Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Grodlek

Ett säkert vårtecken!

Här i Stockholm har  man ett projekt för att inte bara rädda grodorna, utan också försöka få dem att öka sig och må bra. Projektet är ett initiativ för att långsiktigt arbeta med bevarandet av groddjur i Stockholm Stads närnatur, och är ett samarbete mellan Stockholms Stads Idrottsförvaltning, Miljöförvaltningen, aktionsgruppen ”Rädda Långsjöns grodor” samt Stockholms Herpetologiska Förening.

Om man går in på grodkollen.se hittar man  groddammar överallt, sådana dammar där man alltså aktivt gått in och exempelvis dämt upp bäckar, återställt små kärr och våtmarker etc. 

Idag ute vid Ormkärr, strax utanför Älvsjö. Vattnet närmast kokade av grodor som lekte, i hela luften ljöd deras kurrande som en ljudmatta över nejden och det var en mäktig syn med hannarna i blå lekdräkt och de röda honorna och tjocka mattor med rom som flöt omkring i vattnet. 

Det är egentligen väldigt häftigt att mitt i storstan hitta sådana här naturoaser. 

Men tvättmaskinen har fått jobba, efter att jag legat på magen i leran. Men värt besväret. 

Och, inte det nya objektivet. Det har andra användningsområden. 

På återseende//Göran  

Inlagt 2016-04-08 19:14 | Läst 1653 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättefina bilder på grodorna. Man behöver inte vänta så länge innan dom kommer upp från botten och fortsätter sin lek. Har en fin lek men tyvärr lite för mörk miljö. Den finast förstörde skogsbolaget. 4 - 5:an är väldigt fin.
Sten
Svar från gorred 2016-04-08 21:01
Tack Sten. Jo det var mäktigt, massor med grodor, alldeles fullt av dem i den lilla dammen. Och rätt så ointresserade av oss, egentligen. I morgon sannolikt paddor.
Hälsningar//GöranR
Åhh, jag blir så glad när jag får se en så fin kollektion av grodbilder. Jag är helt såld på grodor och paddor, kula tt se dessa bilder och att det går bra för dem. Jag brukar åka till Västerås för at få "en dos" grodor med rom.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2016-04-08 21:03
Tack Lena! Det var en riktigt häftig upplevelse att se grodorna simma omkring b land all rommen. Kolla sajten grodkollen.se, riktigt intressant och det finns tydligen en massa dammar runt omkring i länet.
Hälsningar//GöranR
Härliga grodbilder Roligt att de vill rädda grodor Här i Skåne ska de sakta farten så att det inte blir så många blir påkörda Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från gorred 2016-04-08 21:12
Roligt att du uppskattar dem, Gert. Och grodorna behövs säkert, jag gillar när man bryr sig i naturen och vår miljö.
Ha en skön helg du också - hälsningar//GöranR