Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Gott och blandat. Och Tårtan.

Det finns ett talesätt som håller streck: Kaffe utan konjak är en j-vla blandning!

Det finns andra sorters blandningar också, inte minst i fotosammanhang. Förkärleken för gamla analoga kameror med tillhörande (antikverade) objektiv, olika sorters glas i objektiven (som man kan se på reporna), digitala bilder och bilder tagna med mobilkameran (som bara blir bättre och bättre. Det dynamiska omfånget är stort.

 

 Naturbild taget med mobilkameran (Huawei P10 PRO) – sjörök mitt på dan

 

Ögonblicksporträtt; Olympus PEN F med mZuiko 25mm/1,8. ISO 800, 1/15 s vid bländare 2,0. Redigerat i Lr, konverterat till svartvitt i Silver Efex.

 

Mobilkameraporträtt (Huawei P30 PRO) av en gammal, analog kamera i händerna på magistern – bilden tagen med Olympus PEN F (digital kamera) med mZuiko 25 mm, f 1,8 – ISO 800, 1/30 sek vid f/1,8.

Även när det gäller kommunikation finns det alternativ och olika blandningar. Men, inget går upp mot att sitta och diskutera öga mot öga över en kopp kaffe på ett trevligt fik; den reella verkligheten slår den virtuella klart!

På återseende//Göran

Inlagt 2019-11-20 20:30 | Läst 778 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bild nr 1 inger höststämning!
/MA
Svar från gorred 2019-11-21 00:32
Jo. Och jag blir alltid lite förvånad över hur bra bilder det kan bli med en telefon.
Ha det//GöranR
Visst finns det mkt att välja på idag! Kul för oss intresserade. Och bilder blir det hela tiden, för det mesta långt mkt bättre bilder än amatörbilderna förr i tiden. Sista bilden är ju häftig - en bild på en kamera som tar en bild på en kamera......Det enda so fattas är att Bengt skulle fotat din PEN F medan du fotade. Fast då hade det blivit rundgång förstås.......Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2019-11-22 15:38
Tack Björn - det är väl i så fall ett typiskt exempel på metafotografering. Kul att leka lite. Och använda olika kameror.
//GöranR