Canon EF 100-300mm f/4,5-5,6 USM

Artiklar om produkten


Betyg


(3.33/5)
(baserat på 9 recensioner)
Skriv en egen recension



2006-05-20 jeskata



PLUS: Mycket snabb autofokus, frontlinsen roterar inte när man zoomar eller fokuserar
MINUS: Dålig skärpa över 200mm, glider ut av sig själv

Tror att alla telezoomar i denhär prisklassen är ungefär likvärdiga optiskt. 100-300 är lite dyrare än de andra "liknande produkterna", men den har äkta ringformad överljudsmotor som verkligen är trevlig. Full-time manual.

OK kvalitetskänsla, stor zoomring med gummimaterial. Zoomar in av sig själv om man hänger objektivet neråt men det gör inte så mycket.

Liknande produkter: Sigma 70-300 APO, EF 75-300

Köpt hos: Privat

Pris: 1500

2006-02-06 Grandin



PLUS: Snabb (och intern) fokusering med USM, hyffsad byggkvalitet, zoom åker inte in/ut vid transport (inte mitt ex iaf!), lätt.
MINUS: Ljussvagt, saknar IS (skulle gärna se en IS variant av detta objektiv).

Köpte ett begagnat superzoom Sigma 28-300 DG men var sådär nöjd, ganska mjuka bilder och zoomen kröp in/ut vid transport, använde inte objektivet till vidvinkliga bilder varför det såldes vidare till förmån för en telezoom istället.

Fick tag i detta i en gammal annons via Fotosidan för 1400 kr och i ett utmärkt skick. Förmodligen köper jag något ljusstarkare i framtiden men jag tycker att man får mycket för pengarna, speciellt om man hittar ett fint begagnat exemplar som jag.

Liknande produkter: Många.

Köpt hos: Begagnat via Fotosidan

Pris: 1400

2005-04-12 LelleWe



PLUS: Stryktålig och har tagit bra bilder med analog EOS 10. Har inte tagit så många med min EOS 350D
MINUS: Som flera nämner så glider den ut till max zoom om man går med kameran på axeln

Det här objektivet är från slutet av 80 talet men det fina är att den fungerar med min nya digitala kamera

Liknande produkter: Fanns inte många fler att välja på om jag ville ha zoom.

Kundtjänst: Inte aktuellt

Köpt hos: Åhléns City

2005-04-06 rylle



PLUS: Stryktålig och bra prestanda(då den var ny)
MINUS: Svår att få bra bilder vid max zoom och att den inte håller läget, lite väl lätt justerad...

Annars nöjd, köptes 1991 i Hong Kong och har varit med i många ogästvänliga miljöer(för en kamera)

2005-03-03 Xplash



PLUS: Billig.
MINUS: Oskarp, zoomen kryper när man håller det neråt.

Fick det av en gammal släkting och har använt det lite, fungerar men är inte jättebra, finns nog bätre alternativ.

Kundtjänst: ej behövt

Köpt hos: Beg

2004-02-11 mrelbe



PLUS: USM, lätt
MINUS: Oskarp

Håller med föreg recensenter, men betyget 3 tycker jag är lite högt. Jag skulle satsa på 75-300 IS istället för denna. Rekommenderas ej.

2003-11-06 Dr Asy



PLUS: Ring-USM
MINUS: Dålig skärpa

Håller med föregående recentioner. Det är inte alls skarpt och man får blända ner en hel del för att få OK resultat.

Fördelen gentemot EF 75-300 USM är att detta har ring-USM och 75-300 har mikro USM. Annars är de ungefär lika (o)skarpa vid 300 mm.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Köpt hos: Köpte det begagnat på Scandinavian photo. Inga problem

Pris: 2400

2002-09-28 alcedo [E.F.S]



Håller med Jans recension. Vill tillägga att zoomen har en tendens att "krypa" när objektivet riktas nedåt (d v s objektivet "dras ut" vilket medför att det zoomar in). Kan vara irriterande om man plåtar med stativ och motivet finns i den riktningen...

2002-05-19 Janne K



PLUS: USM, lättarbetat.
MINUS: Skärpan i längsta läget inte super, särskilt inte med full öppning.



Liknande produkter: EF 75-300, men den hade inte USM då.

Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go - Free Transmitter Pro