Annons

Nikon AF-S Nikkor 105mm f/1,4E EDLjusstarkt teleobjektiv för kreativa porträtt
Brännvidden 105mm tillsammans med största bländare f/1,4 och en närgräns på 100 cm ger dig möjligheten att fotografera ansiktsportätt, som fyller ut hela bilden med kort skärpedjup och fantastisk bakgrundsoskärpa (bokeh) som får motivet att framså ännu ...Läs mer2017-05-13 Smultris

PLUS: Superskarpt redan på f/1.4. En otroligt mjuk och luddig bokeh. Fin färgåtergivning. Värd sina dyra kronor.
MINUS: Enda minuset jag kan komma på att den är svår att använda till självporträtt då diametern är så stor att det är svårt att uppfatta var i bild jag befinner mig. Men det är en petitess.

Älskar optiken och vill verkligen inte fota med någon annan optik just nu, oftast lägger sig nyförälskelsen snabbt men denna gång är kärleken på riktigt ;)
Jag använder denna både till porträtt och till närbilder av växter/blommor trots den relativt långa närgränsen. Det mjuka, luddiga och korta skärpedjupet får verkligen motiven att poppa ur bild. Kan absolut rekommendera detta objektiv om du funderar på att köpa det.

Liknande produkter: Inga
Jag visste att jag ville ha just denna optik.

Pris: 20900
2017-02-11 rayoflight

PLUS: Ljusstarkt. Skarpt.
MINUS: Tungt. Filterdiameter 82mm.

Porträttobjektivens porträttobjektiv.

Liknande produkter: Zeiss Otus 85mm, men dubbelt så dyrt och utan autofokus.

Pris: 20
2016-12-19 ravi

PLUS: Skarpt
MINUS: Stort, tungt och dyrt

Ett helt fantastiskt objektiv. Bilderna ser nästan ut som de man tar med 200:2. Autofokusen är inte supersnabb, men den är helt ok.

Phottix Mitros Plus Speedlight