Den Danske Blog. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer.

Den Danske blog # 2321 / Vinyler, blandad och bred musiksmak.

Roskilde, den 26. november 2021.

Det kommer nog finnas de som tänker förvirrat och han inte kan bestämma sig 😀

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-blog-2316-morfars-musik.htm#comments

Den lilla samlingen svenska popskivor (till höger i bilden) kommer från en svensk kusin från Göteborg någon gång på sextiotalet. 

När jag satt och bläddrade i skivorna slog det mig plötsligt att samma ostrukturerade eller fladdrande inställning till de olika musikgenrerna kan jämföras med mina fotomotiv. Utan någon röd tråd, bara vad jag ser på min väg. Jag väljer att kalla det att vara nyfiken, öppen och fördomsfri – både vad gäller musik och foto. 

Mvh. Erik.

Inlagt 2021-11-26 21:15 | Läst 403 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Min syster hade den där EP:n med Little Gerhard så den har jag lyssnat på många gånger. Annars var det mest Elvis och Little Richard under tidigt 60 tal. Hank Snow var också en som jag köpte någon LP av ganska tidigt. Jazz har jag lärt mig att lyssna på under senare tid. (2000 tal) Papa Bue, New Orleans Delight. Chris Barber m.fl. Eric Clapton gillar jag mest när han spelar tillsammans med någon annan kändis. Vilket han gör ofta. J.J. Cale , Wynton Marsalis t.ex.
Jag fick en kommentar här på FS som jag inte förstod. Något i stil med att då kan det gå som för Ensamma Sussie. Var tvungen att googla och hittade Mörbyligan. När jag sökte hittade jag också Kjell Höglund som jag inte kände till. Mina barn visste mycket väl vem han var. Otroligt bra texter. Den tredje som jag hittade var Ellen Sundberg som gett ut en CD med K. Höglunds texter. Så nu är det dom som snurrar i CD spelaren. Så kan det gå med musiksmaken.
Sten
Svar från Erik Madsen 2021-11-26 22:35
Hej Sten - tack för dina mycket fina kommentarer och berättelse om din egrn musiksmak. Den skiljer sig inte så mycket från min kan jag se. Min allra första vinyl var den med Louis Armstrong (Satchmo) – köpt för lite av mina konfirmationspengar! Den var inte särskilt populärt hos min pappa :-) Annars var det också Elvis, Little Richard, Fats Domino m.fl. Country blev också en stor del av min samling, Waylon Jennings, Johnny Cash, Willie Nelson, Merle Haggard och Dolly Parton. Naturligtvis även Papa Bue och Chris Barber. The Beatles och Not To Forget "Swe-Danes" Och jag har alla ännu. Klassisk musik kom till mig först vid en senare ålder och den utgör också en stor del av min musiksamling – dock mest på CD-skivor.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mats Andersson 2021-11-30 22:53
Hej Sten! Jag håller med dig om att Kjell Höglund har gjort väldigt bra låtar och att Ellen Sundberg gör bra tolkningar. Hon har dessutom spelat in tolkningar av Bodil Malmstens dikter. Kjell Höglund bor i Västerås och jag ser honom då och då på hans favorit lunchrestaurang. Little Gerhard var också från Västerås :) Hälsningar Mats
Sten Björklund 2021-12-02 11:27
Det är särskilt dom långa texterna som jag gillar. Desertören, Häxprocess och Malmstens Döden. Men det är rakt igenom bra texter. Vill inte sätta den ena före den andra. Lyssnar lika gärna på båda. Ellen har ju så behaglig röst. Fick en signerad CD från henne när jag fyllde 71.
Sten
Ha ha, jag ser mina gamla favoriter "The Spotnicks". Har sett dom live på Rättviks Folkets Park. 1963 kanske?
Men efter några år blev det annat som man fastnade för. Savage Rose, Jefferson Airplane, osv.

Hälsningar
Mats
Svar från Erik Madsen 2021-11-27 16:00
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Savage Rose med Annisette Koppel har jeg også et par numre med - selvfølgelig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Ja så kan det se ut på denna fronten också. väldig spretig musiksmak. Från begynnelsen var det HepStars,
och Creedense Clearwater Revival. Sen har det rullat på i alla möjliga riktningar. Dock inte sånt som dina bilder visar. Elvis och Beatles har heller aldrig varit högt på min lista..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-11-27 16:05
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag har också CDRere i min samling och många många fler. Elvis det var när jag var en pojke. Vi hörde honom och andra där från 50-talet på Radio Luxemburg. Den sortens musik förbjöds på Danmarks Radio! Så det har fastnat - nästan som ett trauma :-)
Med många vänliga musikaliska hälsningar från Erik.
Den är nog lite mer spretig än min, jag har tex aldrig varit åt jazz. Började med instrumental musik som tex Ventures, gick mot Joan Baez, mot soul och disko, Dylan därefter var det Clapton, Dire Straits mm. Hade lite Beethoven mm också
Svar från Erik Madsen 2021-11-27 16:13
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag kände inte Ventures – de kunde lätt ha kommit in i min samling vid den tiden.

https://www.youtube.com/watch?v=bzVaNuLAzRc

De andra du nämner finns redan där.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Appropå kusiner, noterar Spotnicks ep:n. Bob Lander var min kusin som tyvärr gick bort våren 2020 ca, ett år efter en annan "tongivande" medlem Bo Winberg också gick bort.
Bob Lander var för övrigt bara ett artistnamn.
Hälsar Thomas
Svar från Erik Madsen 2021-11-27 16:15
Hej Thomas - tack för dina kommentarer.
Jag är ledsen att höra om din kusin - kondoleanser härifrån Roskilde / DK.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Finns mycket att känna igen där. Det finns dom jag fortfarande lyssnar på, även om det ofta är senare låtar, Eric Clapton tex. Många av Rod Stewarts gamla låtar kan jag fortfarande lyssna till. Trevlig sysselsättning att lyssna på gamla vinylplattor! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-11-27 16:22
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag håller med dig - jag har också några av de nyare låtarna med flera av dem, men det var en positiv upplevelse att lyssna på vinylerna. Speciellt med Elton John och Rod Stewart.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! En trevlig samling vinyl. Jag känner igen de flesta. Jag vågar påstå att min musiksmak är extremt "spretig" och jag väljer också att kalla den inställningen för vidsynt och fördomsfri :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-12-01 14:20
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Jag tycker att vår musiksmak är väldigt lik. Vi är helt överens om att vara nyfikna och öppna för något nytt och annorlunda än det "normala".
Med många vänliga hälsningar från Erik.