Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 204/Det ryker fortfarande ur pappersbrukets skorstenar...



Och det är bra för oss som bor i Lessebo. Visserligen har personalstyrkan de sensate åren minskat betydligt, men ändå är papper en tradition här. Sedan 1693 faktiskt, då man började tillverka karduspapper till Flottan i Karlskrona i handpappersbruket. Och denna handpapperstillverkning finns otroligt nog kvar fortfarande i kontinuerlig drift, fast nu i regi av ett externt företag som tagit över.

Bilden på bruket skulle man kunna tro är tagen med en analog Rolleiflex 6x6 och gammal hederlig Tri-X, men det är min digitala systemkamera Fujifilm X-T2 som jag haft inställd på format 1:1 och svartvit Acros settings på 6400 ISO. Resultatet blir "skrämmande" likt inskannad 400 ISO film i 120-format på dessa höga ISO.


Utsnitt av bildfilen i 100%.
//

Inlagt 2017-12-10 17:57 | Läst 3624 ggr. | Permalink
Har ju funderat på att sälja den, men kanske det inte blir så ändå? Det är fina grejor. De bilder jag tagit med den som jag är mest nöjd med, är nog de på Stig-Anders Svensson, hästmannen. Fick en serie fina bilder när jag besökte honom strax före de tog hästarna ifrån honom.