EMAKS BETRAKTELSER

Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 642/En bild till hjälpen för Ukraina

Det ska gå en auktion på Skånes Auktionsverk dit man uppmanas skänka bilder till en auktion där allt går till hjälp för Ukraina. Ingen provision tas ut. Man kan skicka både egna bilder och bilder av kända fotografer som man eventuellt har. Det var i en grupp på facebook som vi fick uppmaningen av Örjan Kristenson (mångårig kopist åt Christer Strömholm). Han skulle själv skänka en bild av Strömholm som han har, till auktionen. Nu är inte mina bilder de som betingar några högre summor i jämförelse med mera kända fotografer som CHR, så jag kom istället med förslaget att vem som helst kunde  kolla i min portfolio på hemsidan och där välja ut en bild som man kanske tilltalades av. Jag skulle då skänka motsvarande köpesumman till någon hjälporganisation för Ukraina. Jag fick snabbt svar av en vänlig själ som var intresserad, men ville först ha reda på priset. Jag satte det ganska förmånligt i detta fallet, med tanke på att jag sällan säljer något och att jag verkligen ville få något sålt. Och nu blev det två bilder  sålda, varav prissumman för den ena redan gått till kontot för Rädda Barnens hjälp i Ukraina. Passepartouter ska beställas i nästa vecka sen skickar jag dom när dom är klara. Det var nedanstående två bilder som jag fick sålda.

Att tvingas lämna sitt trygga hem och fly eller bosätta sig i ett skyddsrum, sätter spår för livet. Och då kan en lite drägligare tillvaro med hjälp av biståndsorganisationer betyda mycket för att lindra de plågor man utsätts för, av det totalt intelligensbefriade och inhumana ledargarnityret i Ryssland. Må dom brinna i helvetet (om det finns något sådant).



//

Postat 2022-03-04 23:51 | Läst 396 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5