Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Konvertera till annan världsreligion?

Nu när jag inte har fått resa på ett bra tag, och saknar kryssningarna på Europas floder så har jag hittat en ny Drömresa... I juni nästa år, en rundresa till havs omkring en av de mest spännande större ögrupperna under 14 dagar.

Kryssningssällskapet / researrangören har som extra aptitretare ovanstående "rusin i kakan" och trots att jag är inbiten Canon-nörd sedan väl 50 år tillbaka - både analogt och digitalt skulle det vara intressant att få testa Nikon under kryssningen på allt vad som kommer i vägen i form av unika fototillfällen betr. natur och sjöfågelliv mm.

Jag skulle ju då inte behöva ta med mig en tung och omfattande Canon-utrustning för denna once-in-a-lifetime kryssning, utan bara en bunt snabba och rymliga (CF?) minneskort....därtill kanske iPhonen och ev. en liten Canon-kompakt...

För att återknyta till min blogg-rubrik - risken är ju att jag efter resan konverterar till den "näst största DSLR världsreligionen Nikon" (här får jag säkert mothugg...?). Eller att jag under resan deppar ihop och saknar mina kära Canon-grejer eftersom jag inte alls får till lika bra bilder som med mina Canon-prylar...

Både resan och detta "foto-russin i kakan" är tveklöst jätteintressant...Varför man inte liknande erbjudande hos Skandinaviska/Europeiska kryssningsrederier, och då med Canon? Är Nikon mera "på tårna" i detta sammanhang?

Tilläggas bör, att resan 11 dagar i juni nästa år är ju inte billig, och törs man verkligen boka en dyr kryssning senast 31 oktober om några dagar? Corona-läget ser ju inte direkt lovande ut, även så långt fram som nästa sommar! 

Hemlighetsmakeri? Ja kanske....lite genant att fega ur är det ju...och att efterhand få överraska läsarna med en Fs-blogg med äkta bilder och reseupplevelser vore i sanning häftigt!

Nytt tillägg den 29/11 2020: Äsch, det är nog tramsigt att "mörka" resan...här är kryssningsrutten: 

Bild 2 Drömresan - kryssning med M/S Ocean Endeavour 14 - 24 Juni nästa år

Researrangören är Adventure Canada -

www.adventurecanada.com

 "Res med mej Stina/i en roddbåt til Kina/det går så lagom fort..." sjöng han, den gode Sven Arefeldt!

Tyvärr får jag nog nöja mej med roddbåten...

Pga. osäkerheten med Corona-viruset, den senaste utvecklingen och spridningen, och inte minst det höga priset på kryssningen så kommer jag nog att fega ur denna gång - måste jag motvilligt erkänna!

Ett annat år kanske jag kan låta drömmen bli verklighet!  

 Ha det bra - akta er för Corona!

/B

Inlagt 2020-10-28 09:36 | Läst 2171 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Med denna historia och den inklippta Nikon-reklamen, så väntade jag mig nästan att det på sista raden skull stått "akta er för Canon" istället för "akta er för Corona" :-)
Svar från Canalog 2020-10-28 10:54
Ha ha Sten-Åke! Du är rolig du! (och fyndig! :-) Ha det gott!
mvh
/B
Jaa... först önskar jag ju oreserverat en fin resa! Inte helt o-avis...

Det där med låneutrustning är jag mer kluven till. Har för årtionden sen varit på både Leicavecka och Hasselbladsvecka; båda gångerna hade jag egen utrustning av resp fabrikat, men det gick förstås inte att låta bli att låna diverse gluggar. Och sen bar man tyngre, fick svårare att bestämma sig och visste inte hur de nya gluggarna skulle återge motiven. Tveklöst blev mina bildresultat sämre de dagar jag lånat nåt extra (även med mina egna gluggar!).

Sen var jag på en Canonvecka (med egna Leicagrejor) och avböjde vänligt men bestämt att låna något. Kändes befriande (inget ont om Canon, men jag var ju inte inkörd på dem)!
Svar från Canalog 2020-10-28 10:57
Tack Per! Dina erfarenheter tar jag gärna till mig...Och det skulle ju vara samma men omvänt för mig...jag är ju inte alls inkörd på Nikon!
Simma lugnt...
mvh
/B
elgenper 2020-10-29 14:20
Mmm... Passerar bl a Highland Park, Talisker och Lagavulin... Så om det skulle bli dåligt fotoväder finns åtminstone tröst att få!
Verkar vara en drömresa, om det är nu det jag tror med isbjörnar mm. Skulle nog ändå vara försiktig med att förlita sig på en en nikonutrustning, hur många har de tro? En, två tre? Hur många skulle vara intressant att testa? Hundra? Nu har jag inte läst förutsättningarna, men jag tror inte det är någon garanti att man får låna något när man vill. Du kanske kan få låna ett objektiv men saknar hus. Även om det tar emot så rekommenderar jag du tar med en Canonutrustning
Svar från Canalog 2020-10-28 11:59
Hej Peter och tack för kommentar och bra råd! I god tid innan ev avresa är det nog fördelaktigt att skaffa sig lite mer detaljerad info om erbjudandet. Jag tror samtidigt att möjligheten att få bra bilder är större med den utrustning man är van vid!
mvh
/B
Svar från Canalog 2020-10-29 08:17
Hej Peter! Nytt tillägg i bloggen idag - jag avslöjar resmålet!
mvh
/B
pdahlen 2020-10-29 11:54
Vill du ”läsa på” lite om Lewisöarna så har Peter May skrivit några böcker, har läst dem utan att ha en resa dit, men han skildrar miljön och folket ganska bra, men det är ju deckare så kanske är allt inte sant :)

https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?series=Isle%20of%20Lewis-trilogin&gclid=EAIaIQobChMI7c3R7tDZ7AIVmgCiAx30eADbEAAYASAAEgIuvfD_BwE
Svar från Canalog 2020-11-13 09:19
Jodå Peter! Jag har läst flera av han deckare och tycker dom är bra! Ock ökar mitt intresse för de skotska öarna...
mvh
/B