Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Äntligen en utedag

Så idag sken solen. Inte hela tiden, men tillräckligt för att man skulle kunna gå ut utan paraply. Och så blev det. Ut i trädgården, beväpnad med sekatör och planteringsspade efter en tur till den lokala trädgårds- och blomaffären, Norrby Trädgård. Det är en fröjd att bara gå dit. En härlig trädgård som ramar in plantorna till försäljning, och ett litet mysigt kafé mitt ibland växterna för en kopp kaffe, något hembakt eller en macka.

Men hemma blev det sedan lite pyssel i rabatterna, lite komplettering och allmän upphyfsning - det här med blommor och rabatter och trädgård ska man inte ta lätt på, eller fuska bort. Ett vakande öga, ett snabbt klipp med saxen, en kritisk granskning lite här och där,  vilket förstås skulle dokumenteras. 

Digitalis Purpurea eller Fingerborgsblomman, kommer inte varje år. När den kommer brukar den vara överallt, i stor mängd. Den har varit borta några år, men i år kom den här tillbaka.

Min nya ros, Wild Edric, lever hittills upp till förväntningarna och blommar på så mycket den orkar. Det här med rosor har inte varit min starka sida tidigare, vi får se hur det går nu.

Rosa Helena har närmast börjat explodera med blommor, det kommer nya knoppar som slår ut hela tiden. Och den doftar ju så gott också. 

Till sist dagens skörd. Egenplanterade frön i min pallkrageodling som blivit något, rädisor och salladslök! Blir gott i salladen till det grillade, lite senare. 

På återseende//Göran

Inlagt 2015-07-11 18:11 | Läst 5802 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ibland kan man se Göran som en vanlig man med lågt hängande sekatör krypande bland grönsakerna. :)
-affe
Svar från gorred 2015-07-11 18:43
Ett gammalt djungel - förlåt trädgårdsordspråk...
Jag tar inte alls hand om min trädgård som jag borde. Land efter land sås igen med gräs. Gräset däremot tar jag omhand. Det gödslas friskt och klipps tre gånger i veckan, då blir det som finast. Blomster livar upp vilken trädgård som helst.
Svar från gorred 2015-07-11 23:56
Det har blivit mer trädgård nu när jag fått mer tid. Uppenbarligen ett latent intresse. Men väldigt roligt och rogivande. Och så blir det ju självklara fototillfällen förstås ;-)
Hälsningar//GöranR