Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Skönheten i det lilla

Skönheten hos detaljerna i naturen undgår oss ibland. Ibland får man ta sig före att se dem, och inte bara helheten eller det stora.

Se det komplicerade bygget av en rhododendronblomma till exempel, hur varje kronblad är speciellt, hur de passar in i varandra och bildar en oefterhärmlig helhet, med ståndare och pistiller tillgängliga för bina och humlorna och all de andra., Och färgerna som saknar motstycke.

 Det är första gången de här rhododendronbuskarna blommar sedan jag klippte ner dem. De hade blivit magra och lite skalliga, med långa kala grenar och enstaka blommor längst ut. Så jag skar ner dem till någon decimeters höjd, bara kvistar och flyttade dem till ett bättre ställe. Första året hände ingenting och jag började misströsta. Men sedan såg jag hur nya grenar och knoppar började växa fram, och sen var det bara att vänta. Nu är de inte så höga, men täta och blommorna trivs tydligen.

På återseende//Göran

Olympus OM-D E-M 1 mkII med mZuiko 60mm/f2,8 Macro

Inlagt 2020-06-07 15:12 | Läst 1081 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Göran.
Rhododendron er en fantastisk blomst - min hustru har dem også ude i kolonihaven.
Jeg synes bedst om det sidste foto, hvor man også ser lidt af de grønne blade.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2020-06-08 15:46
Tack Erik. Det händer så mycket i trädgården nu, och varje blomma är ett litet underverk!
Ha det//GöranR
Rhododendron är otroligt vackra och praktfulla just nu. Jag inser när jag läser ditt inlägg att våra behöver klippas. De börjar bli yviga och glesa, men jag vet att det blir dåligt med blommor om man gör det. Dina ser fantastiskt fina ut.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2020-06-08 15:51
Rhododendron är mäktiga, och trevliga med oerhört vackra och intrikata blommor - de liksom blommar in sommaren - men de blir lätt lite magra och skalliga. Jag tvekade länge, men sen klippte jag ner de här buskarna, ja begreppet "radikalitet" är bara förnamnet, jag trodde de skulle dö. Men, de tog sig fast vi fick vänta 2 säsonger. Detta är tredje säsongen sedan snaggningen, och nu blommar de.
Ha det//GöranR