Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Symmetri i farten

Jag är inne i min svartvita period. Frågan om inspiration att fotografera i dessa tider är direkt relevant också för mig. Jag har svårt att komma ut och hitta nåt. Och vädret uppmanar nästan till svartvitt, så jag sitter och tittar igenom gamla bilder och ser hur de kan te sig monokroma, givet min färgfotografiska läggning. 

Så hittade jag den här. Nästan grafisk symmetri. Men nästan allt är ju fel. De flyger för långt fram, det är helt tomt runt dem och ingenting att hänga upp blicken på riktigt.  Men jag gillade den i färg, och hittar nya sätt att se på den som svartvit. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-11-27 23:48 | Läst 2651 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Och den är ju skarp!
/MA
Svar från gorred 2017-11-28 00:20
Ja, faktiskt. Men det var svårt, blev inte många träffar den dagen. BIF är svårt. Men lite kul också!
Ha det//GöranR
Jag har inte heller så mycket inspiration att leta i arkivet, även om det är ganska stort. Men ibland blir man ju lite överraskad och kan hitta något användbart som man ser på med andra ögon än när bilden togs.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2017-11-28 19:49
Det blir nästan som att ta en ny bild, när jag som här svartvitar en något osannolik bild. Helt andra ögon.
//Hälsningar//GöranR
Jag gillar din bild. Förstorar man bilden så växer den ytterligare. Det finns så mycket regler om hur bilder ska se ut och vara uppbyggda. Den här visar att gäss även flyger ut ur bilden och hur bra det kan bli.
Sten
Svar från gorred 2017-11-28 19:50
Tack Sten. Det blev något av en överraskning för mig hur den kom att se ut, en väldigt annorlunda bild jämfört med originalet. Man lär sig en del på sånt här.
//GöranR
jo visst är det fel :)
Men regler är till för att brytas..man hajar till då och kollar lite extra..
Mv/Gunte..
Svar från gorred 2017-11-28 19:51
Jo ibland kan det vara just det man vill åt, det där lite skeva och sneda, som bryter.
Tack Gunte//GöranR
Det går bra så också, ibland kan det vara kul att bryta mot regler, symmetri eller annat. Och svartvit konvertering på vintern är kul!
Svar från gorred 2017-11-28 19:52
Absolut. Jag är i grunden färgfotograf, men försöker att inte bli färgterrorist. Svartvitt kan ibland förändra väldigt mycket av upplevelsen.
'//GöranR