Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 77/Sommarblog IIa - Bornholm i kvadrat...

En gammal kamera från slutet av 1950-talet med ljusshaktsökare och spegelvänd bild, ett par 10-packar svartvit 135-film från Foma, en fulltankad Fabia, toppenväder och en lya på fint hotell i Rönne med utsikt över Östersjön, kan det bli bättre än så? Återstår att se om bildresultatet blev lika bra? De först framkallade filmerna hänger på tork, men det ser rätt bra ut. Ska nog kunna bli några fina kvadrater ändå. Här blir det "bara" färgkvadrater, fotade med ipad.


Vi hittade till den fina svackan med rödvita stolpar igen. Hur det blir i svartvitt får vi si, körde mest med ett gulfilter för att få molnen och himlarna att framträda mera naturligt. Enligt många ger ett gulfilter i svartvitt en mera naturlig gråskala. Bilden tagen av min fru.

Vi fotade parallellt min fru och jag kan man säga. Hon hade rätt vidvinkligt på sin ipad och skulle lära sig hur man arbetade med den. Min  Colorflex med enkel Apotar-lins från Agfa ligger på 50mm, men då jag maskat sökaren och fotade kvadratiskt blir väl brännvidden lite mera moderat än så skulle jag tro?


Filmbyte i svartvitfabriken, min fru är fotograf.

Sista kvällen fick himlen över Östersjön en makalös färg. Ipaden kunde inte återge den intensivt mörkröda färgen, den blev för orange men bild blev det. Otroliga maskiner det här i alla fall. Går ju få rätt fina bilder om man inte zoomar in för mycket, bara digital zoom ju. Bilden tagen från hotellrummets balkong.



Förhoppningsvis ska  de 15 svartvita filmerna som gick åt kunna resultera i ett antal bilder som kan bli en utställning på Fotogalleriet framöver, kanske redan nu i höst? En bildbok från Bornholm skulle också vara kul att göra. Har en sedan 2002, då vi var där senast. Det är en bok som gjorts med utskrifter, vilka tejpats ihop med hjälp av förstärkningstejp för bokpärmar. Nu får det bli en blurb-bok istället.

Inlagt 2014-07-22 11:05 | Läst 1132 ggr. | Permalink