Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Särla

Kvällsljus alltså. Om det är nån som minns den gamla slogan: "Arla - Särla - Porla". Dvs det skulle vara bra att dricka Porla, nåt slags kolsyrat mineralvatten, typ Loka, såväl tidigt - arla - som sent - särla. 

Porla Brunn, en brunnsort i sydvästra Närke, Laxå kommun, som var känt för sitt medicinska brunnsvatten, rikt på järn och kolsyra, särskilt verksamt mot gikt och reumatism. Senare ansågs brunnsvattnet också bra för behandling av mag- och tarmsjukdomar. Brunnsvattnet såldes vidare buteljerat under varunamnet Porla. (Fritt efter Wikipedia)

Här på Spaniens östkust, Costa Blanca, väntar vi sämre väder de närmaste dagarna. Det ska regna, vilket bland annat innebär att den tidigare så klara och blåa himlen har blivit molnig och mer dramatisk. Dramatiken blir tydligare frampå kvällen, då färgerna vid solnedgången sätter avtryck både i vattnet och på himlen. 

Och det är nåt visst med solnedgångar, som alla fotografer antagligen slås av; ljuset, färgerna. Även med risk för banalitetsstämpel är det svårt att låta bli att fotografera då. Överhuvudtaget står det i ju alla fotografers biblar (motsvarande) att morgon (gryningsljuset) och kvällsljuset är det bästa ljuset för att fotografera. 

Så här följer kvällsljus från Medelhavet och Costa Blanca:

Lite tidigare på kvällen såg det ut så här nere vid havet. Men allteftersom tiden gick under kvällen och det blev det mörkare blev också färgerna mer intensiva.

Men fiskarna fortsätter oförtrutet att fiska trots mörkret och den sena timmen, obekymrade verkar det om alla färger vid solnedgången. Undrar om de fick nån fisk, har nästan aldrig sett det hända.

På återseende//Göran

Inlagt 2019-10-21 00:16 | Läst 1014 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Göran.
Det måste finnas någon som fotograferar det banala :-) Det här är exakt motiver för hobbyfotograferna, som inte är bundna av något eller någon. Jag gillar dine här - särskilt eftersom du inte har en mycket utbränd solskiva på bilden. Motiverne påminner mig om våra många resor till Teneriffa - tack så mycket för det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2019-10-21 23:01
Tack Erik. Sen kan man ju alltid försöka göra även det banala så bra som möjligt.😎
Ha det//GöranR