Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2464 / Forbudt for uvedkommende.

ROSKILDE, DEN 1. JUNI 2022.

Då var det sommar enligt kalendern.

Bildtexterne är under bilderne .

Är jag ovidkommande som fotokonstnär ? :-)

Det såg både spännande och förbjudet ut. Men det satt några människor inne i en trädgård alldeles intill, så jag valde att köra tillbaka. Det kan hända att jag utmanar ödet en annan dag.

På gensyn.

Inlagt 2022-06-01 19:28 | Läst 929 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
I Sverige blev många av dessa skyltar, typ privat väg ogiltiga för många år sedan. Är detta en giltig skylt? Hur som helst ditt fordon måste ju vara OK, den får väl köra överallt
Khalad 2022-06-01 21:11
Intressant. Kollade efter att ha läst och förstår jag rätt får man som grundregel stänga av för motorfordon. Dock inte om man får statsbidrag för väghållningen. Var kollar man en specifik väg. Vägverket, eller Lantmäteriet kanske?
pdahlen 2022-06-01 21:39
Du har rätt där, får man inga bidrag så har man rätt att sätta upp en skylt. Vi hade en privat väg upp till sommarstugan i Kungsbacka, men den skylten blev vi av med för en 40 år sedan. Det kan vara så att kommunen eller lantmäteriet kan besluta att den vägen är såpass ”viktig”, vår går upp till en badsjö, att man kanske inte kan vägra att ta emot bidrag, jag vet inte.
Svar från Erik Madsen 2022-06-02 13:34
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
I DK är det vägmyndigheterna - lika med kommunstyrelsen som med godkännande från polisen, som beslutar om skyltar får sättas upp på privata vägar.
På allmänna vägar är det danska vägdirektoratet som bestämmer, betalar och sätter upp skyltar. Här kan du ansöka om till exempel en 40km/h-skylt i ett närområde. Till exempel på vissa vägar runt en skola.
Skylten på mitt foto är en laglig och godkänd skylt. Så inte ens Minicrossern får köra förbi skylten utan att riskera tillrättavisning :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser ut att vara en mysig väg, väl värd ett besök. Säkert går det bra, särskilt för en fotograf :-) Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-06-02 19:51
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Du har rätt och jag vågar köra lite närmare en annan dag. Annars får jag ta med mig Sonyen och min zoom 55-210 mm (83-315 mm ekv.) :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Betyder ovidkommande samma sak på danska och svenska? Det ser i alla fall mycket inbjudande ut motivmässigt. Jag skulle nog ha svårt att inte titta närmare :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2022-06-02 13:04
Til Martin:
Det er beskrivelserne i det sidste afsnit, som er aktuelt her:
"som substantiv: person der ikke har gyldig grund til at opholde sig et bestemt sted eller lovlig adgang til at gøre noget bestemt"

"Ingen uvedkommende får lov at nærme sig kronprins Frederik af Danmark"

"Efter tyveriet fik den 90-årige straks sine bankbøger mærket, så ingen uvedkommende kan hæve på dem"

Mvh. Erik.
Svar från Erik Madsen 2022-06-02 13:13
Hej Lena - tak for dine kommentarer.
Som jeg skrev til Martin:
"person der ikke har gyldig grund til at opholde sig et bestemt sted eller lovlig adgang til at gøre noget bestemt"

Skylten här är vid infarten till DSB:s växlingsområde, så det gir god mening. Men med lite civil olydnad kan det vara så att jag försöker närma mig det. Däremot är det inte lagligt att fotografera på danska tågstationer eller på flygplatser, så det kan hända att jag måste lämna det så här. Vi får vänta och se :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser spännande ut borta vid vägens slut ? Gammal tågvagn ?
Hoppas du fåt tillfälle att kolla närmare..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-06-02 13:15
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Ja det er en gammel tågvogn, som står på DSBs rangerområde.
Nu må vi se, om jeg kommer der forbi en anden gang.
Hav det godt.
//ERIK//
Hej,
Här hade jag åkt in direkt. Gamla tåg är intressanta. Skulle någon säga till mig skulle fråga efter legitimation från polis eller DSB.
Jag har tagit många bilder vid danska järnvägar. Ni har många intressanta tåg.
Ha det väl
Bob
Svar från Erik Madsen 2022-06-02 19:41
Hej Bob - tack för dina kommentarer och uppmuntran.
Jag ska nog försöka en annan dag. Jag är nog inte heller "uvedkommende", när jag ska dokumentera och udøve mitt fotokunst :-) :-) he he. Jag var en gång med till att göra en novellfilm, där vi filmade i tåget mellan Roskilde och Køge och tillbaka. När vi filmade på vägen till Køge blev vi inte attackerade, men det blev vi när vi körde hem. Då svarade jag bara att vi hade filmat när vi körde åt andra hållet – och det stämde jo också. Konduktören uppfattade det bara som att vi hade fått tillstånd :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, med åldern utmanar man ödet alltmer sällan i onödan. Men jag tror inte det hade skett något förfärligt där, kanske finns där spännande människor som tycker om gamla tåg?
Svar från Erik Madsen 2022-06-19 15:36
Hej Stefan - förlåt för sent svar och stort tack för dina kommentarer.
Jag vågar nog köra lite närmare här under sommaren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.