Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5/5.6G ED VR

Artiklar om produkten


Betyg


(4.2/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension2018-06-19 krillnecksPLUS: skärpan
MINUS: inget motljusskydd medföljer

riktigt nöjd med detta objektiv är nog det skarpaste kitt ojektivet man kan köpa för dx :)

2017-10-12 iNHALEPLUS: Praktiskt bländaromfång. Bra allt-i-allo objektiv att ha på kamerahuset när man vill spontanfota lite av varje. Ett "bra att ha" objektiv helt enkelt. Ger fin skärpa, bra och precis AF.
MINUS: Motljusskydd måste köpas separat och det verkar inte finnas något orgiinal till just denna linsen.

Fick med som kit-objektiv till min D7200.

2017-06-25 shortvalleymanPLUS: Bra skärpa över hela brännviddsomfånget redan från största bländaren. Mycket bra bildstabilisering.
MINUS: Motljusskydd måste köpas separat.

Ett perfekt reseobjektiv med god optisk prestanda och en väl fungerande bildstabilisering. Även om objektivet är byggt i plast känns byggkvaliteten helt okay och ett plus för en bajonett i metall.

Liknande produkter: Nikon AF-S 18-105mm VR

Kundtjänst: God service.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2990

2015-09-08 Sten HanssonPLUS: Bra zoomomfång, hyfsad skärpa, rimlig storlek och vikt med hänsyn till zoom omfånget. Bildstabilisering gör det användbart även I sämre ljus.
MINUS: Kanskärpa kunde varit bättre.

Objektivet fungerar bra som allround objektiv vid exvis resor. Man får acceptera att ett objektiv med så stort zoomområde inte är knivskarpt ialla lägen. Min Nikon D7200 är inte förlåtande när det gäller oskärpa. Efter mätning och justering hos Nikon är jag nöjd med objektivet. Trist att Nikon skall få dåligt rykte för att dom inte leveranskontrollerar sina produkter ordentligt.

Kundtjänst: Efter att jag jämfört objektivet med mina övriga Nikon och Sigma objektiv kom jag fram till att Nikon måste ha missat I kvailitetskontrollen. Tog en discussion med Scandinavian Photo som skickade objektivet till Nikon som garantiärende. Proffesionellt bemötande hos Scandinavian photo och objektivet kom tillbaka efter 2 veckor justerat och med betydligt bättre skärpa. Skulle vara intressant att se testprotokollet fore och efter justering.

2014-09-20 teamnumnutdotcomPLUS: Bra o lagom omfång för att kunna sitta på som enda objektiv
MINUS: Ganska stor och tung i förhållande till prestanda

Tar överlag bra bilder när man är i farten, fotar mest objekt i rörelse från porträttområdet till längre bort än kitobjektivet räcker till. Objektivet är onödigt stort men eftersom min D3300 fn. åker med oftast oavsett annat i kameraväskan, plus att objektivet räcker som "enda" till det huset, så blev det denna iallafall.

Liknande produkter: Panasonic AF 14-140/3,5-5,6 G Vario ASPH Power O.I.S

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful