Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Svensk sommar

Kriterier och kännetecken för den svenska sommaren:

    Sol och värme

    Plötsliga regnskurar (som går över och ersätts med sol och värme, igen)

   Fågelsång

   Prunkande och fräsch nylummighet och grönska

    Badande barn (och förstås, enstaka vuxna) i den närbelägna badsjön

   Ljudet av enligt punkten ovan

Sen finns det säkert fler kriterier och kännetecken, vi har ju alla våra egna idéer om saker och ting. Mycket av det här är ju också minnen, dvs som jag minns att jag upplevde somrarna när jag var liten; att solen alltid sken och sommarlovet var oändligt och aldrig tog slut…

Men, detta var också så som vi nu, hunden och jag, upplevde sommaren på vår kvällspromenad runt den närbelägna lilla sjön; alla rutorna ikryssade.

På återseende//Göran

Inlagt 2021-06-14 00:02 | Läst 961 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Numera så ingår även en annan sak i den svenska sommaren! Kampen i trädgården! ;) På ena sidan vill man få saker att växa i grönsakslådor, å andra sidan vill man att det inte växer så förtvivlat på gräsmattor och häckar! Det e ett ständigt springande fram och tillbaka mellan ytterligheterna! ;) :)
Men i stort e det väldigt skönt och mycket lyxigt!
Allt beror på vad man jämför med! ;)
/B
Svar från gorred 2021-06-15 04:31
Det är sant. Den här odlingskampen. Det upphör aldrig ar förbrylla mig hur saker och ting växer, respektive inte växer, där man vill eller inte vill att det ska växa. Men det är som du säger skönt och lyxigt, och alltid lika spännande at se hur perennrabatten kommer att se ut i år, efter vintern. Den blir aldrig riktigt densamma, och skönt är väl det.
Ha det//GöranR
Hej Göran.
Jeg kan sagtens skriver under på dine kriterier for den danske sommer også.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2021-06-15 04:35
Erik - så du menar att kriterierna är internationella? 😁 Det uppskattar jag i hög grad. 😊 Nå, skämt åsido; jag ror nog att vi som är i ungefär samma ålder har ungefär samma minen av ur sommarlovet var och skulle vara. En hyfsad nostalgifaktor får man också räkna med.
allt gott//GöranR