Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 648/Lessebo träsk

Kan inte hålla mig borta från denna biotop, trots att man förra vintern gick in med maskiner och gallrade här. Redan förra sommaren såg man sly snabbt växa upp och denna vår-sommar lär det komma ännu mera, på grund av ökat ljusinsläpp och ökad näringstillförsel genom döda rötter och massor av ris/grenar/avverkade småträd som ligger kvar. Men även miljöer som utsatts för diverse åtgärder kan vara intressanta för en fotograf, trots att det kanske inte ser vackert ut i de flestas ögon, eller att naturvärden gått förlorade. Man får helt enkelt leta bilder i det som finns runt omkring en, oavsett vad som händer eller sker. Som fotograf blir man som en registrator och bildmakare i det som hela tiden förändras. Och bilder kan man hitta, oavsett vad det är man får sig serverat framför ögat. Det subjektiva valet leder fram till slutresultatet. Det är vad fotografi handlar om. Att se och att hitta bilder. Den här är från i onsdags, och precis nykopierad i mörkrummet. 

BW19 - 2022
Silvergelatin 20,5 x 20,5cm på Fomabrom Variant 111.


//

Inlagt 2022-03-12 08:01 | Läst 580 ggr. | Permalink
Jag håller helt med Dig! En bra bild att hitta viss ordning i kaos! Mvh Wolfgang
Svar från Nils Bergqvist 2022-03-12 10:32
Där skrev du något som också är intressant. Att hitta viss ordning i kaos. Tänkvärt!
Visst går det bra att fotografera! En fascinerande miljö med träsk. Gillar motivet och bilden.
Lars Lerin har f.ö. målat kalhyggen i vått snöglopp, det blir så vackert som en uppenbarelse.
Jan Töve gjorde en bok om kaos i naturen, Bortom redan, som jag minns jag såg lite om när jag bläddrade i gamla fototidningar. Det är en spännande idé, tycker printen ovan var väldigt fin.