och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Zhangjiajie Glass Bridge över Grand Canyon .

I dag ska vi tillbaka till nationalparken men vid en annan del, ett ställe som kallas Zhangjiajie Grand Canyon. Där finns det en glasbro som vi har tänkt oss att få gå på. Som vanligt här så är det en väldig logistik och ordning, man får inte åka ända fram till entrén med egen bil utan det finns bussar som sköter den saken. Väldigt noggranna instruktioner för att få gå ut på glasbron är det också.

En av reglerna gör mig en hel del upprörd, jag får inte ta med kameran ut på glasbron. Mobiltelefonen är den enda i kameraväg som får tas med. En regel som gjorde att nu ligger min nya mobil på posten och jag ska gå och hämta ut den i morgon. En med bättre kamera än vad det är i min gamla telefon. Men vad som var jobbigast var att jag inte ens fick ta med kryckan genom säkerhetskontrollen. Tur att jag hade makens arm och att det var räcken utefter de flesta köerna.

Den här bron öppnades den 20 augusti 2016 men var bara öppen i knappt två veckor innan den stängdes igen. Det strömmade till så mycket folk att de inte klarade av köerna och allt blev kaos. Bron är byggd för att kunna ta ca 800 personer samtidigt och man hade då räknat med att det skulle komma ungefär 8000 personer som i verkligheten blev ungefär 80.000 personer. Inte undra på att det blev kaos. Nu har de byggt om så det finns ordentliga kösystem.

Vi ser att det verkligen behövdes. Vi hade bokat biljett till kl. 10.00 men inte ens vår guide visste att det var ca 800 till varje tid. Köerna är långa och många, jag tror vi köade i ungefär en timme innan vi avverkat alla köer.

   

Väntan i köerna är lite underhållande också, titta på folk och det som händer där utanför. Är man riktigt modig så kan man boka in en sådan här flygtur. Hade varit spännande. Finns även TV-skärmar som visar hur hållbar bron är. I en sådan film visar de hur glaset håller för slag med slägga och så får jag inte ta med kameran ut och inte ens mina lätta och gummiskodda kryckor.

Bron är 530 meter lång och 6 meter bred och är 300 meter hög. Den är tillverkad av en stålram med mer än 120 glaspaneler. Vi får tygtossor att ta på över skorna för att inte repa glaset. Nu har vi kommit så långt fram i kön att det bara är några tiotal personer framför oss och jag kan ta en bild genom fönstret ut på bron.

Och så är vi äntligen framme.

På med tygtossorna och så ut på bron.

Under bron finns det fästen för bungeejump på 265.1760m Det anses vara det högsta hoppet i världen.

Det är inte så lätt att visa i bild hur högt det är eller hur högt det känns att vara, men jag lovar det var långt ner till marken. Men trots det så kändes det säkert att gå där. Många ville sitta och ligga på glaset för att ta bilder på sig själva och varandra.

Även jag tog en selfie på bron ;)

Långt där nere ser vi dit vi ska senare. Det som ser ljust och grusigt ut är ett ras som varit vid ett skyfall.

På andra sidan av kanjonen håller de på att bygga nya gångvägar.

Vattenfallet som syns där nere ska vi komma till lite senare i dag.

Vi går över hela bron, bara för att ha gjort det.

Man behöver inte känna sig ensam här.

Det är kul att se hur de små barnen reagerar då de kikar ner, de flesta verkar väldigt oberörda av höjden.

Den här lilla flickan hade en näsduk och försökte putsa glaset, tyvärr hann jag inte med att fota då. Känner mig obekväm med att fota med mobilen.

En sista bild innan vi lämnar bron. Där mötte vår guide upp med våra kameror och mina kryckor. Skönt!


Del 1 -Del 2 - Del 3 - Del 4 -Del 5 -Del 6

Nästa


Inlagt 2017-05-21 09:37 | Läst 1971 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den här bron har jag läst om när de stängde den kort efter invigningen för det kom så mycket folk. Jag insåg direkt i början av inlägget att det måste vara den ni skulle till. Kul att få ta del av och dina mobilbilder fungerar utmärkt som dokumentation förstår dock att det var frustrerande att inte få ta med varken kamera eller kryckor.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-05-22 13:33
Tack Lena!
Konstiga bestämmelser hade de, men det var bara att lyda. Inga övertalningsförsök hjälpte.
Men lite kul var et att få gå ut på den.
Det måste varit en upplevelse, det ser både vackert och spännande ut. Det som mest slår mig mest är vilket kliv Kina tagit på säg ett halvsekel. När jag gick i skolan (ok, lite mer än ett halvsekel sen) hörde Kina till dom fattigaste länderna i världen med omfattande svältkatastrofer då och då. Jag inser att det fortfarande finns många med låg standard men andelen har sjunkit och inte ens i dom fattigaste landsbygdsområdena tror jag ren svält förekommer. Fin Kinaserie Margareta!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2017-05-22 13:35
Tack Björn!
Visst har det varit en väldig förändring i Kina även på sådant som befolkningen nu får göra, men vissa är ganska sura på att de inte får använd Facebook. Konstigt var att i Shanghai kunde vi använda det på hotellet, visserligen bara via appen.men inte här uppe vid bergen.
Störta behållningen av den här resan var besöket här uppe vid bergen, fick visserligen plikta för det efteråt, med mycket mer ont.
Varför i hela fridens namn får man inte ta med en kamera? Dumheter! Fast bilderna blev bra ändå och det är en verkligt spännande konstruktion, men ännu mer spännande att vara på plats förstås. Vackert landskap är där också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2017-05-22 13:36
Tack Bjarne!
Konstigt var det, för hur ofta tappar man kameran och om den dessutom sitter fast med en rem som går på tvären över kroppen så händer det inte alls. Men det var bara att foga sig.
Kul att se var det.
Blev ju helt OK bilder även med mobilen, men förstår besvikelsen. Ett riktigt häftigt ställe måste det vara att stå där och titta ner.
Svar från Margareta Cortés 2017-05-22 13:37
Tack Mikael!
Har ingen av de bästa mobilerna, men ute funkar den rätt bra, sämre i dåligt ljus inne.
Häftigt ställe som det ar kul att se.