Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Sommarnatt i trädgården

Ibland kan det vara svårt att sova under de här sommarnätterna som vi kan få runt midsommartid. Klockan är ungefär 0300, det är fortfarande runt 20 grader ute och det är ljust, det här märkvärdiga lystret, inte ljust som på dagen men ändå ljust. Frågan är om det någonsin varit mörkt i natt...

Det här varierar förstås vart man bor i Sverige, i de nordligaste delarna av landet är det riktigt ljust även nattetid. Här i Stockholmstrakten blir det alltså inte lika ljust, men får å andra sidan det här speciella skimret.

Som vanligt är det svårt att via bilderna helt förmedla känslan, men ändå:

På återseende//Göran

Inlagt 2021-06-21 03:29 | Läst 1165 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra bilder, Göran!

Jag vaknade oxå tidigt - på sommarsolståndets 1:a dag, 02:30...men vi har ju inte så varmt här mitt i Jämtland, 12-13 grader ungefär.

Så jag klev upp och tog en bild åt nordväst, ut genom det öppnade lägenhets-badrumsfönstret över bakgården tvärs över Brunnsgränd här i Östersund.

ISO 6400, lite lätt bildbehandling och så mailade jag in den till Väderbild SVT för en timma sedan halv fyra... Var är solen? Den skulle ha stigit upp redan 02:50 här, men har nog försovit sig rejält?? Jag hör regnet droppa sporadiskt på fönsterblecket här i vardagsrummet - alltså regnar det nu (igen).

Nåväl - fina bilder i blogginlägget ditt - jag gillar speciellt den med vyn över trädgården med soluret - vad visar den klockan?? Och har du ställt in uret rätt??

Ha en bra sommarsolståndsmåndagsmorron...!
/B
Svar från gorred 2021-06-21 15:46
Tack Börje. Ja det är lite olika beroende på var i Sverige man bor, det är ett avlångt land!
Och ja, soluret går rätt (när det är sol...)
Ha det bra//GöranR
En grön skön oas och vacker rododendronbuske. Sömn kan vara knepigt den här tiden. Uppe i lappland ville man ju vara ute hela tiden. Krävdes mörkläggningsgardiner för nattkänslan
Svar från gorred 2021-06-21 15:48
Tack för kommentaren Nini. Jag bodde flera år i Luleå. Man vande sig, fast man sov mindre, nätterna blev kortare.
Ha det//GöranR
Vackert, jag har en förkärlek till rhododendron, har nog ett 20tal på vår koloni, så den får bli bilden men väldigt vackert de andra bilderna också. Den vita i balkonglådan var vacker, vad är det?

Att sova nu har inte varit lätt, men i natt sov jag för första gången på en vecka till 05.30 annars har det varit mellan 4-5 vilket blir lite kort om man lägger sig runt 12. Det har ju också varit temperatur upp mot 32 och med 28 grader inne och inte mycket svalare inne på natten, men i natt så har det nu blivit mer verkliga temperatur och det var nog nere runt 16
Svar från gorred 2021-06-21 15:52
Tack Peter. De här rhododendronbuskarna blommar liksom i serie, med alpros som starter. Efter de här är det slut. Men jag gillar dem, vackra buskar, vackra blommor.
Sommarnätterna kan vara besvärliga - varmt och ljust. Men det gör inget, sova får man väl göra tids nog.
Ha det//GöranR
Vilka vackra trädgårdsbilder! Nattljuset är magiskt nu under midsommartid, instämmer helt. Gillar försa bilden särskilt, jättesnyggt med rhododendronbuskarna och stenhällarna alldeles intill! Hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2021-06-22 00:31
Tack Björn för en trevlig kommentar. Uppskattas!
//GöranR