Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Hundpromenad

På våra hundpromenader i vår lilla närbelägna skog träffar vi ibland Ludde. Han är 6 år, 50% schäfer och resten leonberger. Han väger cirka 65 kg, mycket muskler – men också mycket päls - och ser direkt skräckinjagande ut när han kommer dundrande. Hans skall är avgrundsdjupt. Han älskar Mystique och vill så gärna leka med henne, men hon tycker att han är lite stor. Och det är han ju, närmare fyra gånger. De går bredvid varandra i skogen, de nosar på varandra och kommer väldigt bra överens. Och ibland leker de, på riktigt, med varandra, brottas och springer. Mystique vinner alltid på sin snabbhet och smidighet, men Ludde accepterar det. Han är en av de snällaste hundar jag känner och med ”good manners”, trots att han från början hade en jobbig tillvaro; vad jag förstår som symbolhund hos ett gäng unga tuffa grabbar.

Mystique och Ludde har träffats många gånger nu och lärt känna varandra. Och det är ju med  hundar som vi människor; vi vill inte leka med alla andra, men det är bra att lära sig sociala koder så man kan umgås ändå. Och bra hundar skickar bra signaler och kan umgås på ett värdigt sätt, även om man inte alltid leker.

På återseende//Göran

PS: Skylten  gäller inte. Det finns en annan, mer officiell skylt, där det stadgas att hundar inte är välkomna på badplatsen under månaderna juni, juli och augusti. DS

Inlagt 2023-01-21 00:06 | Läst 909 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Om Ludde har "good manners" så accepterar han att det är Mystique som bestämmer, helt i sin ordning. Det är mysigt med hundar som leker eller bara umgås på promenad. Gillar din svartvita actionbild.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2023-01-21 11:07
Tack Lena. Jo, de är uppenbarligen goda vänner, och det är definitivt M som bestämmer. Det är roligt också att se hur han försöker vara "försiktig" när de brottas, och hur smidigt hon tar sig ur hans grepp, springer undan och kommer tillbaka för en ny omgång.
Hälsningar//GöranR