Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Blogglista.se

Barn i Nepal.

Det är väldigt lätt att få kontakt med folket i Nepal, så vänliga och glada människor som gärna tar kontakt med oss besökare. Fast med de små barnen är det lite annorlunda, de förundras över att vi ser så konstiga ut.

I Nepal hälsar man genom att sätta handflatorna ihop, fingrarna samlade och riktade uppåt, lätt bugning och ett hälsningsordet Namaste som betyder "var hälsad" på sanskrit.

Den här mamman till den lilla tösen började prata med oss och ville att flickan skulle hälsa på mig. Tösen började föra ihop sina händer men sedan blev det bara en begrundande blick med stora ögon. Något så konstigt hade hon aldrig sett.

Har man inga leksaker kan man hitta på egna varianter, det låter ganska kul då man slår ihop två tomma plastflaskor.

Den här lilla killen hade fixat sig en häftig trumma. En plastdunk, plaströr och en pappkartong. Han tummade på av hjärtans lust men kom av sig då han fick syn på två konstiga figurer. ;)

De flesta små barn passas av den äldre generationen då föräldrarna är ute och arbetar, så även den här lille killen som satt på trottoaren med sin mormor. De ville gärna vara med på bild.

En liten tös som stod i sina egna tanker.

En liten kille som nog drömmer on den dagen han har sin egen cykel.

Postat 2017-03-25 09:39 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En promenad utefter Bishnumati River

En stilla promenad utefter floden en solig dag, kan vara en skön tillvaro. Fast ibland kan det bli en lite annorlunda upplevelse.

Alla floder flyter inte fram med rent fint vatten och vackra ständer.

Här i Kathmandu så bär till och med floden spår efter jordbävningen. De här gudabilderna kommer säkert från något tempel som blivit förstört och sedan flutit med i floden hit ner.

Korna är heliga och rör sig fritt omkring i staden, här en som letat sig ner till floden.

Inte den trevligaste miljö för en liten kossa, men hittar man mat från en  helig blomsterkrans så kan även en ko frestas att gå ner till vattnet.

Vi kommer till en bro och går över floden.

På många ställen är det renhållningsarbetare som håller på och sorterar sopor.

Allt som inte är återvinningsbart åker rakt ner till floden. Titta vid siffrorna på muren. Där åker det iväg.

Mer sopor anländer för sortering.

Det är ett rikt fågelliv vid floden, men det är inte alltid som det är vackert där fåglarna håller till.

Miljön ser inte så trevlig ut och jag undrar om deras mat är så hälsosam.

Några större fåglar seglar omkring här också, brun glada gissar jag på, men den som vet får gärna rätta mig eller bekräfta om jag gissat rätt.

Ledningarna som går över floden är tätt befolkade av dessa stora fåglar.

De sitter där och spanar efter byten.

Lyfter då och då och tar en sväng för att spana in området.

För att sedan slå sig ner igen.

Postat 2017-03-23 11:54 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tunga bördor.

Är man inte så rörlig kan man ju alltid sitta och gå igenom bilderna från Nepal. Har inte haft så mycket tid för dem så de har blivit liggandes.

Det bärs mycket i Nepal, inte bara åt turister som är på vandring. Ett säkert miljövänligt alternativ för transport av varor, men kanske inte så hälsosamt för bäraren.

En del har väldigt mycket som ska transporteras och är så mycket så bäraren knappast syns under bördan. Undrar hur han ska få på allt detta på sin cykel?

Ibland undrar man hur de får upp dessa lass på ryggen.

Det kan tydligen behövas lite hjälp emellanåt.

Å hej, å hå!

Ta i lite till, nu är vi nästan där.

Så där, såg du vi klarade det! Nu är det bara att ställa sig upp och gå iväg.

Postat 2017-03-19 09:44 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Kowloon

Även om det är jobbigt att gå med ont knä och hängandes på kryckor så blir det lite trist att bara vara på hotellet och i närområdet när man är på resa, så jag ville gärna komma över till Kowloon och se lite av den delen också.

Tog mig i kragen och gick iväg, långt kändes det men vet från förra besöket att det ÄR inte så långt att gå till färjan som går över från Hongkongsidan till Kowloon. Båten här nedanför är inte den färjan utan den som går till Macao. Där sitter man lite elegantare, men åker längre sträcka också.

Jag tog mig alltså till färjan, som pensionär åker man gratis även när du kommer som turist.  Det här är inte heller färjan utan ett av alla de kryssningsfartyg som kommer till Hongkong. Färjan hade jag dokumenterat vid förra resan hit så där tog jag inga bilder, de går bra att se här istället.

Ville nu se lite mer än bara färjelägret så vi hoppade på en buss, valde en som gick långt och fick då se lite mer av Kowloon.

Husen på den här sidan ser lite äldre ut och butiksskyltarna gör att det ser mer kinesiskt ut.

Vår tur gick till Sau Mau Ping.

När man åker runt här och ser alla dessa höga hus så inser man att det verkligen bor mycket folk här.

2014 var det ca. 7 miljoner innevånare i Hongkong, har väl blivit några fler sedan dess.

Postat 2017-03-16 10:43 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Effektivt

Det byggs och renoveras för fullt i Hongkong. Spana in det "lilla" huset med byggnadsställning, ser litet och inte så högt ut, men bara om man jämför med de högre husen.

Jag har alltid varit fascinerad av de byggnadsställningar de har i Asien. Även här där husen är enormt höga har de dessa ställningar av bambu som knyts ihop med buntband.

En morgon fick jag syn på att de började riva en ställning, först bort med skyddstyget och så klättrade byggubbarna ut på ställningen utan skyddsnät eller att vara fastspända. Plockade loss pinne för pinne och skickade den vidare neråt.

Rangligt och vingligt såg det ut.

Tjugofem minuter senare såg det ut så här. Snabba var de.

Mycket glas i dessa husfasader i Hongkong.

Postat 2017-03-14 09:39 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 3 ... 288 Nästa