Sigma 18-125/3,5-5,6 DC

Artiklar om produkten


Betyg


(4.15/5)
(baserat på 13 recensioner)
Skriv en egen recension



2009-07-29 jcramer



PLUS: Hyfsade bilder, stort zoomomfång
MINUS: Ljusegenskaperna

Ett skapligt objektiv, som man kan ta med och inte behöver känna sig så rädd om, funkar hyggligt, även om där är en kvalitetskillnad jämfört med dom lite bättre, men för det priset, så finns det inget att klaga på

Köpt hos: Tradera

Pris: 800

2009-01-21 Ardic



Köpte beg för några mån sedan och har inte ångrat mig! Det fungerar mycket bra och har fin skärpa om man jämför med kitobjektivet Nikon 18-55DX.

Köpt hos: Fotosidan Medlemskap

Pris: 1200

2007-05-16 Metatron



PLUS: Skärpan, priset, greppet
MINUS: Kan uppfattas som lite plastig

Supernöjd. Kände att "kit"-objektivet inte riktigt hade vad jag ville ha. Kollade runt en massa och testade sedan detta objektiv. Fastna direkt för objektivet. Har inte tagit så mycket landskap, porträtt osv förut men nu lär jag sätta igång. Har redan blivit en hel del bilder och har fortfarande inte hittat nått direkt minus

Kundtjänst: Aldrig haft med den att göra (tur det kanske)

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 2695

2006-06-05 avsl081112



PLUS: storlek, vikt, pris, zoomlås. filterstorleken
MINUS: skärpan, ljuset

Enkelt och lätt objektiv som funkar bra för vardagsfoton. Tappar snabbt i skärpa vid sämre ljus. En fördel som man väntat på länge är zoomlåset.

Köpt hos: privat

Pris: 2000

2006-05-12 KjellSn



PLUS: Skärpan! Vikten!
MINUS: Har inte hittat några ännu.

Kanonbra skärpa! Bra omfång. Lätt och behändigt. Mycket prisvärt objektiv!

Liknande produkter: ??

Kundtjänst: Vet ej!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2795

2006-02-26 Mikael Pettersen



PLUS: skarp,bra omfång med rejäl vidvinkel och för dom pengarna får man mycke
MINUS:

en mycke prisvärd glugg!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2700

2006-01-25 Stellann



PLUS: Skarp, bra omfång, shysst kvalite för pengarna
MINUS: Autofokusen är kass så även om den är skarp så är det inte alltid man ser det i sina bilder!

Mitt första objektiv´som jag fick till min 10D. Blev faktiskt lite besvikn när jag lagt nästan 10 000 kr på ett system som verkade ge suddigare bilder än min gamla kompaktdigital men jag köpte ett 50 mm och då förstod jag att detinte var kameran det var fel på utan autofokusen på linsen. Men det kanske beror på bländaröppning?

Köpt hos: Begagnat

Pris: 1000

2005-08-03 wilderbeast



PLUS: Skarp, Stort omfång, Billig, Lätt.
MINUS: Skulle vara ljusstyrkan men för dom här pengarna så....

Skarpa bilder,lätt och smidigt att ha med sig. Skulle ha den som en semesterglugg men den är så pass bra så den sitter på hela tiden. Jag är förvånad hur pass skarp den är för att vara en zoom med det här omfånget.Jag har inte märkt av dom omtalade fokuseringsproblemen. Här har Sigma lyckats bra.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2195

2005-08-01 Minita



PLUS: Brännvidden täcker vardagsmotiven med bred marginal.
MINUS: Ser man till priset så har jag överseende med alla små brister.

Objektivet känns helt OK och bilderna blir i de flesta fall helt OK. Själv valde jag objektivet för att det täcker in vardagsmotiven. Om kameran "bara skall med" så tycker jag att objektivet är hur bra som helst.

På minussidan så låter skärpeinställningen "ganska mycket" och är långsammare än Canons motsvarighet. Det riktiga stinget i bilderna finns inte. Plåtar du något vågrätt som löper genom bilden, så ser du hur det föremålet buktar. Kantskärpan kan vara lite si så där.

Dock så är jag mycket nöjd med objektivet. Ibland så funderar jag på Canons 17 - 85 optik eftersom det zoomomfånget förmodligen täcker mitt behov till stor del och med ett annat bett i bilderna men så var det det här med priset.....

Liknande produkter: Canon EF-S 17 - 85/4 - 5,6 IS USM. Tamron AF 18 - 200/3,5-6,3 XR Di II

Kundtjänst: Köpte optiken i samband med huset.

Köpt hos: Ahlséns Foto, Lerum

2005-07-12 tevensso



PLUS: Den enda lins jag har hittills, och den funkar utmärkt. Jag, som många andra har autofokusproblem, men det är lätt att fixa om man trycker två gånger (eller fler) på avtryckaren. Fina bilder hittills.
MINUS: -



Liknande produkter: Canons egna objektiv, men gick på Sigma pga priset.

Köpt hos: B&H New York

Pris: 1990

2005-06-02 BugEyes



PLUS: Bra omfång och smidigt format
MINUS: Inte ljusstarkt men till det priset...

Funkar bra och ger förvånansvärt skarpa bilder, funkar bra i bra ljus och med blixt, lätt och smidigt att ha med sig. Bra valuta för pengarna, rekommenderas som nybörjar eller semesterglugg.
Jag har inte märkt av dom omtalade fokuseringsproblemen.

Liknande produkter: Tänkte köpa ett beg kitobj 18-55 men så dök detta upp lätt begagnat.

Köpt hos: Privat beg

Pris: 1700

2005-05-03 jepson



PLUS: Zoomintervallet, bildkvalitet, prisvärt
MINUS: Autofokusen bommar grovt

Funderade länge på Canons EFS 17-85 men eftersom det inte fått några översvallande recensioner blev det Sigman. Ångrar mej inte - gluggen är välbyggd för sitt pris och levererar riktigt skarpa bilder i de flesta lägen.
Tyvärr kan jag inte lita på autofokusen. Många gånger läggs skärpan hitom motivet. Det här är ett välkänt problem och här är en länk till ett tips på hur man undviker problem ... http://www.pbase.com/fstopjojo/image/43124038/original.

När det inte är bråttom kommer jag att använda MF-läget. Men det kan vara lite knepigt (framförallt på långt håll) eftersom sökarna i dagens kameror inte är gjorda för det .
Trots det här är optiken absolut prisvärd !!!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2495

2005-02-20 StefanSS



PLUS: - Priset! - Omfånget i brännvidd, motsvarande 27mm - 200 mm.
MINUS: - Missar ibland litet i fokusering vid vidvinkel. Om jag zoomar in på motivet och låser skärpan och sedan zoomar ut kan det bli avsevärt bättre skärpa. Zoomen tenderar att sluta fokusera innan den egentligen är klar. Detta händer i bland.

Priset är den bästa egenskapen hos detta zoom men det skall inte underskattas. Jag köpte en EOS 20D med den här zoomen och har under min första månad med den tagit en del riktiga kanonbilder. Jag hade turen att få låna och prova Canons nya USM 17-85 zoom som kostar över 6000 kronor och jämföra det med sigman innan mitt köp. Skärpemässigt är de väldigt lika men sigman ger ett trevligare omfång i brännvidden. Canons zoom är snäppet vassare på 85 mm men det är marginellt och i vidvinkeln är det lika. Man mister bildstabiliseringen men det har jag inte saknat hittils. Jag tog runt 100 bilder med båda optikerna tillgängliga vid samma tillfälle. Det som jag märkte var att canons optik fokuserade betydligt snabbare med sin USM-motor samt att blixtbilderna, tagna vid samma tillfälle och med samma inställningar/brännvidd, blev bättre exponerade med canons optik. Det sistnämnda var konstigt men jag lurar på om det är så att programvaran i sigmaoptiken inte pratar lika bra med kamerahuset som canons egen optik. Vore kul att veta om någon annan märkt detta.

20050609
Jag har konsekvent haft problem med att optiken framfokuserar, dvs låser skärpan närmare kameran än det avstånd som jag faktiskt fokuserade på. Jag kan m a o inte fota rörliga motiv eftersom skärpan då ligger fel hela tiden vilket blivit mycket irriterande. Nu har optiken varit hos Zieger för service och Canons servicecenter har gått igenom både huset och mina gluggar. Min sigma 18-125 testades av Zieger med en eos 300D och det fungerade perfekt så de kunde inte göra något åt optiken. Zieger säger att AF-systemet i EOS 20D tydligen är litet annorlunda än i tidigare modeller och att han testat tre olika 20D-hus med sigmazoomen. Ett hus fungerade perfekt och de två andra framfokuserade. Det är m a o ingen bra kombination med den här sigman och 20 D så nu vet jag det.
Nu blir det till att se sig om efter ett annat standardzoom.

Liknande produkter: Canons 17 - 85 USM zoom.

Kundtjänst: Fick som sagt låna optikerna och gå och testa dem innan köpet. Otroligt bra!

Köpt hos: Expert Fisher foto på avenyn i Göteborg.

Pris: 2995

2004-12-16 jonwam



PLUS: Mycket prisvärt, och ger helt OK kvalitet. Omfånget är ofta allt som behövs, perfekt som objektiv när man är ute och rör på sig
MINUS: Surrig AF som inte heller är så jättesnabb.

Bra omfång, ger motsvarande omkring 28-200 på en Canon 10D. Litet och lätt, men känns ändå mer välbyggt än jag trodde till det pris det betingar. Ger också bilder som är snäppet bättre än jag förväntade mig, skärpan är helt OK, färg och kontrast bra. Inte toppklass, men klart svårslaget bland zoomar för under 3000:-
Femman i betyg är solkar om man väger in priset, bortser jag från prisvärdheten blir det snarare en svag fyra...

Pris: 2600

2004-10-15 morgan_klang



PLUS: För pengarna man betalar kan man inte få mycket bättre.
MINUS: Inte specielt ljus-stark, men man kan ju inte klaga om man betalar så här lite för ett objektiv.



Pris: 3000

2004-08-15 Nellie



PLUS: Stort zoom område (28-200mm med min 10D). Ganska snabb AF. Bilderna blir skarpa och bra, speciellt med lite Photoshop. Priset. Mycket bra allround repotage objektiv.
MINUS: Når inte upp till proffskraven.



Köpt hos: Expert

Pris: 2995

Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go - Free Transmitter Pro