Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Dogma 07

Jag har länge haft idén att jag skulle tvinga mig själv att bara ta ett objektiv med mig när jag går ut och fotografera. Nu har jag tagit steget genom att gå med i Dogma 07 gruppen. Ansökan godkändes i dag.

Det kan då vara så att jag till slut vänjer och får lärt alla mina objektiv bättre.

Man tvingas åtminstone bli mer medvetna om motiven och därigenom förbättra sin bild syn (förhoppningsvis). Nu får vi se - Jag ser fram emot att komma igång.

Jag tror att  filisofien bakom dogma passar perfetkt till mina veteranbils rapportager, när jag en gång ändra löfte om objektiv.

Min första Dogma - löfte ser ut så här:
Nikon D700
Nikor 28mm f 2,8
Färg
ISO 200
sRGB och bildkontroll standard

m.v.h. / / Erik / /

Inlagt 2013-01-08 13:36 | Läst 2709 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att du bestämt dig för att gå med i Dogmagruppen, Erik! Känn dig välkommen, och hoppas fler gör som du (behövs nya medlemmar i poolen).
Svar från Erik Madsen 2013-01-08 18:12
Tack Johan för välkomna.
Trevligt att du gått med i Dogma poolen Erik! Funderar faktiskt själv på att gå med i den gruppen eftersom jag mer o mer kör bilder som dom blir direkt ur kameran. Tycker man utvecklas som fotograf om man redan från början försöker få till en "färdig" bild utan en massa efterredigering... Lycka till i Dogma poolen, vi kanske ses där!? Ha en bra dag! Mvh. Johan
Svar från Erik Madsen 2013-01-09 11:56
Hej John - tack för dina reflektioner kring dogm idén. Jag tror att det kommer passa dig perfekt, eftersom jag har följt din blogg under en tid - utan kommentar (de ska komma).
Jag har inte tagit bilder till gruppen och har kommit att tvivla på att jag skulle byta till S / W. Det är lite okänt territorium för mig och därför en utmaning mer
m.v.h. / / Erik / /