och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Afrikaresan 4 Ättestupa för fartsyndare.

Nog ser det ut som om stadens trafikplanerare har tänkt till något för att få stopp på alla fortkörare, eller så är det ett led i miljödebatten för att minska på antalet bilar inne i stan.

En stor trafikled som bara tar slut, nog ser det bra konstigt ut.

 

Nu är det inte så illa som det ser ut, fast nog tycker man att de kunde ha tänkt till lite innan vägen började byggas. Historien går tillbaka femton år i tiden. Där vägen slutar bodde det en man som vägrade sälja sin mark. Vägbygget avstannade och när mannen avled hade kommunen ändrat sina planer och dragit om vägnätet, marken köptes in för fastighetsbygge istället. Så nu har det stått så här i femton år. Vägen ser något spektakulär ut och biofilmer och reklamfilmer har spelats in där, på så sätt får man in pengar även på den ofullbordade vägen. På den andra änden av vägen ser det inte lika spännande ut för där har man utnyttjat platsen under vägen till att bygga ett parkeringsgarage.

Inlagt 2012-03-14 08:05 | Läst 3008 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kommer genast ihåg några filmer med sådana scener. :) Kul att staden har kunnat dra nytta av vägbygget iaf! Det ser ganska konstigt ut, håller jag med om!
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-03-27 22:44
Jag måste ha missat dessa filmer totalt. Får ta och hålla ögonen öppna då jag ser film i fortsättningen. Skulle vara kul om man kände igen bron. Blev ganska häpen då jag såg bron första gången.