Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Blog # 2316 / Morfars musik.

Roskilde, den 21. november 2021.

Nu har en skivspelare/grammofon flyttat in i lägenheten här efter 25-30 års frånvaro. Det är en som jag har lånat och som nu blir orsaken till en nostalgisk musikresa tillbaka i tiden när morfar var ung :-)

PS: Jag fick stik 3 idag - hurra.

Det kan vara så att jag visar några exempel på musiken i ett senare inlägg

Inlagt 2021-11-21 21:02 | Läst 1060 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härligt! Jag är inne på samma linje, har en del vinyl som jag behöver lyssna på ibland, men min skivspelare har pajat. Kan komma att bli julklapp till mig själv-
Idag fick jag också #3
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2021-11-22 13:31
Hej Göran - tack för dina kommentarer.
Som jag skriver har jag inte haft en skivspelare på många år, men jag fick ett erbjudande om att låna en. Eftersom den gick att koppla till min fina DAB+-radio var det värt ett försök och det var verkligen OK.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det var en tid jag gick in för HiFi (som vi kallade det) lika mycket som nu för foto, möjligt att man bara kan vara nörd i ett område i taget :). Men då läste man om HiFi istället och var med i andra forum. Vet inte om man någonsin gör någon loop och kommer tillbaka till den tiden. Jag gick från HiFi två kanal, till Hemmabio med sju kanaler samt subwoofer, tills när jag flyttade till Skåne då lämnade jag allt kvar i huset och de nya ägarna fick ta över det de ville ha.

Grattis till 3:e stick, jag fick min för två veckor sedan, utan att behöva göra något, vi åkte in för influensavaccinering och kom ut med dubbla stick
Svar från Erik Madsen 2021-11-22 13:46
Hej Peter - tack för dina fina kommentarer.
Jag har också varit där - HiFi och Soround ljud med subwoofern under soffan m.m. :-)
Det kommer jag INTE att återkomma till. Som jag skrev till Göran så kunde denna skivspelare ställas till min kvalitets DAB + radio och det låter inte als så illa. Det är såklart inte HiFi :-) Men låter i alla fall mycket bättre än ljudet från mitt första monosystem från 60-talet :-)

Jag hade bokat tid och kom til efter 5 min. Det var lång kö för de som inte bokat tid och som nu strömmar till, efter att ha varit tveksamma. Förmodligen på grund av de stigande infektionstalen.I DK tar det en vecka från att man är vaccinerat mot influensa tills man kan vaccineras för 3:e gången mot corona.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2021-11-22 14:07
Det med en vecka är det samma i Sverige för den starkare influensavaccinen, men den ger de enbart vissa personer över 80
Svar från Erik Madsen 2021-11-22 14:17
PS: Jag har aldrig hört att det var skillnad på hur starka influensavaccinerna är i DK. Här är åldersgränsen över 65 år och för särskilt utsatta personer. Jag har varit vaccinerad mot influensa de senaste 25-30 åren. Förra året kunde alla vaccineras gratis mot influensa.
Vänliga hälsningar. Erik.
pdahlen 2021-11-22 14:28
Tror inte det har varit olika styrka tidigare utan det är första gången i år, där vissa riktig gamla får en 4x så stark dos för de har inte så bra immunförsvar som yngre, men tex min mor på 94 hon fick inte den starkare utan båda sprutorna samtidigt i var sin arm, men det var säkert pga att sjukvården kom hem till henne och vaccinerade. Jag har tagit influensavaccinet från 35 år, jag blev så sjuk i influensa med lunginflammation vid 35 och då började de också vaccinera gratis på arbetsplatsen. Det är många företag nu som gör det för det är billigare att vaccinera än att personalen är sjuk
Välkommen till stick 3-klubben Erik! :)
/Bengan

Ps. Vad gäller musik, så har jag en gammal förstärkare som står i källaren, Harman Kardon tror jag den heter!
Svar från Erik Madsen 2021-11-22 14:06
Hej Bengt - tack för kommentaren.
När jag var ute på marknaden för att skaffa HiFi var Harman Kardon definitivt i mina tankar. Det blev ett Marantz-system med ett par B&W högtalare. På den tiden var jag mest intresserad av klassisk musik, så det var viktigt att systemet kunde återge musiken så rent som möjligt och det kunde den här utgåvan. Klart den också klarade all möjlig annan musik och det ble det också :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: B&W - inte det nedlagda varvet Burmeister & Wain i Köpenhamn :-) :-)
Väntar på stick 3, men är lite för ung än så länge.
Jag har en grammofon som jag hittade på en rea för många år sedan 500:- SEK fungerar OK men funderar på en ny då jag inte hittar nya nålar till den.
det står även en TEAC bandspelare i mitt arbetsrum med en Pioneer receiver och två Mission högtalare.
Till TV kör jag en NAD förstärkare och högtalare från Lyngdorf.
Svar från Erik Madsen 2021-11-22 20:37
Hej Bengt - tack för dina kommentarer.
Ungdommen är inte att förakta :-)
Jag har inte längre plats för samma ljudutrustning som tidigare. Mitt Marantz-system och B&W-högtalare såldes, liksom min Tandberg-bandspelare. Till min TV har jag kopplat in en Yamaha Soundbar med både stereo och soround sound. Skivspelaren här håller toppklass och det är danska "Tangent Alio Baze" DAB + radio också, men det är såklart INTE HiFi :-)
Med vänliga hälsningar från Erik.
Det går bra med selleri också ;) t.ex en onkyo microstereo..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-11-22 22:39
Hej Gunte - ja det har du ret i. Den har jeg også set på.
Hav det godt du med.
//Erik//
Hej Erik! Grattis till både tredje sprutan och till lånet av skivspelare! Jag har också fått tredje dosen och jag har också en skivspelare här hemma som används flitigt :) Hälsningar Mats
PS! Jag har nog aldrig helt lämnat "hifi-träsket" :) DS
Svar från Erik Madsen 2021-11-29 17:21
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Jeg blev tvunget ud af HiFi på grund af pladsmangel :-(
Så du min blog her, hvor der kom mange gode kommentarer og historier.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-blog-2321-vinyler-blandad.htm

Med mange venlige hilsener fra Erik.