Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Vintrig risk - livsfarliga istappar!

Som komplettering till Måns Hagbergs Cityscape-blogg om halkbekämpning  (konstigt ord förresten - låter som ett krig som knappt går att vinna) av trottoarerna så kommer här min illustration till kommentaren jag skrev i den eminente Hr. Hagbergs blogg ”Farliga trottoarer i stan” - man kan ju inte bifoga bild till bloggkommentarer, vilket ibland vore jättepraktiskt, så här får det då bli en egen blogg...

För att slippa upprepa mig, så är länken till den nämnda bloggen av Måns Hagberg här:

https://www.fotosidan.se/blogs/manshagberg/farliga-trottoarer-i-stan.htm

Min kommentar till Måns Hagbergs blogg "Farliga trottoarer i stan" ligger f.n. allra sist av kommentarerna - sent om cider läste jag hans blogg men nu är väl dom största riskerna med "Fimbulvintern" *) överspelade...förhoppningsvis. Åtminstone här och söderöver.

*) Fimbulvintern = vintern som förebådar Ragnarök i den nordiska mytologin

Men trots riskerna med både halka och istappar understundom, så är Gränsgatan en riktigt mysig gata att gå nerför, framför allt i soligt väder! Det var länge  sen vi hade så höga snövallar ut mot gatan...men håll med om att det KAN vara fint med vinter i stan också!

Om man gick runt hörnet till höger där framme, och började gå Strandvägen, så kom man strax till ett annat hus som också hade präktiga istappar, men här ligger ju huset gott och väl 20 meter från Strandgatans trottoar, så eventuellt nedfallande istappar drabbar troligen bara fastighetsägaren själv...men jag anar att fastighetsägaren borde ha en del istappsförebyggande jobb att göra framöver! 

Dålig isolering upp mot taket gissar jag - någon mera byggtekniskt kunnig än jag kan säkert ställa diagnos. Men det blev ju ett ganska vackert "istappsdraperi" till höger om balkongen ändå, eller hur?

På gjensyn -

/B

Inlagt 2021-04-05 05:57 | Läst 1004 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Börje! Fina bilder och visst kan istappar bilda fina draperier. Amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright strävade nån gång efter att det skulle bli såna. Om man inte vill ha istappar ska vinden vara ordentligt isolerad ner mot huset och så pass ventilerad att snön inte smälter av värmen inifrån huset.

Kul med länken till min blogg i liknande ärende!