Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Men vi glömde sillen...!

Vårt julbord anno 2021; Balans, en lagom blandning utan överdåd med målsättning att man skulle kunna äta lite av varje utan att bli så där proppmätt med åtföljande paltkoma som annars är så vanligt med julbord.

Blandningen innehåller det bästa av åtminstone två världar, det svenska och det ryska julköket. Julskinkan är självklar, bakad och rökt i grillen, vildsvinsprinskorven och kycklingsköttbullarna tillsammans med sallad Olivier och Sill Under Täcke. Vi tog inte med vinägrettsalladen i år, men det var meningen.  Jansson är förstås självklar plus lite smått och gott; bröd, en lagrad cheddar, julmust och julöl och en god vodka (några saker utanför bild).

Och alla åt och drack med relativ måtta men ändå god aptit och under trevlig samvaro, och ändå, eftersom allt är så gott, blev åtminstone jag så där lite övermätt, den där känslan där man upplever att man inte behöver äta på en vecka, liksom. 

Och efteråt kom vi på: Sillen stod kvar i kylskåpet! Men ingen hade egentligen saknat den på julbordet, och som någon sa; Det fanns ju ändå inte kokt potatis som i så fall borde ha hört till.

Sillen blev god på frukostmackan dan därpå. 

På återseende//Göran

Inlagt 2021-12-26 11:48 | Läst 717 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skinkan ser väldigt god ut. Jag körde en enkel variant med julskinka färdiglagad utan gratinering i år, men det är ändå nästan ingen som tar julskinka utan det är det fiskinspirerande som lockar, men olika lax och sillar. Jag glömde dock ställa fram de hårdkokta äggen
Svar från gorred 2021-12-26 12:08
Tack Peter. skinkan rökt och bakad i grillen blir fantastisk. Det är alltid nåt man glömmer, även om man vill sovra bland sakerna på julbordet. . Förutom sillen blev det kvar en lax i frysen också...
God försättning//GöranR
Men OJ! Jag som är i TExas och vi hade minsann sill, t o m inköpt lokalt, men uppiffad med svensk inläggning. Men det ser ändå väldigt gott ut.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2021-12-26 22:58
Tack Lena. Många kockar etc... Och det blev gott ändå, ingen saknade sillen just då, och den håller sig ett tag till 😀.
Texas låter härligt. Turkey with stuffing then, right!
God fortsättning//GöranR
Vi missade Janssons men det fick bli dagen därpå istället. Julbord verkar vara så, alltid missar man nåt :-)
Svar från gorred 2021-12-26 22:59
Precis, kanske särskilt om man är många som ordnar och stökar (vi var det, alla ville hjälpa till). Men, det går åt ändå till slut, eller hur?
Allt gott//GöranR