Nikon ML-L3

Betyg


(4.53/5)
(baserat på 57 recensioner)
Skriv en egen recension



2013-11-03 n_micke



PLUS: Billig, enkel
MINUS: -

Billig liten rackare som gör det den ska. Perfekt pryl som alltid åker med i väskan.

Pris: 229

2013-11-02 Kallax4



Funkar för det den är gjord för..

Pris: 199

2011-07-17 Winkvist



OK

Köpt hos: Expert internetbutik

2011-01-01 Lilit



PLUS: Enkel, lätthanterlig, bra responstid, prisvärd.
MINUS: Väldigt liten och lätt att förlora. En liten ring eller hake så att man kunde fästa den i något hade varit önskvärd.

Testades ute i mörkret i nyårsnatten och fungerade helt perfekt vid manuell skärpa på D7000.
Saknade en enkel beskrivning i förpackningen. Instruktioner står dock i kamerans manual.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 199

2010-12-27 Lakritss



PLUS: Bra räckvidd, liten och smidig
MINUS: Autofokusen är dålig ibland, har svårt att ta bilder från vissa vinklar.

Mer possitivt än negativt. Bra pris.

Köpt hos: Expert

Pris: 229

2010-09-21 PatrikWidmark



PLUS: Räckvidden, storleken.
MINUS: Det går inte att ta bild på "fel sida", då objektivet är i vägen.

Lätt att använda och har bra räckvidd!

Köpt hos: Expert

Pris: 229

2010-08-15 Edwin Sahlin



PLUS: Smidig, liten, bra funkar till d60 också!
MINUS: Har inte hittat något!

Tjugo meter kunde jag mäta upp till med fotsteg hur långt man kunde stå ifrån kameran till d60!

Kundtjänst: bra!

Köpt hos: Expert

Pris: 299

2010-08-09 lena61



PLUS: Liten, bra räckvidd
MINUS: Inga

Mkt bra, liten, bra pris

Kundtjänst: Mkt bra kunnig personal

Köpt hos: Media Markt

Pris: 199

2010-01-31 lambo



PLUS: Enkel, billig och liten
MINUS: Inga

Jämfört med MC30 (tråd) som är billigaste originalalternativet till t.ex D300 så är produkten trådlös, räckvidden enorm och priset ca 10 %. Tyvärr finns inte denna utomordentliga lösning på de dyrare husen utan på dessa måste man t.o.m montera mottagare vid trådlös överföring och då pratar vi om tusenlappar!

Kundtjänst: Inga

Köpt hos: Fromholtz Linköping

Pris: 135

2010-01-31 Dafor



PLUS: Priset, enkelheten
MINUS:

funkar både framför och bakom min D90, kameran använder autofokus om man ställer den i LiveViue läge när man fotar med fjärren vilket är smart. Billig pryl som borde följa med huset

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 199

2010-01-18 Backspin



Liten och smidig, kanske lite för liten. Lätt att tappa bort, men det får väl räknas som ett i- landsproblem. Funkar som den skall.

Kundtjänst: Alltid kanonservice hos Cyberphoto

Köpt hos: Cyberphoto

2010-01-18 ericwulff



PLUS: Liten och smidig. Autofokusen fungerar perfekt vilket jag inte trodde den skulle göra
MINUS: Lite för liten i vissa fall. Har tappat bort mitt första ex

Ett måste.. En billig pryl som fungerar bra!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 200

2009-12-28 Lilltantfoto



PLUS: Väldigt bra, jag har inga problem alls med att använda den bakom kameran. (Nikon D90)
MINUS: Med tanke på att jag aldrig tidigare har använt fjärrstyrning förut så hade det varit bra med en bruksanvisning.

Någon som vet på ett ungefär hur länge batteriet håller?

Köpt hos: NetOnNet

2009-09-18 lachris



PLUS: Förvånandsvärd räckvidd framifrån.
MINUS: Värdelös när du står bakom kameran,speciellt utomhus, där ir ljuset inte kan studsa i någon vägg.

Liten och lätt sändare som levereras i tygfodral som kan träs på kameraremmen. Reagerar blixtsnabbt med eller utan autofokus. Framför kameran fungerar den minst 25m bort, men bakom kameran måste man hålla den ända intill. IR mottagaren sitter på framsidan av kameran och skyms därför av själva kamerahuset när man står bakom kameran.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 199

2009-09-17 Liry



PLUS: Liten och lätt att bara slänga ner i kameraväskan. Bara att trycka av :)
MINUS: Man måste ställa in fokusen innan man fotar (vad jag har märkt)

Bra att ha i kameraväskan.
Väldigt effektiv då man fotar med långa slutartider, eller då du själv vill vara med på fotot.

Köpt hos: MediaMarkt

2009-07-13 ElinErica



PLUS: Liten, smidig och billig
MINUS: Har lite svårt att trycka av i vissa vinklar

Överlag bra, hade dock önskat att det gick att fästa den i ett snöre eller liknande då den lätt tappas bort.

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 190

2009-04-23 Herr_Berg



PLUS: Den funkar som den ska, verken mer eller mindre.
MINUS: Inget att klaga på egentligen för det priset.

Kunde haft något fäste att sätta fast ett band eller liknande i, känns som om jag ska tappa den när jag är ute i skogen och då kommer den vara helt omöjlig att hitta.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 98

2008-12-29 308FOR



PLUS: Suverän vid tagningar med långa slutartider på stativ.
MINUS:

Inget konstigt med den, den gör det som den är konstruerad för.

Köpt hos: Expert Linköping

2008-12-23 Nitobert



PLUS: När den funkar är den toppen
MINUS: eftersom den mest bara strular, så får den betyg: ANUS

yttepytteliten och jag märker inte den där den hänger i sin lilla medföljande väska på kameraremmen.
Funktion: den verkar vara fan så känslig på vinkeln mot kameran, jag har nu kört den ett ohemult antal gånger, och den kräver att det är rätt, annars skiter det sig.
Tillägg: det verkar som om det bara är utomhus i kyla den strular?

2008-11-18 bomalt



PLUS: Liten, billig, lätt och enkel att använda
MINUS: Inget...

Funkar bra om man inte försöker använda den på för långt avstånd. Utmärkt komplement när kameran är på stativ och man vill undvika "skakning".

Kundtjänst: Inte behövt

Köpt hos: Foto A-Bild

Pris: 210

2008-11-13 Mats Bygdeman



PLUS: Liten, smidig och billig.
MINUS: Funkar endast framför kameran vid BULB.

Liten och smidig fjärrutlösare. Funkar både framför och bakom kameran vid alla slutartider utom "BULB" då jag bara
får den att funka framifrån av någon konstig anledning.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 190

2008-10-31 Mystica



PLUS: Liten, diskret, tygfodral följer med
MINUS: Ingen rem eller hål för rem i fjärren

Oumbärlig liten pryl. Priset är lågt och gör att "alla" borde ha en sån här, för den är så väldigt användbar. Dock håller jag med om det jag läste någonstans att den borde följa med när man köper kameran.

För att lösa problemet med var man ska göra av den så kan man sy fast tygfodralet på kameraremmen. Då är den alltid med ifall man skulle behöva den.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 180

2008-10-08 asplind



PLUS: Perfekt liten "väska" (fodral) till som jag fäst på min sony gps så jag vet alltid vart den är.. bra räckvidd :)
MINUS:

Härlig lite mojäng :)

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 200

2008-09-26 malincatrin



PLUS: Liten och smidigt och gör det den ska.
MINUS: Lätt att tappa bort (även om det inte hänt mig än).

En liten smidigt fjärrutlösare som fungerar lika bra framför kameran som bakom. Använder den så gott som alltid när jag kan använda stativ/ställa i från mig kameran.
Visst är den liten och bör således vara lätt att tappa bort men det 'problemet' har jag löst med att den alltid ska ligga i kameraväskan när den inte används.

Perfekt och en kär ägodel!

Köpt hos: Dustin Home

2008-08-04 Kallessida



PLUS: Hyffsat liten så får gott och väl plats i väskan även ett litet smart fodral med.
MINUS: lätt att tappa bort

Somliga tycker den kan vara lätt att tappa bort, löste dock det genom att fästa ett snöre i den lilla klickgrejen man ska trycka ned för att få ut batteriet och sedan fästa det snöret på ett nyckelband och trä igenom fodralet till kontrollen.

samt till de som säger att den inte kan vara dyr i inköp/tillverkning, tillverkning kan jag inte svara på men inköpspris inkl. moms är på 140kr

Kundtjänst: Nikons support är avsevärt bra

Köpt hos: Expert

Pris: 140

2008-07-29 JohanAxelsson



PLUS: Enkel, liten och billig.
MINUS: Inget.

Jättebra enkel fjärr. Minimalistisk funktion, men den gör det som jag vill. Användningsområdet är nog egentligen tänkt till självporträtt (när man använder fjärren framför kameran), men den fungerar även bakom till viss del. Bra för medel-långa exponeringar för att slippa skak.

Köpt hos: eBay

Pris: 100

2008-06-23 Hans-Eric



PLUS: Liten och smidig, fungerar även bakom kameran
MINUS: Ja, kanske liten, lätt att tappa bort

Funkar som den skall, även när jag står bakom kameran.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 190

2008-05-02 eorl



PLUS: Liten och smidig
MINUS: Lite dyr i förhållande till den förmodat lilla produktionskostnaden.

Har mycket nytta av den, men min funkar inte alls bakom kameran.

Köpt hos: Expert

Pris: 199

2008-03-16 fotomatte



PLUS: Räckvidden och kvaliten.
MINUS:

En smidig och bekväm fjärrkontroll som fungerar utmärkt bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 190

2008-03-11 Nicke78



PLUS: Fungerar även om jag står bakom kameran
MINUS: Nästan för liten. lätt att tappa bort

Liten, enkel, gör vad den ska

2008-02-22 Joel Stjernerhem [FILM]



PLUS: priset
MINUS: kanske räckvidden om man står bakom kameran

Ja en fjärrkontroll. funkar helt ok. kanske lite pissig räckvidd. om man står bakom kameran

Köpt hos: Expert Foto Mjölby

Pris: 199

2007-12-26 Hyperactive



PLUS: Billig
MINUS:

Gör precis det den ska.

Köpt hos: Polyfoto Borlänge

Pris: 200

2007-10-20 cool cat



PLUS: Billig, fungerar men utan
MINUS: Måste användas hyfsat nära kameran och bara från vissa vinklar, tex. rakt bakifrån är nästan hopplöst att få att fungera. Längsam reaktion och oprecis kontroll på när man vill att den ska knäppa. Blir inte klok på var gränsrn a går,

Liten plastig stycke som lätt försvinner i fotoväskan.
Har satt fast en mobilsnodd genom att borra ett hål i ett hörn. Hitta något bättre för den är långt ifrån värt det låga priset den betingar.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2007-10-10 N Thomas Meldert



PLUS: Liten och smidig
MINUS: Inga (ännu)

Utmärkt tillbehör till ett vettigt pris. Den här vill jag inte vara utan. Använder den ofta.

Köpt hos: FotoKungen

2007-08-27 Muni



PLUS: ML-L3 är nog det enda av Nikons tillbehör som fått en vettig prislapp.
MINUS:

Utför sitt jobb utan att knorra.

Köpt hos: Expert Triangeln,Malmö

Pris: 195

2007-08-13 gsol



PLUS: Pålitlig, extremt enkel att använda, gedigen och väldigt liten och nätt.
MINUS: Priset är kanske lite i överkant med tanke på vad en grej som denna kan kosta att tillverka.

Fungerar utan som helst problem. Ibland fungerar den inte när man står bakom kameran, men att ibland behöva sträcka fram handen och peka mot IR-mottagaren ser jag verkligen inte som något problem. Har mest använt den inomhus för att fotografera produkter mot vit bakgrund, och när signalen har en vägg att studsa mot fungerar det även utmärkt att använda kontrollen bakom kameran.

Liknande produkter: Nada.

Kundtjänst: Beställde hos Cyberphoto en eftermiddag, och hade den i brevlådan nästkommande dag vid lunch. Från order till leverans på mindre än 24 timmar tycker jag är riktigt bra jobbat med tanke på att jag bor 60 mil från Umeå.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 190

2007-07-24 Niten



PLUS: Den fungerar utmärkt...inget att anmärka på en sådan här produkt...
MINUS: Ganska mycket pengar för en plastbit...

En trevlig, liten och mycket behändig grej som används ofta inte minst vid lång slutartid...

Liknande produkter: Inga...

Kundtjänst: Ganska trevlig personal...

Pris: 200

2007-07-11 Eurydike



PLUS: ett suverän bra hjälpmedel, bra pris, kraftfull men liten
MINUS: kanske ska vara att den är så liten att den kanske kan vara lätt att slarva bort...men litenheten kan ju också vara ett plus

Funkar från alla håll och på mycket långt avstånd utan att man ens behöver rikta den direkt mot kameran. Suveränt bra!!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 190

2007-02-12 blurk



PLUS: Billig, enkel, fyller sin funktion
MINUS: Kan inte avfyra bakom kameran (om man inte studsar IR-strålen mot en vägg).

Det går inte att begär mer för det här priset!

2007-01-07 740607



PLUS: Liten och behändig. Enkel att använda, stor tryckknapp. Levereras med fodral. Vikten.
MINUS: Fungerar inte bakom kameran men det kanske är kamerans fel. Fodralet känns billigt.

En bra pryl jag inte vill vara utan. Använder den väldigt frekvent med mitt stativ.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 205

2007-01-05 dsm03001



PLUS: Liten och lätt att använda (bara en knapp). Bra ficka att förvara den i fäst på kameraremmen.
MINUS: Relativt dyr för en liten plastbit.

Fungerar helt perfekt från alla möjliga vinklar och jag fick med en liten tygficka att fästa på kameraremmen så nu har jag den alltid med mig.

Köpt hos: Datacorner

Pris: 195

2006-12-27 foppe



PLUS: Billig, funktionell.
MINUS: Ingen ögla för nyckelring/rem. Funkar ej "bakom" kameran.

Underbar liten tingest som jag inte vill vara utan.
Saknar ögla för nyckelring eller rem, men det går ju att vara kreativ och fästa nåt på den ändå. ;)
En liten nackdel för mig som enbart använt den till min D50 är att den inte funkar "bakom" kameran. Använde den som trådutlösare för att slippa skakningsoskärpa och var tvungen att hålla den snet framför kameran för att den skulle registrera knapptryckningen.
Men vad ska man säga, den kostar ju inte nån förmögenhet direkt.

Kundtjänst: Enbart positivt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 190

2006-12-08 pasram



PLUS: Liten
MINUS: Alltför liten..

INGEN nyckelhålsring! Jag är inne på min fjärde nu...

// Butterfinger

2006-12-07 740607



PLUS: Lätt, ganska snygg design, fungerar tillfredsställande, ganska billig.
MINUS: Måste hållas ganska rakt mot kameran, lite plastig.

Fungerar tillfredsställande, precis vad man kan förvänta sig av en sådan här produkt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 210

2006-10-06 SmashingPumpkins



PLUS: Liten och lätt, fungerar med Nikon F65, F75, D70s, D70, D50 och D80 :-)
MINUS: Ögla för rem eller nyckelring saknas

Saknar som sagt en ögla för rem eller nyckelring.

Liknande produkter: Nope

Kundtjänst: Har ej behövt service

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 190

2006-08-21 Fredrik Arpenell



PLUS: Enkel att använda, väger lite.
MINUS: Kunde varit en ögla så man kan fästa en rem eller dyrlikt till den.

Funger som den ska, inga konstigheter.

Köpt hos: Expert Täby Centrum

Pris: 220

2006-08-05 Gimpy



PLUS: Lång räckvidd ca 20M
MINUS: Kanske lite liten...:)

Fjärren är nog så bra, men det är lite lurigt att bara den ena sidan av kameran har mottagare... Om man försöker fota från andra hållet så går det mindre bra

Kundtjänst: Kunniga trevliga

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 200

2006-07-31 foppe



PLUS: Priset
MINUS: Ingen fastsättning i nyckelringen. ;)

Smidig fjärrkontroll. Ett måste. Både för bilder man själv vill vara med på, samt för fotografering med stativ och längre slutartider.

Köpt hos: Cyberphoto

2006-07-11 xandx



PLUS: Ovärderlig om man behöver komma en bit bort från kammeran!
MINUS: Liten i storlek, samt att det inte finns någon ögla för nyckelring eller att ha den runt halsen.

Ja det är en liten guldklimp i min tillvaro!
Liten är den, synd att det inte sitter någon nyckelring ögla på den, men jag har peppar peppar ta i trä inte slarvat bort den..! Vid långtidsexponering är den ett stort plus, vid självporträtt en guldgruva, den funkar skitbra på min D50 har varit så långt som 20m från kameran och fått den att fungera :-) Gillar det faktum att den funkar i bulb läge, ett tryck så börjar exponerigen och tryck två så stängs den av.

Köpt hos: YFO

2006-05-29 fjeid



PLUS: Hållbar, lätt att använda (det finns ju bara en knapp)
MINUS: Måste träffa rätt i kameran så att det funkar

Fick denna lilla kompis som en present och tänkte: visst, det var väl en söt sak.
Trots skepticismen är den väldigt användbar och det är oförlåtligt att glömma den hemma under nattfotografering.
Kameran på stativet, på med bulb, ändra kamerans mode till fjärrstyrd och klicka av, drick en kaffe och läs en tidning, klicka pånytt och fotot var taget. Enkelt!

Fungerar fint på en D50. En riktig rolig kompis.

2006-02-19 avslut120624



PLUS: Hållbar - tappat den i golvet många gånger.
MINUS:

Vad ska man säga. En fjärrutlösare som funkar precis som man tänker sig.
Funkar med D50, även om beskrivningen inte säger att den gör det.

Köpt hos: Dustin Home

2006-01-26 Jonte W



PLUS: Liten
MINUS: Liten, jag kommer förmodligen få köpa minst 3 till eftersom jag tappar bort alla mina småsaker...

Läste tidigare omdömen där folk kan stå vart fasen som helst o trycka av sin kaera med denna lilla filur, men det funkar inte för mig...
Men visst är den användbar när man prickar rätt...

Liknande produkter: Avtryckaren på kameran ;)

Köpt hos: Webhallen

Pris: 190

2005-12-24 Peter W



PLUS: Smidig, bra pris,
MINUS:

Bra och smidig "fjärris" precis som det skall vara.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2005-12-23 Ulrika-Elisabet



PLUS: Liten, snabb och snygg!
MINUS: Inga än så länge

Jag köpte den som en kul grej eftersom den inte var så dyr, men har haft förvånansvärt mycket nytta av den!

Kundtjänst: n/a

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 195

2005-05-26 D.A.Ö



PLUS: Liten, kvalitetskänsla, fungerar ypperligt
MINUS: -

Oerhört imponerad av fjärrutlösaren! Har testat alla möjliga och omöjliga vinklar, till och med stått en bra bit bakom kameran (inomhus) och knäppt kort.

Största plus är att den möjliggör på ett enkelt sätt att jag själv bestämmer slutartiden, dvs ett tryck för att öppna och ett tryck för att stänga slutaren. Upp till 30 minuter skall gå enligt manualen.

Köpt hos: Cyberphoto

2005-05-17 magnuschristensson



PLUS: Liten och smidig.
MINUS:

Ett mycket vettigt tillbehör när man ska fotografera med stativ.

Köpt hos: DA Konsult HB

2005-02-15 Dajo



PLUS: Liten, funkar på rimliga avtsånd (provat upp till 15 meter utan problem), bra distinkt känsla i knappen.
MINUS:



Köpt hos: Dustin

2004-09-21 JohnieB



PLUS: Liten, Enkel, billig
MINUS: Inga

Otroligt stark sändare. Testade direkt det maximala avståndet med den. jag kunde gå runt 20 - 25 meter bort utan att överdriva. Den är perfekt för den uppfyller mina krav att kunna reglera avtryckaren på avstånd.

Köpt hos: Datacorner Västerås (Dustin)

Pris: 187

2004-09-20 kennykamel



PLUS: Billig, liten, lätt som fixar till avtryckarproblemet.
MINUS: Tycker den inte är så kraftig i allafall.

För en sådan liten peng som man kan få denna för funkar den riktigt bra. Den är dock inte så kraftig och den fungerar på lite längre håll. I mörker och i små utrymmen funkar den riktigt bra men om man ska använda den utomhus måste man rikta den precis mot sensorn. Denna sitter på d70:n på framsidan och man kan därför inte fjärrutlösa bakifrån. Detta löste jag dock med en ltien spegel som jag fäste framför sensorn så att det infraröda ljuset studsade in i sensorn i allafall.

Köpt hos: Expert

2004-09-12 Clouseau



PLUS: Liten och kraftig
MINUS: inga

En enkel liten pryl som gör dina stativbilder bättre. Förvånansvärt kraftig sändare.

Köpt hos: Mattssons foto i Lund

Pris: 200