I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #162: Torontos gator, del 16, Street Art

Det här inlägget handlar inte om klotter eller om skadegörelse. Utan om när graffitin passerar enkla tags och landar i konst som skulle platsa på vilket konstgalleri som helst. I många fall är det dessutom tydligt att konstverken beställts av fastighetsägaren och/eller näringsidkaren. Även när verkshöjden kanske inte är på Mount Everestnivå tycker jag att det är upplivande att se dessa bilder, ofta i tråkiga betongmiljöer.

Ja, bilen är fylld med jord och buskar växer i den...

Avslutar med några lite mer småskaliga exempel. Kul dom också, tycker jag.

Lämnar er med dessa skejtande änglar och drar iväg på nya äventyr!

/Niklas

Inlagt 2014-08-02 08:22 | Läst 3400 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grafitti kan vara ordentligt fint men det kan också vara en katastrof. Mycket beror nog också på hur det passar in i omgivningen. Läckra bilder blev det oavsett!
Ha det fint!
Svar från niiiik 2014-08-02 19:17
Vanliga släta tags tycker jag är rent klotter och förstörelse. När målaren försökt sig på mer avancerade målningar kan det vara allt mellan banalt och genialt. Vem som bestämmer vad som är vad är kanske den enskilde betraktaren?
Tack, Mikael och ha det gott!
/Niklas
Läckert med den grafittin och bra fångat av dig! Ha det gott!
Svar från niiiik 2014-08-02 19:18
Tack, Danne!
Ha en fin lördagskväll!
/Niklas
Tråkiga gavlar livas upp av graffiti, än mer när den är välgjord. Berlin har många exempel på det. Bild fyra och fem ser mer ut att vara beställda väggmålningar. Det får inte bli för snyggt, för dekorativt, tycker jag. Hellre då med humor, typ Banksy. Och/eller med ett budskap. Trevlig bildkavalkad från Toronto!
Svar från niiiik 2014-08-02 19:23
Tack, Matti!
Fyran och femman är definitivt dekor till café och butik. Kanske är även lastbilen med Homer Simpson och någon till också beställd. Jag tycker detta är OK också. Konstnärerna behöver väl sina mecenater och få betalt ibland.
I stort håller jag dock med dig.
/Niklas
Bilder av världsklass.
Dessa och mer sådana Här bilder skulle du ha en utställning med.
GRYMMA bilder.

//J
Svar från niiiik 2014-08-02 19:25
Oj, vilka starka ord! Tack för dom, Johanna! Vi får se om det blir någon utställning med gatukonst i framtiden. Har bara varit med på en utställning över huvud taget i livet och mitt huvudintresse är gatufoto.
/Niklas
Bra att du gjort ett litet tema av graffiti och samlat alla i samma inlägg. Nästan allt du visar här är för mig konst. Skickliga killar och tjejer som prytt tråkig betong med fina motiv. Ett och annat ser ju dessutom ut som beställningsjobb. Svårt att välja någon favorit här, men den med bilen är både udda och humoristisk så den får det bli!
Svar från niiiik 2014-08-02 19:25
Tack för en skön kommentar, Ingemar!
/Niklas
Vilken underbar graffitti!! =)
Då gör det minsann inget om folk klottrar om det blir så vackert som dina bilder!
Svar från niiiik 2014-08-02 19:26
Tack, Heléne! :-)
/Niklas
Fascinerande och mycket proffsig gatukonst. Ibland är graffitti bara skräp men ibland har det en plats och kan vara både läckert och snyggt. Den snygga kan dock vara ganska banalt men det beror nog väldigt mycket på betraktaren. En skön serie med bilder vilket som.
Hälsningar Lena
Svar från niiiik 2014-08-02 19:48
Tyckte det var många nyskapande väggmålningar i Toronto!
Tack, Lena!
/Niklas
När grafittin görs på det här sättet så kommer det över till nivån gatukonst. Såg något liknande då jag var i Glasgow och blev rejält imponerad.
Många läckra motiv och bilder här bland dina.
Svar från niiiik 2014-08-02 19:47
Får lägga till Glasgow till reslistan då'rå! :-)
Tack, Margareta!
/Niklas
Klart imponerande, säga vad man vill..... Och som här, på rätt ställe kan det pryda... Fint och intressant dokumenterat!! //Peter
Svar från niiiik 2014-08-02 22:18
Tack, Peter!
/Niklas