Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Enhandskamera för äventyr

Jag har tidigare haft en sådan där "äventyrskamera", som jag haft med på bland annat fisketurer och resor med möjlighet att snorkla etc. Den sade emellertid upp sig funktionsmässigt för ett tag sedan, och när det blev ett bra pris på näst senaste fotomässan blev den gamla och ickefungerande kameran ersatt. 

Den är oöm, tål att kastas i golvet från minst en meter, den är dessutom både vattentät och damtät och kan med fördel således användas i krävande förhållanden, som badstränder, under vattnet etc. Men, jag har förstått att man kan ta vanliga bilder med den också. Så nu fick den följa med till Spanien, så har jag planerat att använda den som min ordinarie kamera och se  vad som händer. 

Hittills har jag märkt att det blir rätt mycket snap shots. Man håller den i en hand, i handstroppen, och kastar upp den och tar en bild, lite mer i farten. Det finns ingen sökare, så det blir lite på måfå. Ofta lite mjukt, men det kan vara ovana och skakbludder. Men på det hela taget ändå ganska bekvämt, den är faktiskt liten nog att verkligen gå ner i fickan.

Bra färg, syns bra om man lägger ifrån sig den på stranden eller i skogen.

Att läsa tidningen på stranden.

Som street camera; lite gulligt hur inte bara de vuxna utan också barnen kläs upp i nationella dresser när det är fest.

Sen kan man ju undra - kvarglömt, eller?

Så kameran verkar användbar faktiskt, inte bara att snorkla med eller försöka ta bild på den nyfångade harren kvar i vattnet...

På återseende//Göran

Inlagt 2018-05-27 22:42 | Läst 878 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Oöm, praktisk och mycket användbar! Det e ju så en snapshotkamera skall vara! Då blir det bilder tagna! :)
Men utseendet på kameran, inte ett dugg lik en M Leica!! ;)
B)
Svar från gorred 2018-05-28 11:10
Jo, den är väldigt behändig ur många avseenden. Och kan ta* ganska bra bilder trots den mindre sensorn. Så den får hänga med lite oftare nu.
Sen kollade jag upp M Leica på nätet, och det stämmer faktiskt - inte det minsta lik till utseendet. Tänkte aldrig på det. Men får trösta mig med retroutseendet på mina Olympuskameror. Tillhörde ju aldrig Leicagenerationen... Och det finns en del uppförsbackar i livet som man måste gå, ändå, tydligen.
;)
//GöranR

*/ dvs; jag kan ta ganska bra bilder med den kameran...
Jag har en actionkamera från Anderson för 500kr med undervsttensfodral digital display som sökare, filmar. Tar 5Mp bilder. Kan gästas på cykel (hjälm) osv. Filmar...
Svar från gorred 2018-05-28 15:43
Det finns många olika lösningar nu. Och alla är bra på sitt sätt. Huvudsaken är att man har nåt att fotografera med.
//GöranR