Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En försmak av Hawaii

Varför åker man till Hawaii (ja förutom andra självklara skäl...)? Ett svar kan vara: Barbershop. Men alltså inte någon frisersalong, utan musikstilen, dvs fyrstämmig a cappellasång. Harmoniserandet, strävandet efter fullödiga ackord med övertoner, förutom show, underhållning och glädje.

Barbershop sjungs av både män och kvinnor, om än inte samtidigt eller så mycket tillsammans, och man tävlar. Nu i november kommer tre körer och fyra kvartetter från Sverige att representera Nordic Light Region i de internationella mästerskapen för kvinnlig barbershop i Honolulu, Hawaii. Vi är också många anhöriga; makar, bröder, pappor (som jag!) – you name it – som åker med, The Scream Team. Det blir ett frossande i att sjunga barbershop och lyssna på andra som sjunger. Förutom de stora framträdandena står små och stora grupper i varje hörn, i varje hotellobby, ja överallt, och sjunger med varandra i total gemenskap, bara för att det är så roligt att sjunga tillsammans.

Innan vi åker kommer det att vara en del konserter, som led i att få kvartetterna och körerna att få praktisera sina framträdanden, att sjunga tävlingssångerna i skarpt läge och samtidigt samla ihop medel för en faktiskt ganska kostsam resa. Igår var det en sådan konsert. Vi fick varsin Lei, dvs den traditionella kransen som inträdesbiljett, och vi fick avnjuta något av det bästa man kan höra i musikväg. Även om man inte vet vad barbershopsång är, även om man inte tror sig gilla stilen som sådan, är det ändå fantastiska musikupplevelser, spännande harmoniserade tolkningar av kända och okända melodier, proffsigt framförda – högklassig musik helt enkelt.

Kvartetten krÄm

Kvartetten Frank

Vocality

Stockholm City Voices

krÄm

En del av detta kan avnjutas på youtube.com - kolla gärna.

På återseende//Göran

Inlagt 2013-09-29 10:09 | Läst 3096 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder och visst går sången fram i dem!
Att resa till Hawaii låter som ett underbart äventyr, hoppas ni får en härlig resa!
Svar från gorred 2013-09-29 11:10
Tack - uppskattas. Hawaii känns ju exotiskt ändå, att få åka dit med goda vänner under sådana här omständigheter är jättekul.