CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Åsså hamnade man i tidningen och på löpet på Aftonbladets webbtidning…



Efter allt snack om mina rävbilder i Antikrundan som jag skrev om sist var det flera som tipsat Aftonbladet om saken så journalisten Kerstin Nilsson från tidningen ringde upp mig i lördags eftermiddag och gjorde en kort intervju om saken. Några timmar senare kom fotografen Magnus Wennman över och brände av lite bilder på mig. Hustrun fick fungera som assistent genom att hålla i LED-ljuset.

Jag förstår så klart att det här är ganska pinsamt för Antikrundan och jag tror inte att de gjort det avsiktligt på något sätt men det är klart att dom borde ha gjort en lite mer ordentlig koll. Man kan ju hoppas att dom har lärt sig lite om vad som är mitt och ditt för framtiden efter den här uppmärksamheten. Flera kommentarer har ropat högt om höga ersättningsnivåer men jag är inte ute efter att mjölka SVT på pengar. Jag har fått en ursäkt från SVT och dom är också villiga att ge mig ersättning för nyttjandet av mina bilder, men där är inget klart ännu. Och hur det går där kommer jag inte att ventilera mer om här i bloggen.

Mina obehandlade rävbilder!

Jag säger som kungen, nu vänder vi blad och går vidare i livet…
/Bernt

Postat 2012-01-16 09:31 | Läst 10076 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

I går gjorde Antikrundan en riktigt rolig blunder…eller dagen då jag blev Bruno Liljefors.

Antikrundan på SVT är ett program jag följt i många år och deras experter är för det mesta väldigt duktiga och kunniga. Men i gårdagens program gick det lite fel för dom.

Ett av föremålen dom visade upp var en tredelad rumsskärm där motivet var målat av Bruno Liljefors och i samband med den så berättade dom lite om Liljefors och hans konst samtidigt som dom visade en del bildexempel bland annat då hans välkända rävbilder.

Den här rävbilden dök då plötsligt upp och jag höll på att ramla ur fotöljen. -Men va fan sa jag till hustrun, det där är ju en av mina rävbilder! –Du är inte klok sa hon. Men bilden försvann efter några sekunder och jag tänkte att jag kanske hade sett fel.

Sen gick presentationen om Liljefors rävbilder vidare och efter ca en och en halv minut dök den här rävbilden upp. –Titta!!!.. en till av mina rävbilder sa jag till hustrun. Men hon trodde mig inte den här gången heller. -Så fel kan dom väl inte göra sa hon. Men nu var jag helt säker.


När programmet var slut sprang jag in till datorn och googlade på Bruno Liljefors + bilder, och så klart så hittade jag mina rävbilder efter en stund bland Bruno Liljefors konst.


En liten märklig miss av redaktionen på Antikrundan för om man markerar bilderna på google så syns det att dom är länkade till mitt blogginlägg här på FS den 28-10-2010.

Och så här ser mina båda fotoillustrationsrävbilder ut i ”original”!



Man kanske skulle skicka en faktura till SVT? Fast jag är inte så kinkig, och jag förstår att dom gjort ett grovt misstag. Så en ordentlig ursäkt med mitt namn och "mina" bilder i rutan i nästa program skulle jag också kunna tänka mig. Vi får se vad vad dom säger...
/Bernt

Postat 2012-01-13 00:35 | Läst 36008 ggr. | Permalink | Kommentarer (56) | Kommentera

Om olyckan är framme plus lite annat smått å gott!

På Fotosidans första sida såg jag en blänkare om en blogg som handlade om vad man skulle ta med sig om det började brinna hemma. När jag sedan kollade på bilderna på bloggen (The Burning House) så hade de flesta valt ut ganska många saker vilket jag tror är mera ett önsketänkande. Jag tror att om olyckan är framme så hinner man nog inte grabba så många saker. Jag skulle i första hand ta med mig min plånbok, och det här är det som fanns i den just idag. Kanske skulle jag också försöka få med ”Lennarts Leica”… om jag hann . :o)
När det gäller det här med att ha för många prylar kom jag att tänka på en replik av Robert De Niro i filmen HEAT:  ”Do not Have Anything in your Life you are Not willing to Walk out on In 30 Seconds Flat if you Spot the Heat Around the Corner”.

.

Nu till något helt annat! Snart är det dax för mig att förnya mitt medlemsskap här på Fotosidan och det kommer jag att göra och det mest för bloggens skull. Under förra året la jag bara upp 9 bilder i mitt galleri och på dessa fick jag totalt 19 kommentarer. Jag kommer inom den närmaste tiden att rensa hårt i mitt galleri och presenterar därför här nedan några av mina mest besökta och kommenterade bilder.

Sen jag lade ut den första varianten av min ”Aila-bild” 2003-06-27 kl.13:30 har den haft över 5600 besökare och fått 92 kommentarer vilket jag tycker är ganska otroligt. 72 stycken har också valt den som favorit. Första kommentaren fick jag av Anders Blomqvist 2003-06-27 kl.13:34 och den senaste av Elias Fuchs Toll 2012-01-06 kl.17:16.

Min första ”Sirpa” bild har haft över 14000 besökare och fått 84 kommentarer. Nu är det ju lite svårt att veta om siffrorna visar att det är en av mina ”bästa” bilder. Tror snarare att det är nakenheten (och boobsen) som dragit till sig besökarna, men jag tackar och tar emot alla besök och kommentarer.

Edit: Både Aila och Sirpa bilderna ovan är nybearbetningar,  alltså inte samma som dom som ligger i mitt FS galleri.

.

En liten godbit för er som funderar på kamerabyte.

.CLAP! Världens minsta digitala kamera!
Objektiv: f/2.8=3.2 mm
Effektive upplösning: 2 millioner pix /ISO 100
Bildformat: JPEG. Upplösning: 1280 x 1024
Video format: AVI. 720 x 480
Lagring: Micro SD kort
http://www.superheadz.com/clap/main_en.html

.
Åsså lite att lyssna på!

Tänkvärda ord av Manly P. Hall som ni hittar HÄR.

.

Till slut!

Min önskan i mitt förra inlägg om att slippa snö sprack direkt. Men något annat var ju inte heller att vänta direkt. När jag tog bilden i går var det -2 grader men nu på morgonen är det tunna snötäcket redan borta och enligt väderleksrapporterna är det stor risk för regn under torsdagen.

”You must love what you do. If you no love what you do, no do it”.
/Dom DeMarco, pizzaiolo Brooklyn NY.

/Bernt

PS! Jag har märkt att det ibland smygs in lite för mig okända länkar i min text på vissa ord som tex vänner! Syns det hos er också?




Postat 2012-01-11 06:46 | Läst 4268 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vinter…nej tack!

Vi har väl alla våra favoritårstider och min är absolut inte vintern. I varje fall inte här i stan. Jag är en riktig frysgris vilket betyder att jag och min kropp funkar bäst när det är sisådär 20-22 grader plus.

Så jag tycker att vintern bara är pest, kallt och besvärligt och jobbigt att gå på trottoarerna. Och kläder i massor måste man ha på sig för att inte frysa häcken av sig. Kommunikationerna ballar ut var och varannan dag. Bilderna från vintern 2010.



Om jag fick bestämma så skulle det inte blir någon snö här i stan den här vintern, men jag misstänker att jag inte kommer att bli bönhörd där. Jag längtar redan efter våren.


Fikaboken!



”Belgrad Belongs To Me” av den serbiske fotografen Boogie, tidigare en helt okänd fotograf för mig. Han har gett ut ett antal böcker som ni kan läsa om HÄR. Här några sidor ur boken!

Boken finns hos Adlibris för 268 spänn!

.

Det var allt just nu!

/Bernt

Postat 2012-01-09 12:48 | Läst 4946 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Herre jissanes! Över 500 000 besökare!!! Och min blogg på FS första sida.

För ett par dagar sedan gick också mitt bloggräkneverk över 500 000 klick. Nu är ju det här med antalet klick rätt tvetydigt för många kanske bara tittar in några sekunder av nyfikenhet (t.e.x när man blir presenterad på FS förstasida ) medans andra följer mig mera troget. Så fungerar jag själv i alla fall när jag snurrar runt i bloggarna här på FS och på andra ställen.

Så fick man sina 15 minuter på årets första dag. Att få sin blogg presenterad på FS förstasida för på årets första dag måste vara ett tecken av något slag, det vill i alla fall jag tro. Eller så är det bara för lång och trogen tjänst. Whatever, det känns i alla fall uppmuntrande för en gammal stöt som mig.
Det har skrivits en del den senaste veckan om kvalitén på fotobloggarna både de här på FS och på andra ställen. Att bloggarna då och då dippar är inte så konstigt tycker jag, det är precis som resten av livet. Ibland så går det upp och ibland så går det ner.  Det finns ändå ett antal som håller en stadigt hög kvalité tycker jag och de bygger rätt mycket på textinnehållet. Där halkar jag ohjälpligt efter tråkigt nog. Men det får jag leva med.

Jag försöker i min blogg berätta så gott jag kan om mitt liv och det som händer runt omkring mig i vardagen plus att jag kryddar det med lite fotografi och andra kulturyttringar. Mina intresseområden helt enkelt.

När man sedan får lite uppskattning av det man håller på med som till exempel dessa rader från söder junioren Micke Berg får man ju lite extra råd i ryggen.

”Annars, om man ska berömma någon annan fotobloggare så tycker jag Carlzon på Fotosidan ska ha beröm, Han ägnar sig till synes åt alldagliga ting men då och då samlar han ihop sig, visar på bildcollage som ger vibbar åt Smiths The Loft och då framstår han som den ytterst seriösa och tänkande människa han är”.

70 bast! Om ca fjorton dagar startar jag min 70:e säsong på den här planeten, och jag avslutade för ca fem år sen mitt nästan 50-åriga liv på arbetsmarknaden. Jag trivs utmärkt med att vara pensionär, och därmed få styra och ställa som jag vill, göra vad jag vill, och tycka vad jag vill. Nu har jag ju inte haft några större problem med arbetsgivare då jag inte haft så många anställningar under mitt yrkesverksamma liv. Bara två stycken, den första mellan 1957 och 1965 och den andra mellan 1997 och 2001. Resten av åren har arbetat åt mig själv. Och det hyggligt framgångsrikt. Men även jag liksom många andra småföretagare fick ta emot några kraftiga smällar under finanskrisen i början på 90-talet.

Men som sagt det där är historia nu och numera sitter man och håvar in sin lilla efterlön varje månad och kan göra dagen till vad man vill…



God fortsättning på det nya året!
/Bernt

Postat 2012-01-05 22:00 | Läst 6076 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera