Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

I julkonserterna tid - med nya objektivet Olympus 45mm f/1,2 Pro

Den här tiden på året, sent november och december präglas bland annat av - förutom begynnande julstök, presenthysteri och stress - av två saker; julkonserter och julbord. Det sistnämnda har jag klarat mig från hittills, men julkonserterna kommer jag inte undan, inte när man så att säga är i branschen . 

Idag var det genrepskonsert för Stjärnjul, den ultimata julkonserten. Min kör, The Entertainmen tillsammans med vår kvinnliga systerkör, Rönninge Show Chorus plus en fantastisk orkester och makalösa gästartister satte an jultonen med fest och skönsång med ett fantastiskt tryck, i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Jag har tagit time out den här hösten,  och fick alltså chansen att se konserten från åskådarplats. Och det var en upplevelse!

Jag hade förstås kameran med mig, och min nya glugg, 45mm/1,2. Det var lite för långt till scenen trots att jag satt ganska långt fram, men den levererade. 

Några bilder med det objektivet här (jag tog en massa bilder med andra objektiv också, men här är 45:ans).

Jörgen Mörnbäck, imitatör, ståuppkomiker visade sig också vara musikartist av rang. Här värmer han upp före konserten med lite piano.

Emmi Christensson, musikalartist med underbar röst.

Nisse Landgren, världsberömd, med rätta. Vilken artist!

Svårt ljus och kunde alltså inte röra mig fritt, men väldigt nöjd med nya gluggen. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-12-09 00:49 | Läst 992 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt reportage. Gillar särskilt svartvita bilden på Emmi, den tycker jag är riktigt fin.
Svar från gorred 2017-12-09 10:00
Tack Måns! Fantastisk sångerska.
//GöranR
Härlig bildsvit, och objektivet levererar fantastiskt bra bilder, min favorit blir nog bilden på Nisse Landgren som också varit min favoritmusiker under många år.
Ha det gott/Stig
Svar från gorred 2017-12-09 10:02
Nisse Landgren - vilken artist och estradör. Helt makalös! Och jag gillar objektivet. Tack Stig.
//GöranR
Det var väldigt fina bilder. Rolig vinkel på Mörnbäck. Landgren har jag alltid slagit ifrån mig, inte min musik. Har inte tagit mig tid att lyssna. MEN så fick jag se honom live. Otrolig musiker, härligt lugn och väldigt rolig. Så där fick jag göra en helomvändning.
Sten
Svar från gorred 2017-12-09 17:38
När det gäller Nisse Landgren förstår jag fullständigt. Han är en så stor artist på scenen. Tacka i övrigt Sten!
//GöranR
Mycket fina bilder! Gillar framför allt den första. Det är något med vinkeln och ljuset som fångar intresset. Ses bäst förstorad så klart.

MvH
Johnny
Svar från gorred 2017-12-12 11:01
Tack Johnny. Det är ett underbart objektiv.
Och kul att du gillar bilden på Jörgen Mörnbäck. Han satt och spelade lite för sig själv före konserten, jag gick runt med kameran och vi pratade lite. Pianot står på scenen en bit upp från golvet, vilket möjliggjorde vinkeln.
//GöranR