och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Santa Catalinaklostret i Arequipa

Santa Catalina är ett vackert och historiskt kloster i Arequipa. Här i klostret kan man få se hur nunnorna levde förr i tiden samtidigt som man får se den otroliga arkitekturen och de fina trädgårdarna som omger klostret. Santa Catalina byggdes redan i slutet av 1500-talet och har en lång och spännande historia.

Klostret är den absoluta huvudattraktionen i Arequipa. Fast den som sa så var nog inte så intresserad av att få umgås med och klappa alpackorna, för även om jag tyckte att klostret var väldigt intressant så skulle jag inte ha bytt ut det mot djuren. 

Inga kyrkor eller kloster i Peru kan jämföras med Santa Catalina, som är en komplett stad i staden. Santa Catalina grundades av en rik änka, María de Guzmán, 1580 och vidareutvecklas på 1600-talet.

Under kolonialtiden var det vanligt att rika familjers andra dotter var tänkt att vara en nunna. Flickorna fördes till Santa Catalina redan från tre års ålder. 

 Familjerna tog väl hand om sin dotter i Santa Catalina. Verkar inte som det blev så mycket klosterliv för de rikaste hade upp till fyra pigor, som också tvingades att ständigt stanna i Santa Catalina. Det kom konstnärer och andra dit för att underhålla nunnorna.

Fast år 1871 förändrades en hel del för nunnorna då kom ett påvligt sändebud  och han gillade inte alls det lyxliv som nunnorna levde i det här klostret. Allt förändrads ganska så drastiskt,  nunnorna  skulle enligt honom tillbringa sitt liv i fattigdom och bön, inte med tjänstefolk och underhållning. Nunnornas anställda fick välja mellan att vara på klostret som nunnor eller lämna området.

Utan bidrag från de rika familjerna blev klostret ganska fattigt och  såg inget annat alternativ än att öppna de mesta av området för allmänheten. Därför kunde vi nu besöka det färgrika klostret..

Omkring 20 nunnor bor fortfarande avskilt i norra delen av klostret, men de kan nu både ta emot besökare och lämnar Santa Catalina.                            

Ett riktigt färgstarkt kloster med intresant historia.

Alla platser var inte lika färgrika, men klart intressanta.

Ett av de högre ansedda nunnornas rum.

Blått.                    

Vacker gång.      

Inte bara turister var på besök här, även några lokala poliser tittade in.

Dekor i taket.   

Blomsterprakt.                       

Eftesom det var så färgrikt här vid klostret kommer det lite fler bilder senare.

Inlagt 2016-12-03 13:16 | Läst 4259 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Verkligen färgrikt! Så långt ifrån säck och aska man kan komma?
Svar från Margareta Cortés 2016-12-04 07:52
Tack Sture!
Det klosterlivet i var inte riktigt så som man föreställer sig att det ska vara.
Fast det blev ju ändring.
Fina bilder från ett för mig okänt ställe. Roligt det där med det pragmatiska klosterlivet med underhållning och sällskapsliv.
/MA
Svar från Margareta Cortés 2016-12-04 07:53
Tack Mats!
Ibland är det en fördel att åka med en organiserad resa, inte helt säkert att vi hade hamnat i den staden och det klostret om vi pkt på egen hand.
Så vackert kloster. De blå väggarna tilltalade mig.
Svar från Margareta Cortés 2016-12-04 07:54
Tack Stefan!
Det var en fröjd att få gå där med kameran.
Hej,
Det var härliga färger för en kamera. Där skulle man bo.
Ha en fin helg
Bob
Svar från Margareta Cortés 2016-12-04 07:55
Tack Bob!
Ett verkligt fotogeniskt kloster och färgsprakande.
Ett kul och färgrikt reportage igen från en för mig främmande värld, men det gick tydligen ingen större nöd på rikemansdöttrarna.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-12-04 07:57
Tack Stig!
Färgglatt var det verkligen och de döttrarna som tvingades in i klostret bara för att de var lillasyster tyckte nog att de blev orättvis behandlade, kan jag gissa. Storasyster skulle giftas bort, men hon skulle vara nunna.
Vilka fina bilder med fina bilder på kloster också vackra färger Fint fotograferat Gert
Svar från Margareta Cortés 2016-12-04 07:58
Tack Gert!
Ett rejält färgsprakande kloster det där.