CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Att hamna på fotosidans förstasida

Jag tror det är tredje gången nu för mig som jag får ett inlägg från min blogg publicerat på fotosidans första sida. Det känns självklart fint eftersom jag då får en hel del nya besökare.
Jag har visserligen en liten trogen skara som brukar titta in då och då och jag är rätt nöjd med det.



Ibland skriver man inlägg som man själv tycker är lite intelligent, intressant och smart…visar några bilder som man själv tycker är helt ok.
Ingen “tycker” nånting… Då ställer man bara en enkel fråga… Varför?
Ja. Det kan man fråga sig...

Micke Berg berättade så här ungefär i sin blogg vid något tillfälle. När han bodde i kollektiv och dom bestämde att det var dax för storstädning då fanns det en kille där som alltid satte igång och sortera sina Fantomentidningar...


Det är kanske därför man bloggar..?

 


Hopalong Cassidy, King vid gränspolisen och Knock-Out Charlie gamla fina Fantomenhjältar.

 

 Idag har vi haft besök igen av våra "hundbarnbarn" Bacon och Mino hela dagen. Båda är hanar och dom tycker att Vasaparken är toppen så klart, massor av dofter från unga hundtjejer. Ute i Järfälla där dom bor är det rätt tunt med sånt. Bacon är en Grekisk gathund av okänd ras och ålder, Mino är en gammal snäll dobbermanfarbror på snart tolv vårar.

 

Hade gott därute!

 

 

Postat 2008-11-10 18:34 | Läst 8783 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En söndag i november...

Morgonen började som vanligt för mig med kaffe och tidningläsande. DN som en gång i tiden var en av sveriges bästa tidningar tycker jag börjar spåra ur mer och mer och liknar numera ett husorgan för borgarna och det är mycket tveksamt om jag kommer förnya prenumerationen när den går ut nästa gång. Kultursidorna är rätt ok fortfarande.


JH Engström på Gun Gallery
På eftermiddagen gick jag ner till Gun Gallery för att titta på JH Engströms nya utställning. Jag kan villigt erkänna att jag ibland haft svårt för JH Engströms bilder, själv tycker jag att jag har ett öppet sinne för alla konstriktningar men ibland funkar det inte ens för mig.
- Jag vill komma åt spänningsfältet mellan kamerans saklighet och min egen subjektivitet styrd av känslor och tankar.
Så har Engström sagt vid något tillfälle. Och det låter ju fint men det måste liksom nå fram till mig också, jag som skall betrakta hans bilder. Bra bilder/konst tycker jag skall kännas i hela kroppen, man skall bli glad, varm, fundersam och kanske ibland förbannad. Men inför många av Engströms tidigare verk har jag just inte känt någonting.

Engströms nya verk på Gun Gallery skiljer sig rätt mycket i formen från hans tidigare saker. Han har här pusslat ihop bilder från sitt leverne likt stora fotoalbumssidor. Vi får vara med om en resa i hans privata värld och det måste ha varit spännande för han själv göra denna forskningsresa.  Men är verken intressanta för oss andra? Där känner jag mig mycket tveksam. När man sett en riktigt bra bild eller konstverk så glömmer man det aldrig, och frågan är om jag kommer att komma ihåg dom här om några år.  

Men har ni 65 000 spänn över som ni inte vet vad ni skall göra av så är det säkert en bra investering att köpa någon av hans verk. Men det kan naturligtvis lika gärna bli en förlustaffär...

Gun Gallery ligger på Runebergsgatan 3 i Stockholm.

 

På hal is... 




Det var gott om skriskoåkare idag i Vasaparken trots det varma vädret, man kanske skulle spänna på sig sina gamla "Gillbergare" någon dag och ta sig en runda

Rapport från fönsterbrädan... 

 För er som är intresserade kan jag meddela att vår brudorkidé mår prima. Den lyser upp fint hos oss i novembermörkret.


Hoppas ni alla får en bra vecka, själv har jag planerat in att någon av dagarna åka ut och titta på bildutställningarna på Fotomässan.

Klick, klick!

 

Postat 2008-11-10 01:41 | Läst 11006 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Hög på kultur

I dag var jag varit och kulturdrogat mig lite igen. Först rask promenad ner till Kulturhuset för att titta på Nan Goldins utställning. Bilder som träffar en som en spark i skrevet,  det bästa jag sett på länge här i stan. Ett projekt som imponerar, hårt och mjukt och kallt och varmt på en gång.

"Bilder kan bara bevara en mycket liten del av en människa.
Fotografi, minnets konst, att hålla det förflutna vid liv, en backspegel monterad vid nuet. I Nan Goldins backspegel flimrar vännerna förbi. När hon fotograferar människor nakna är det ändå alltid ansiktet som ser mest avklätt ut. Kameran blev under ett skede hennes ställföreträdande minne, hon levde hårt och hetsigt och utställningen är ett tidsdokument från en period då ingenting var farligt. Åtminstone inte i New York, åtminstone inte i hennes värld. En tid när heroin var en del av festen, när det inte fanns någonting som hette osäkert sex, när kön mest var en gräns att överskrida och hiv, ”the gay cancer”, inte fanns i deras medvetande". –ANNE SWÄRD, Sydsvenskan



Satt efter att ha sett utställningen en bra stund i läsesalongen innan jag sen tog bussen ut till Waldemarsudde och tittade på Lars Lerins fantastiska akvareller, ytterligare en utställning som jag verkligen rekommenderar.
Jag blev helt knockad igen, visserligen har jag sett många av hans bilder tidigare men då i hans många utmärkta böcker. Men som alltid när det gäller konst, att få se och sniffa lite närmare på originalkonstverk, det finns det inget som slår.
DN om Lars Lerin    

Waldemarsudde     

 

0 procent återbäring från Skandia Liv!



Som egen företagare är det ju vanligt att man håller ner sina egna löneuttag, så gjorde även jag när jag var företagare. Det straffar sig nu naturligtvis när jag blivit pensionär, vilket betyder att min statliga pension inte är mycket att hurra för.
Men som tur är har jag några pensionsförsäkringar som jag tog under de goda åren som nu ger lite extra slantar. En av mina försäkringar har jag hos Skandia Liv som nu meddelar att man sänker sin återbäringsränta till 0 procent före skatt.
Först så fick jag vara med och betala krisen på 90-talet med ett återtag med en massa sköna tusenlappar, sen så snodde Skandia mig på en hel del slantar när man sålde förvaltningen till Norge. Och nu när vi kunder nu fått lite smulor som rättelse där så sänker dom återbäringsräntan till NOLL!!!...och dom varnar igen för ytterligare ett nytt engångsåtertag.
Självklart minskar väl också styrelsen sina pensioner och bonusar eller???


Resetips!
Skall ni över till London före jul? Försök då att avsätta lite tid för ett besök på National Portrait Gallery, där pågår just nu en Annie Leibovitz utställning "A Photographer’s Life, 1990-2005". Utställningen pågår till 1:a februari 2009.
National Portrait Gallery   
Mera om Annie Leibovitz

 
Mera från min källarröjning...

Den här airbrush illustrationen gjorde jag för ca tjugo år sedan till en av min sons skateboard brädor, nu kommer den att hängas upp i mitt arbetsrum.

 

Man önskar en trevlig helg.

Klick, klick!

 

 

Postat 2008-11-08 00:23 | Läst 10843 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Motljus

Fotosidans nya hemläxa (6) är Motljus. Nu tänker inte jag ladda upp någon bild där eftersom jag tycker att jag redan för länge sedan klarat av min skola och mina hemläxor. Men då kan jag ju i stället visa ett par motljusbilder här, båda från årets höstresa till Skåne.



"Motljus är ett begrepp inom fotografi och filmning som innebär att att det finns en eller flera ljuskällor riktade in i kameraobjektivet och/eller att motivet är betydligt mörkare än bakgrunden. Om man tar ett vanligt fotografi i starkt motljus kommer motivet att framträda som en silhuett mot den ljusa bakgrunden. För att få en mer korrekt bild av motivet måste man överexponera eller, om avståndet till motivet är kort, använda upplättningsblixt". –Wikipedia.



En liten (tåg)sak till från min källarröjning/städning.



Liliputs HO modell av det berömda  Zillertalbahntåget i Österike.



Originalet  Zillertalbahn 1 Raimund (4505/1900). Foto: © Stephen Ford/Austrian Railway Group.



Zillertalbahntåget är "Still Going Strong"  och kör från Maj till November och från Jul till Mars. Fotograf okänd.



Novemberdagarna flyter sakta på...

Klick, klick!

Postat 2008-11-05 23:37 | Läst 8080 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En del stora barn här på fs leker med helikoptrar andra med tåg.

Höströjningen i källaren fortsatte idag och då hittade jag bla dom här färgkorten som jag tog någongång på 80-talet på ett tvåmeters diorama jag hade i lägenheten i Danderyd.



Jag var tyvärr tvungen att göra mig av med dioramat när vi flyttade in till stan. Tåg, vagnar och byggnader har jag kvar plus en massa andra tillbehör. Det får väl bli barnbarnet Benjamin som får ta över allt så småningom.
10 x 15 kopiorna (något blekta) snabbt avfotograferade med min nya LX 3:a.

 



Dom har börjat komma igång med isbanan i Vasaparken. Bilden tagen tidigt i morse men frammåt eftermiddagen lyste gräset igenom på flera ställen. Det behövs nog flera kalla nätter och kalla dagar innan isen sätter sig.

 

Best wide-angle lens? Two steps backward. Look for the 'ah-ha'. –Ernst Haas.

Klick, klick!

Postat 2008-11-04 16:47 | Läst 8378 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 Nästa