Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 473/En sten som varit med förr...

Det finns stenar som varit med förr. Bl.a den här på en bild från 9 januari 2005, dagen efter Gudruns härjningar i Smålandskogarna. Då hade några entusiaster från södra Sverige bestämt fototräff vid Kyrkö Mosse utanför Ryd. Men jag kom inte långt den morgonen. Ungefär 500 m och sen var det stopp för ett stort träd som låg över vägen. Jag vände hem och tog min Holga toycam, tittade mig lite runt och insåg att det nog skulle bli rätt svårt att gå i skogen. Träden låg som plockepinn, men ute på ett hygge bredvid idrottsplatsen gick det att ta sig fram. Där låg frost kvar på marken också och då kom bl.a den här stenbilden till.

Jag gjorde denna och två andra bilder från samma ställe med frost, i mörkrummet då. En med bara gräs och en med en gren diagonalt i gräset. Då i vanligt svartvitt. Jag skickade sedan in de tre bilderna till tidningen FOTO:s Mästartävlan i svartvitt, vilket resulterade i ett hedersomnämnande det året. Ett av ytterligt få tillfällen jag deltagit i fototävlingar. Något år senare fanns dom med på en utställning jag hade med toycambilder på legendariska Uffes Källare i Växjö. Och samma år sökte jag Skogs- och Träfackets Kulturstipendiums med bl.a dessa tre svartvita bilder och ytterligare ett antal. Det resulterade i ett bidrag på 5000 kr, som sedan blev grundplåten för min utställningsverksamhet vid Fotogalleriet i Skruv fr.om sommaren 2008. Galleriet är numera nedlagt i och med min pension från mitt arbete denna sommar (där det var beläget). Men jag är med i en Konst- och Hantverksgrupp som håller utställningar, och sen kom ju mitt webbgalleri K888 Gallery till när galleriet i Skruv upphörde (min Portfolio här på Fotosidan). Fast givetvis  skulle jag tycka det vore kul om man fick chansen att visa bilder fysiskt på något annat ställe också. Vi får se hur det kan bli med den saken framöver.


Lith 81 - 2020.

Så den här stenen har varit med förr kan man säga. Från dagen efter Gudrun, då den blev fotograferad, via Mästartävlan och sedan en utställning som gav mig ett stipendium. Därefter vid starten på mitt Fotogalleri och här är den igen i ny version, lithkopierad för mitt "projekt" STENAR. Jag gjorde tre lithprintar av samma negativ i eftermiddag. Detta är den sista i sessionen, och den jag gillar mest av de tre.
//

Inlagt 2020-09-12 21:30 | Läst 677 ggr. | Permalink