Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fotofika. Och landsbygdens pärlor.

Fotofika handlar inte bara om fotografi. Tack vare de återkommande fikatillfällena hittar man, eller snarare blir varse (för det var förstås inte jag som hittade det här stället) att landsbygden, ni vet det här området runt Stockholm, utanför förorten, har  en massa att bjuda på. Idag hamnade vi genom Bengt-Åke S's försorg på Åsgatan 2 i Järna; trädgård, konst, ekologiskt, närproducerat, hemmabakat etc etc, allt sånt som  sätter lite stil på tillvaron, hög mysfaktor (och gott kaffe!)

Det blev mycket diskussion  om kameror idag mot bakgrund av ställd fråga om vilken kamera man skulle satsa på om man ville/behövde byta. Jag är ju oerhört nöjd med mina Olympuskameror och förordar givetvis dem (de är ju typ bäst), men det drunknar ju förstås i sorlet från Fujikören, bestående av Fujifans från olika håll. Det är en klar övervikt av Fuji av alla de slag i gänget - en enstaka Canon eller Olympus kommer direkt till korta 😁. 

Men synnerligen trevligt som vanligt. Hög diskussionsnivå. Och helt underbara flugfiskeflugor, streamers och stora fluffiga gädd- och abborrflugor... Ska testas i Vojmån och uppe i Jorm senare i sommar. 

Lite av de på fotofikorna vanliga snapshotporträtten (plus lite annat):


Nej, det var ingen Fuji, den här gången. (Det var en Olympus...)

M var med! Hon trivdes gott med allt gos från de som var där.

Time flies when you have fun . It's fun to tie flies!

På återseende//Göran

PS: Kanske skulle kunnat redigera några av porträtten till svartvitt. Men förutom att vara Fujianhängare är merparten också  monokromister, så det fick bli färg 😎)

Inlagt 2021-06-30 19:30 | Läst 868 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder, som vanligt. Ser ut som ett trevligt ställe. Och flugorna ser ju läckra ut (vilket väl är avsikten...).
Svar från gorred 2021-06-30 22:45
Tack Per. Det finns många pärlor, har jag lärt mig och förstått, ute i landet. Det gäller bara att komma bort från allfartsvägarna.
Och förhoppningsvis ska fiskarna (bägge sorterna) tycka att flugorna är läckerbitar... De är bundna av en mästare!
//GöranR
Hej Göran.
Det må da ha varit dejligt, at vara tillsammans med så många kloge kamera-vänner :-)
Fine porträtter.
Med mange venlige hilsener från Erik.
"Fuji-fan"
Svar från gorred 2021-06-30 22:47
Tack Erik. Jo, de här sammankomsterna är alltid trevliga, alltid spännande diskussioner, och trevliga lokaler. Uppskattar dem väldigt mycket, särskilt som jag inte kunnat vara med på ett tag.
Ha det gott//GöranR