Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2717: Regnskydd og Regnkläder.

1. august 2023.

I ett tidigare inlägg skrev jag så här:

"Har du inga regnkläder ?" - "Tål skotern inte regn ?" Har jag blivit tillfrågad. Jag kan svara jo på båda frågorna med det förbehållet att sitsen inte tåler regn. Mitt problem är att jag kan ta av regnskyddet från skotern själv, men det är väldigt svårt att sätta på det igen när jag kommer hem (AG brukar göra det åt mig).

När väderprognosen lovar omväxlande skurar så stannar jag hemma och AG kan köra i koloniträdgården och jobba och då är hon inte nödvändigtvis hemma när jag kommer hem.

Nu önskar jag en mindre och mer lätthanterlig sittklädsel i födelsedagspresent – ​​det hade jag kunnat köpa för länge sedan, men det var först på slutet som det blev ett större problem.

Det stora och tunga regnskyddet-  kallas även "garagen".

Födelsedagspresenten - regntätt sittskydd. Mycket bekvämt och lättare för mig. Nu räcker det inte längre som en ursäkt att inte komma ut när det finns utsikter till en liten regnskurar eller två. Då måste man/jag hitta på något annat :-) 😀 Hur är det med mina egna regnkläder - passar de fortfarande eller har de blivit gammaldags :-) 😀

Mvh. Erik.

Inlagt 2023-08-01 22:16 | Läst 714 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra regnkläder är ett måste om man ska känna sej bekväm att gå ut, även när det ser ut att kunna komma en regnskur. Om de är gammeldags spelar inge roll bara de passar och är lätta att ta på och av. Det gäller inte vara skotern. Regn är inte farligt, men blöt vill man ju inte bli :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 13:47
Hej Lena - tak for dine kommentarer.
Du har helt ret.
Jeg vil ikke køre ud, hvis det bliver heldags regn, men en byge af og til er helt OK.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Härligt, man får skaffa lite utrustning i taget du är på gång. Regnskyddet ser bra ut, regnkläder blir nästa steg men kanske funkar dom du har bra det är värt att testa först.
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 13:49
Hej Morgan - tack för dina kommentarer.
Nu är det inte så att jag längtar efter regn, men det är klart att utrustningen måste testas :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det är nog bra i dessa tider då det är sol en timma och regnar i nästa. Nästa steg är ett uppfällbart parasoll på skotern, fungerar när det är sol och du kan fotografera i skugga och fungerar i regn, du kan fotografera torrt tills regnet dragit förbi. Finns lite olika typer med fäste

https://www.jemogfix.dk/strandparasol-miami-oe160-cm-blaablomstret/2222/9061451/

https://balconyliving.se/collections/balkongparasoller?filter.p.product_type=Parasollf%C3%A4ste&filter.v.price.gte=&filter.v.price.lte=&sort_by=manual&gad=1&gclid=EAIaIQobChMIwJ7xoei9gAMV9w8GAB3rOgR5EAAYASAAEgIHIvD_BwE
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 13:56
Hej Peter, tack för dina kommentarer och förslag.
Jag har faktiskt en sådan liten parasoll på balkongen, men jag vet inte om det går att använda den på skotern - det har jag inte tänkt på - hmm.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Juli månad 2023 var den regnigaste juli som någonsin er målt i DK.
Hej Erik! Hurtiga människor säger "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder", jag håller inte med :) Man får också tänka på att kameror kan vara känsliga för regn. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 14:00
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Din kommentar om kamerorna är helt korrekt. Jag har en fotoväska med inbyggt regnskydd, men den skyddar bara kameran när den ligger i väskan :-) Nu är jag inte heller intresserad av att fota regnet utan att kunna fota mellan skurarna :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, det sitsskyddet ser mycket bekvämare ut än det gamla tältet. Lite regn kan vara uppfriskande, men bara lite, sen blir det obehagligt.
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 21:43
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
"Tältet", som du kallar det, skyddar hela skotern och förhindrar att måsarna skiter på den. Och den är också skön att ha när den kör i garaget för vintern.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mkt lättare att hantera, det förstår jag. Fint att få en så praktisk och användbar present! Och regnväder är ofta bra fotoväder, tycke alltid att regnväder ger de bästa färgbilderna. Lycka till i regnskurarna! Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 22:40
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Av ovan nämnda skäl har jag aldrig varit ute och fotograferat när det regnat. Bara NIKONen är regntät, men objektiverna för den är det inte. De andra kamerorna är inte regnsäkra. Nu kan jag bära kamerorna under regnjackan och ta fram dem när regnskurarna är borta.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra med ett överdrag om du skulle hamna i en skur. En regn poncho vore väl ett bra skydd till redaktörn själv ;)
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2023-08-02 22:45
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Han/jag har en poncho ! Jag köpte den för några år sedan på rekommendation av en av medlemmarna här på FS – jag kommer inte ihåg vem.
Kanske kommer ett foto på mig i full utrustning någon gång :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.