Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En lugn kväll framför TV´n - och ett plötsligt fynd

En lugn kväll, inget särskilt att göra. Så jag satte mig framför TV´n. Men där fanns inget av värde, så jag bläddrade lite håglöst bland serier och filmer på HBO då jag plötsligt fann en film, Public Eye, med en bild på en kille med en kamera. Uppenbarligen handlade den om en fotograf och fotografi, vilket också visade sig vara fallet.

I filmen såg man fotografen Lou Bernstein, en frilansande dokumentärfotograf som av allt att döma inte skydde några medel för att få sina bilder av baksidan av depressionens USA.

Fotografen var verklig, även om just storyn i filmen inte stämde med hans liv. Leon Bernstein var en av gatu- och dokumentärfotgrafernas stora profiler, och flera av hans bilder (på riktigt alltså) användes i filmen.   

Allt som handlar om fotografi är intressant för mig, och filmen var riktigt bra, som film betraktat. Och den blev nästan ännu bättre när den hade en, visserligen tunn, men dock verklighetsbakgrund. Det var många väldigt bra bilder med, bilder som engagerade och berörde.

Filmen kan rekommenderas. Jag kände inte till den här fotografen, men det har varit synnerligen intressant att lära mer om honom och se hans bilder. Det rekommenderas också.  

En fotoblogg utan foto duger ju inte. Utan att på minsta sätt vilja förhäva mig eller ens avlägset jämföra med Lou Bernstein, så hittade jag ändå den här bilden från 2010, som jag kommer ihåg att jag gillar. 

På återseende//Göran

Inlagt 2015-04-08 00:20 | Läst 1132 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver