Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En chokladbit på posten

Idag fick jag en chokladbit på posten från en välkänd fotoaffär. I paketet hade de också skickat med ett objektiv, det är ju en fotoaffär. 

Det är svårt att sätta stopp, när man äter Plopp är ju en sak, och den gick åt, men  objektivet har jag gått och längtat efter så länge jag har hört talas om det, och tar förhoppningsvis inte slut lika fort. 

45m,m f/1,2, dvs ett kort tele med en för m43 väldigt stor bländare, inte minst bra för porträtt. Exempelvis sådana som jag tar på Tårtan. Lär vara väldigt skarpt, och med en - enligt Olympus - feathered bokeh, som ingen verkar kunna förklara på ett vettigt sätt. Möjligen har det med de olika glaselementen  i objektivet att göra. De bilder jag sett hittills är emellertid väldigt fina och lovar gott. 

Nyss uppackat.

Nu får vi se hur det fungerar ute i det verkliga livet. 

På återseende//GöranR

Inlagt 2017-12-07 17:33 | Läst 1064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gratis med den Göran - den ser fin og dyr ud - super kvalitet.
Mvh. Erik.
Svar från gorred 2017-12-07 21:03
Tack Erik. Den hör till en serie objektiv hos Olympus jag trivs väldigt bra med. Och just den här brännvidden, med den stora bländaren verkar lovande. Och kvaliteten är outstanding.
//GöranR
Dyra chokladbitar är ofta vansinnigt goda.

Ska bli kul att skåda resultaten med tanke på att dina tidigare gubbporträtt håller så hög klass.

Sen ska man inte glömma att med varje nytt objektiv ökar antalet motiv (exponentiellt tror jag!!).

Grattis och lycka till!
Svar från gorred 2017-12-07 21:07
Tack Nils Erik! Jag är rätt säker på att priset motsvarar vad man får, det brukar vara så, inte minst med Olympusgluggarna.
Jag ser fram emot att kunna fortsätta ta de här snapshot portraits - uppskattar det här med "gubbporträtt", precis vad det är ju ;) - med just det här objektivet.
Sen gäller det att göra plats på hårddiskarna, du har alldeles rätt!
//GöranR
Ja nu jävlar har du spenderbyxorna på, för min del går jag o lurar på nya HiFi-högtalare, inga billiga grejer, o dessutom vill jag bli av med mina gamla först, den där gluggen är ju ett unikt bygge med en speciell slipning som ger extra bakgrundsoskärpa på full glugg, mycket spännande! Hälsn, LO
Svar från gorred 2017-12-07 21:13
Jo minsann! Räknar inte med så mycket julklappar annars, man måste ju ha varit snäll då, så jag får fixa mina egna. Elektronik är roligt, men dyrt. Är också ute på de stigarna.
Är direkt förväntansfull när det gäller just den här gluggen, och visst, det är spännande.
//GöranR
Ser fin ut. Härlig ljusstyrka och brännvidd.
Jag skall inte låtsas att jag är fri från anfäktelser och frestelser - men de ligger på ett lite annat plan, i en annan tid. Förra veckan fick jag hem en Zeiss Super Ikonta B från 1951. Jag har nu servat och snyggat upp den - och den går som en klocka. Med sina stora negativ (6x6) kan den fortfarande, 66 år efter det att den lämnade Zeiss, producera ett toppresultat.
Svar från gorred 2017-12-07 22:11
Jo, har börjat testa objektivet, och det känns väldigt bra. Sen är det också intressant med din Zeiss Super Ikonta B och att den fortfarande levererar. Och frestelserna finns där, så fort man är intresserad av något.
//GöranR
Slicka nu rent fingrarna från chokladen innan du fingrar på nya grejerna..känns som det snart trillar in nya fina bildalster från herrn ;)
Mv/Gunte..
Svar från gorred 2017-12-07 23:35
OK, men den gick åt väldigt snabbt... Kommer nog inte kunna låta bli att använda den :)
//GöranR
Lycka till med din nya investering, och den kommer säkert att leverera fina porträttbilder.
Ha det gott/Stig
Svar från gorred 2017-12-07 23:36
Tack Stig. Den kommer att bli använd!
//GöranR
Tur att den där godisbutiken finns, man blir så glad då de även sänder med något hårt i paketet.
Svar från gorred 2017-12-08 12:56
Javisst - eller hur? :) Fungerar oftast väldigt bra.
//GöranR