att jag någonsin kommer att märka av det i redigerings syfte.

Betrakningsvinklarna är väldigt bra på denna PVA panel. Dock så var min förra IPS panel ännu bättre. Men det är i stort sett endast en sak jag ser som gör skillnaden lite mer märkbar. Det är att skärmen tappar konstrast i de mörkare partierna i ett foto fortare. Ljusa och halvmörka partier syns inte så stor skillnad på när man vrider på huvet men det är de mörkare delarna man märker tappar lite kontrast när man flyttar på huvudet lite grann.

Allt i allt en helt fantastisk upplevelse än så länge att använda denna skärm. De många positiva sakerna överväger med råge de få lite negativa sakerna. Så det blir ju inget annat än topp betyg. En annan positiv sak är att den varken har någon död pixel eller något subpixel fel. Det tycker jag är imponerande med tanke på att det sitter över 4 miljoner pixlar i denna skärm.

Kudos till Eizo också som är ett väldigt trevligt företag att ha att göra med.

Haha ja jag glömde nästan... jag fick med en musmatta med skärmen. Fatta inte ens att det var en musmatta först för den är under 1mm tjock. Men efter att jag använt den så har den förhöjt min data upplevelse väsentligt. Typ noll friktion och super slimmad och den bara suger sig fast i bordet på något mystiskt sett. Hatade min mus innan, nu älskar jag den pga av att musmattan styr upp den.

Kundtjänst: Mycket positiv. Ringt till dem en gång och de var mycket trevliga och hjälpsamma när jag hade funderingar kring en återförsäljare. De kollade upp saken snabbt och ringde sen upp mig med besked. Det slutade i alla fall med att jag köpte direkt från Eizo Sverige.

Köpt hos: Eizo Europe AB

Pris: 23113

Forumdiskussioner

Diskussion I forum Startad Startad av Inlägg Senaste inlägg - Senaste inlägg av
Bildskärm för bildbehandling Efter exponering (digitalt) 2006-06-24 11:38 Thess 2584 2015-09-03 21:47 Erik Schalin

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
danieljansson 2008-12-19 11:06:09


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS