Canon EF 28-105mm f/3,5-4,5 II USM

Artiklar om produkten


Betyg


(4.25/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension



2012-06-09 Orre



PLUS: Billigt. Hyfsad bildkvalitet.
MINUS: Kunde varit skarpare.

Trevligt allround-objektiv. Billigt.

Pris: 1200

2008-07-29 Kimura



PLUS: Välbyggt, finfin autofokus, skarpt och sist, men inte minst, prisvärt.
MINUS: Hade inte sagt nej till IS, men med tanke på priset är det dumt att klaga.

Precis som föregående recensent köpte jag det här objektivet efter att ha sett Cyberphotos omdöme. Jag brukar vara skeptisk till försäljares omdömen, men tänkte ge det en chans eftersom jag behövde ett bra allroundobjektiv till sommarens resor. Och priset är ju mer än rimligt så jag beställde, på vinst och förlust.
Redan när jag tog upp det ur kartongen kändes det väldigt välbyggt och gediget. Jag hade väntat mig nåt betydligt plastigare. Efter det har objektivet bara fortsatt överraska positivt. Som flera nämnt är autofokusen snabb, tyst och exakt. Likaså är byggkvaliteten, som nämnts, väldigt bra för prisklassen.
Som billigt allroundobjektiv är det svårslaget. Jag har det på kameran nästan jämt. Det är ett zoomomfång som passar mitt fotande bra, även om jag inte hade avlidit om jag fått lite mer vidvinkel.

Rekommenderas varmt!

Liknande produkter: Canon EF 28-135/3,5-5,6 IS USM

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2599

2008-04-18 gedjan



PLUS: Kompakt/lätt, skarp, tyst och exakt AF, bra allroundoptik speciellt då du bara vill bära med dig en optik.
MINUS: Visst är L-gluggarna vassare...

"28-105/3,5-4,5 USM Fick betyget 9,2 av 10 i tyska Fotomagazin. Fick betyget 67,7 av 100 i Tyska Color Foto; och 3 i optisk kvalitet och 4 i prisvärdhet och 5 i allmänt intryck av 5 i Franska Chasseur d'Image.

Bästa 28-105 på marknaden. Kompakt. Min favorit. Jag har provat den i många situationer och jag vill påstå att optiken håller toppklass. Rekommenderas!"

Det var denna recension från Cyberphoto som fick mig att köpa objektivet. Ångrar det inte en sekund, kan bara hålla med.
Har nu haft den i ett par månader, dessutom saknade jag en "reseglugg" eller dom ggr jag bara skall ha med dig ETT objektiv. Ovanstående recension baseras på "gamla" optiken och II är inte sämre. En erkänt bra glugg från Canon.

Liknande produkter: 24-70L, 24-105L

2008-02-19 skogsbaronen



PLUS: Byggkvalitet, optisk prestanda.
MINUS: -

Har haft denna i ca ett halvår nu.
Byggkvalitet och känsla är helt otroliga för en glugg i denna prisklass. Känslan i MF är underbar. Nackdelen är ju förstås att man blir besviken på betydligt dyrare gluggar.
Optiskt sett är den mycket skarp. Även här levereras mer än vad man betalar för.
Blir lite för lite vidvinkel på en 1,6crop-kamera, men det är också den enda nackdelen jag känner till.

AF, med det underbara FTM och fast frontlins, är blixtsnabb. Proffsigt snabb!

Enligt mig är detta ett lika bra köp som 50/1,8, om inte bättre om man ska räkna in byggkvaliteten.

Köpt hos: Privat

Pris: 1800

2008-01-24 SilentHawker



PLUS: Bra skärpa och kvalitet, billigt.
MINUS: Inga direkt.

Bra, billigt allaround objektiv. Ger fina bilder och är lätt att hantera.

Kundtjänst: Har ej behövt använda det ännu.

Köpt hos: Kameradoktorn

2007-07-25 Fröken Julie



PLUS: Prisvärt
MINUS: Kunde ha varit bättre närgräns

Bra all-round objektiv. Bra skärpa och fokusering.

Pris: 1600

2007-02-19 Leif Bength



PLUS: Ring-USM, FTM, skärpa, innerfokusering., tyst af.
MINUS: Inga för prisklassen...

Ett riktigt bra objektiv som ger mycket för pengarna. Snabb och tyst autofocus, ring-usm med FTM. Innerfokusering så att fronten ej roterar vid fokusering och zoomning. Bra om man använder cirkulära polarisationsfilter. Ger bra och skarpa bilder men zoom-omfånget är kanske lite udda på en 1,6-kamera, 45-168, så det blir ingen vidvinkel kvar...

2003-10-27 jharmala



PLUS: Myket bra skärpa, FTM (FullTimeManual), inte jättedyrt.
MINUS: Har inte negativt att tillägga ännu.

Snabbt, tyst, kompakt, relativt lätt. Denna version II av ett redan tidigare erkännt objektiv har anpassats för digitalt bruk. Relativt billigt 300 euro.

Liknande produkter: Tamron 24-70 2.8 Dx

Köpt hos: Technik-direkt.de

Pris: 300

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful