Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 817 / Den danska färgfotografen .....

________________________________________________________________________

..... leker lite med Color Efex Pro 4. Som jag skulle kalla färg fotografens Silver Efex. Jag köpte hela NIK-paketet som erbjöds till ett billigt pris strax innan Google tog över det.

Här med en jpeg-fil från Fuji X100F och Fujis filmsimulering: Classic Chrome.

Förstora.

Classic Chrome.

Color Efex Pro 4 med div. justeringar.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-12-12 00:00 | Läst 2068 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej, jag bytte ju dator o köpte nytt Photoshop elements o då var plötsligt hela NIK-paketet gratis, har bara provat colorEffex några få gånger, där finns massor, kan säkert vara användbart. annars är det Silver effex som gäller för mig, men dina bilder ser fina ut! må fint, LO
Svar från Erik Madsen 2017-12-12 12:01
Eftersom Google köpte NIK, lade de ut den till alla for free- och då kunde man ladda ner det. Nu har det visat sig att ON1 har köpt NIKs programmer (Googla det finns mycket information där).
Jag kommer att fortsätta att använda Silveren, men jag har alltid varit mest til färg (Dias/slides).
Tack för din intresse LO.
Ha det bra.
//Erik//
Bild som får mig att längta till att sitta i lugn och ro en dag i Danmark. Men kronan står i 1.33 !!! såg jag och det är dyrt.
Svar från Erik Madsen 2017-12-12 12:11
Hej Stefan.
Längtan efter denna tid på året är vi förmodligen gemensam om, men det finns förmodligen många lika vackra ställen i Sverige. Den nuvarande kronakursen var till min fördel här, eftersom jag skulle förnya mitt medlemskap på Fotosidan :-)
Många vänliga hälsningar från Erik / DK.